Bloggtävling



Klicka här --> http://stallekekullen.blogg.se/2011/january/tavla-om-hemligt-pris-fran-goteborg-horse-sho.html

/Louise


Bloggtävling



Klicka här --> http://jessiejump.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html#comment

/Louise


Noki...


Noki och Mamma

Idag var mamma och pappa nere hos Noki.  Jag kunde inte följa med ner pga att jag var tvungen att jobba.
Här är en bild på honom. Det är verkligen helt sjukt hur mkt muskler de kan tappa bara av att vila i tre månader... Aja får hoppas de går att bygga upp lika fort de försvann :P

/ Elin

Yess

Jag känner verkligen att blogghumöret finns där, eller nej det gör jag inte :P Detta har inte varit någon rolig helg någonstans jag har ständigt glott ner i skolböckerna och försökt få någonting gjort har ganska mycket nu, aja så var det med det.

Mamma hade Nuggi idag hon red ut med Elins mamma i det härliga vädret. De red en lång runda och jag sa till mamma att skritta så lite det bara går och det hade dem tydligen gjort. Mamma kom hem och var superglad så dem måste haft en bra dag i stallet ;)


mamma och Lena som höbärare? :P

/Louise


Dag ? - ?

Har också varit lite slarvig med "dagarna", men jag har inte hunnit pga plugg den sista dagen skulle ju egentligen vara imorgon men troligtvis blir det inte så. De sista dagarna kommer helt enkelt när de kommer ;)


Nuggi är lika förvirrad som jag ;)

/Louise


Igår och Idag

Lite dåligt av mig kanske att inte uppdatera men jag har 511 läxor som ska göras så lite panik...

Idag red jag ut en bit i den härliga blåsten, det blev en snabbis kanske 30-40 minuter i alla gångarter. Och nej hon halkade inte, jag har ju fyra brodd på varje hov så det händer absolut ingenting, sen var det plusgrader när jag red så det var inte så hårt i marken :P Hon var lite jobbig hon tyckte att allting var farligt idag, kan bero på både blåsten och även att hon har börjat brunsta... Aja, det är som det är :P

Igår blev det en vanlig hederlig barbacka tur i skritt på 40 minuter, kan säga att min häst inte ville gå det var trava som gällde ;)


Nuggi som blöt? för er som undrar vad det är för konstigt träns så är det bara uppknäppt ;P

/Louise

En liten video från igår...

En video från igår när jag tränade dressyr för Jim med Pajaz :)





/ Elin

Hoppträningen igår

Träningen igår gick riktigt bra eller förutom bommarna då. Det var upphöjda cavalettibommar som vi skulle trava över jag vet inte hur många gånger på hela lektionen som jag försökte trava över dem och verkligen trava över dem. Jag förstod inte Nuggis problem, haha, jag tror att det var fyra eller fem bommar och hon hoppade studs mellan dem varje gång! Det var faktiskt ganska jobbigt att jag aldrig kunde trava över dem för jag är så envis och måste få sånna lätta grejjer att fungera men nej det gick inte... För att skylla på någonting annat än migsjälv så var det ganska långt avstånd emelland dem :P

Förutom "cavaletti-incidenten" gick allting väldigt bra, hon har lyssnat oerhört bra nu de senaste månaderna så om någonting händer är det bara mitt fel för hon lyssnar så mycket. Sen kan jag i och för sig bara skratta åt Råttan att hon inte kan trava över cavalettis! ;)



/Louise


Dag 4 - Hur mitt intresse för hästar började

Dag 4 - Hur mitt intresse för hästar började.

Mitt intresse för hästar började kan man säga så som alla småtjejer... Det började med att man tyckte att hästar var sååå fina mm.. Men sedan blommade ut när jag börjde rida islandshästar. Jag ville inte göra något annat än att rida.
Jag red också nere i skåne när vi var och hälsade på morfars bror där nere. Han hade tre hästar. ( två av de på bilden) som jag fick rida.
Och det mitt intresse blev inte direkt mindre när jag började rida på ridskolan. Man kan sammanfattade det med att jag blev fast. Fast besluten att detta var något som jag skulle hålla på med.


jag och grannens hästar.


Jag, när jag red på islandshästar


/ Elin

Dag 3 - min första häst

Dag 3 - min första häst

Denna frågan är inte den lättaste att förklara :P
Men ska försöka iallafall, sedan får vi se om ni förstår ;)
Okej, min allra första häst var en häst (ingen ponny) som hette Pajas. (ja, den hette så, men stavade med s istället för z)
Jag hade honom på foder, men sedan efter många om och men så åkte han tillbaka till sin ägare. Då blev jag helt förstörd pga att jag hade fäst mig vid honom så mycket. Då bestämde sig mamma och pappa för att vi skulle börja lita häst och det gjorde vi... ett bra Tag. många hästar och många långa bilresor utan att hitta någon som jag fastnade för.
Men en dag när vi hade varit i väg ch provridigt en häst så stannade vi till på hööks en liten stund. Av en ren slup så kollade vi där på anslagstavlan, och så fastnade vi för en annons om ett svenskt halvblod på 158cm, glad häst med mycket energi osv...

Vi bestämde oss för att åka och provrida den. När vi kom dit så träffade ägaren och pratade en liten stund sedan säger hon att vi ska gå och hämta Pajaz... så vi skulle få kolla på honom och rida.
Men jag kopplade inte riktigt att han hette Pajaz så jag var tvungen att fråga igen...:

- Sa du att han hette Pajaz??
- Ja, Pajaz med Z, för han är efter Robin Z?
- åå skit! Det hette min förra foderhäst också, fast med S! :o

haha, nu säger jag inte att jag fastnade för honom för att han hade ett likadant namn, utan när jag provred så kände jag att något bara stämde. Även om han större delen inte kunde skritta ett steg utan ville trava helatiden och galoppera när man travade.
Men det fanns bara något som sa klick. Så han fick följa med hem :)
Och idag har vi snart haft honom i 5 och ett halvt år! tänk vad fort tiden går och vad saker ändras!

Ojj, såg hur mycket jag har skrivit nu! om ni har orkat läsa hit så är nu klart bäst!

Min Pajaz.


/ Elin


Hoppträning

Idag är det en bar dag för Louise och Nuggi ska in till Borås och hoppträna ;) Det ska bli kul och se hur hon är idag, hon kan vara på ett humör en dag och något annat dagen efter, man vet aldrig :P


? :P

/Louise


Dag 9 - Det här saknar jag

Jag saknar helt klart ponnytiden, det var jättekul! Jag hade en liten ponny som gjorde i princip det hon själv ville göra, för vad är mer ponnyaktigt än envisa ponnysar? :P Jag vet egentligen inte varför ponny var så roligt, "storhäst" är ju minst lika kull egentligen fast jag tror att man vet att ponnytiden någongång tar slut och det vill man ju inte, eller? Inte jag iallafall ;)


Jag och min älskade ponny Lycesse


haha, :P

/Louise

Ridpass

Idag blev jag glad för att jag kunde trava lite ;) Jag red Nuggi på ängen en stund dock var snön ganska hård men det är mycket lättare för hästarna att trava då så att de lyfter benen hela tiden istället för att skritta då snubblar dem bara. Jag kanske red i 25 minuter mer behövdes inte, hon kändes fin och trava på bra framåt. Imorgon blir det hoppträning som gäller, kul kul ;)


Nuggi

/Louise


gud vad bra jag var på detta..

Dag 2- Presentera din häst/hästar



Jag har redan skrivit om mina hästar, Pinokio ( Noki) och Pajaz. Dom hittar ni till väster under kategorier; Hästar

Så det är bara att läsa om man har lust ;)

/ Elin


Då har ..

Jag då har Noki åkt. Mamma körde honom till Åby i går eftermiddag. Han ska som sagt stå där nu ett tag får vi hoppas att han blir bättre!
Det kommer dock att kännas väldigt tomt, har inte bara haft en häst hemma ( i stallet) på jag vet inte hur länge!
Vi ska försöka åka ner någon dag i veckan och hälsa på honom.


Igår red Louise Pajaz, för jag jobbade till 22. Vet inte hur det hade gått om jag inte hade haft henne?! ♥
Jag såg även att louise har lagt ut den typ finaste bilden jag har på Pajaz! Det är hennes duktiga syster som har tagit den :)

I morgon är det dressyr träning igen för Jim :) Jag ska träna varje vecka nu tills Noki är okej igen att börja hoppträna.

/ Elin

Dag 8 - Någonting som jag och hästarna gjort som jag är stolt över

Idag är det dag 8 och jag måste erkänna att detta var en klurig en :S Jag kommer på många saker jag kan skriva om men vilket jag är stoltast över vet jag inte... Jag måste nog tänka lite mer på detta, haha, det var jättesvårt, men när jag kommer på det lovar jag att skriva! ;)


en vintrig bild på mig och Nuggi för två år sedan bjuder jag på sålänge :P haha

/Louise

Dagens ridning

Som alla säkert märkt redan så är det fortfarande väldigt isigt ute, så "som vanligt" går det inte göra så mycket mer än skritta. Det blev en barbacka tur på Pajaz i 40 minuter och han verkade fin idag synd bara att jag inte kan rida ordentligt just nu. Men enligt Pajaz duger det inte alltid med skritt så han travar lite när han känner för det eller trav och trav det är i slowmotion men ändå ;)


längtar till våren enormt nu jag är trött på mörker och kyla... :P 

/Louise


Dag 7 - Mitt bästa hästminne

Ojoj, dagarna rinner förbi så nu är jag redan inne på dag 7! Vart tog tiden vägen? :O Idag ska jag enligt "schemat" skriva om mitt bästa hästminne så här kommer det. Egentligen har jag ganska många bra hästminnen men detta måste nog vara det bästa! :D

Dagen då jag fick min första egna häst, eller kanske inte den dagen jag fick henne men den dagen då hon kom till stallet. Om ni läst bloggens tidigare inläggen så skrev jag om min första egna häst Lycesse. Jag fick henne på juaftonen år 2003 då jag var nio år. Hon kom till stallet den sista Januari 2004, vilken lycka, jag kommer inte ens ihåg hur glad jag var! :D

Hon stod förresten i samma stall som jag har Nuggi i idag, på Stall Kvarnen i det mysigaste lilla stallet jag någonsin varit i. Eller egentligen så finns det två stall på gården men både dem åren jag hade ponnyn där och även Nuggi har jag stått i det "gröna" stallet även kallat "tävlingsstallet". Det andra kallas det "blåa" stallet eller "ponnystallet" ;) Men jag har inte stått på Kvarnen hela tiden jag haft häst utan jag har varit i två stall däremmellan men i höstas flyttade jag tillbaka fast denna gången med min bästaste Elin också ♥

Oopps, såg nu att "berättelsen" om mitt bästa hästminne flög iväg någon annanstans men så kan det bli ibland ;)


Min älskade lilla prinsessa och jag för tre år sedan ;), tror att det var samma dag som jag sålde henne..

/Louise 
 


En vända till ridhuset

Kanske blir lite tjatigt det här med tanke på att Elin redan gjort två inlägg om dagens ridpass, menmen jag tänkte iallafall berätta lite om mitt ridpass.

Precis som Elin red jag markarbete, (haha jag trotsar dressyr ordet fråga inte varför ;)), i cirka en timma. Jag jobbade henne i sidoförflyttningar och bytte galopp mycket samt att gå in på mycket små volter men ändå hålla en aktiv galopp. Hon lyssnade väldigt bra och var mycket framåt kan jag säga.

En annan sak som är roligt är att jag märker skillnad sen kiropraktorn har behandlat henne. Hon hade förmågan att gå på två spår eller vad det kallas men idag märkte jag knappt av det! ;)

  
Nuggi och jag :P 

/Louise


Bilder från idag

Vissa bilder blev väldigt suddiga...

Jag

Jag

Louise

Louise

Louise och jag efter träningen

Annelie ville också vara med på kort! ;)


Dag 1 - Presentera dig själv

Dag 1- - Presentera dig själv.

Jag heter Elin Ewers och jag blir 18 år till våren. Jag har hållt på med hästar så länge jag kommer ihåg. Men jag började på ridskola när jag var runt 6 år, och sedan kan man säga att jag fastnade. Idag har jag 2 hästar, ett Polskt halvblod och ett svenskt halvblod. 
Nu går jag i tvåan på Kitas Gymnasium. Där läser jag Samhäll-ekonomi. Och som Louise skrev tidigare så läser jag specialidrott.
  
Jag bor utan för borås med mamma, pappa, storebror, två katter och en hund. (och två galna kaniner!) som jag förövrigt tycker är livsfaliga. Misstolka mig inte nu, att jag skulle vara livrädd för kaniner, det är jag inte! men dessa är inga vanliga kaniner (enligt mig).
Förutom hästarna så umgås jag mycket med kompisar, gymmar osv.
Något som jag äär livrädd för är ormar! Toltalt livsfarliga!

Jag är nog den morgontröttaste som jag vet. Jag älskar att sova länge på morgonen, eller att bara ligga och dra sig i sängen på morgonen.

Så nu har ni fått en "liten" presentation av mig :) fortsätt läs vidare för mer info ;)haha



/ Elin

en liten tur in till...

idag fick jag och Louise för oss att åka in till Borås ridhus för att rida lite i ridhuset. Det har ju inte blivit så mycket ordentlig ridning nu när det har varit (är) så halt ute...Man kan bara skritta för det mesta om man inte pullsar i snön då.

Det var Pajaz som fick följa med in i dag. Noki fick vila idag, bara för att han åker i morgon.
Han ska bli inlagd i en vecka nu för att han ska kunna få pencilin. Han måste bli inlagd bara för att han inte tål pencilin och måste ha en kanyl för att han ska få i sig det i rätt takt osv.

Pajaz skötte sig jätte bra! Jag jobbade mycket i lågform och ville att han skulle behålla lugnet i alla gångarterna.
Jag jobbade också honom i åttvolter och ökade samt minskade volterna. Detta är jätte bra om man har en häst som är ganska framåt, för att man hindrar hästen från att axelirera utan håller tillbaka den med hjälp av själva övningen.
Det gör också att hästen blir uppmärksam på att det händer något och får annat att tänka på än att springa fortare.


en bild från idag, fler kommer

/ Elin

Ja då får jag också komma igång då..



Nu känner jag att jag får ta tag i kragen och börja blogga mera känner jag! har varit jätte dålig nu det sista.
Så då tänkte jag att jag också skulle göra en sådan 13dagars presentation... kanske då blir lite roligare att läsa och ni kansle får reda på lite mer om mig som ni kanske inte vet :)

Såhär ser det ut:
Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 - Presentera din häst/dina hästar
Dag 3 - Min första egna häst
Dag 4 - Hur mitt intresse för hästar började
Dag 5 - Mina drömmar inom hästsporten
Dag 6 - Mina mål
Dag 7 - Mitt bästa hästminne
Dag 8 - Tävlings kläder (ryttare) 
Dag 9 - Det här saknar jag
Dag 10 - Bilder på lite av min utrustning (häst och ryttare)
Dag 11 - Min favorit sak i stallet
Dag 12 - Det första jag gör när jag kommer till stallet
Dag 13 - Detta finns i min ryktlåda 

Ja vi får se hur detta går men får hoppas på det bästa ;) så om ni vill veta mer om mig och mina hästar så är det bara att forsätta läsa våran blogg!

♥ / Elin

Länk

Så himla kul att gå in på en annan blogg och se att jag vunnit en länk till våran! Tävlingen gick ut på att skicka in sin finaste hästbild till http://www.ponnysanning.blogspot.com/ jag fick ju bara välja en av alla mina bilder men ett stort tack till Paati som var fotograf! Paatis blogg --> http://paati.blogg.se/

 

/Louise


Specialidrott

Både jag och Elin går på Kitas Gymnasium och som individuellt val har man där möjlighet att läsa kursen "specialidrott" och självklart har vi valt att läsa den kursen. Vi kommer också därför skriva en träningsdagbok varje dag och eftersom vi ändå skriver om härpå bloggen så kommer vi att använda den som träningsdagbok.

Det blir ingen större skillnad i inläggen men det vi ska ha med varje dag är:
•Träningstyp, vad vi gjorde
•Tid, hur länge red vi
•Hur det kändes, var det bra/dåligt, var någonting konstigt

Dem inläggen till specialidrotten kommer att hamna under kategorierna "Vardaglig träning", "Träning" och "Tävling".

Om ni är förvirrade är det helt okej för bloggen kommer fortsätta att vara som den är bara att vi ska skriva ovanämnda saker varje dag som vi egentligen redan gör ;)


jag och Elin på NH läger för ett och ett halvt år sedan :)

/Louise

Bloggtävling



Gå in här för att vara med --> http://warnmark.blogg.se/2011/january/tavling-vinn-palsglans-fran-eskadron-nici.html

/Louise

Bloggtävling



Gå in här för att vara med --> http://sallberglina.blogg.se/2011/january/i-samarbete-med-ride-with-style-tavla-om-ett.html

/Louise

Dag 6 - Mina mål

Mina mål för 2011 är inte helt klara men det är någonting liknande detta:

Tävling:
Få fina och jämna rundor i 120 klasser samt 110 och vara med i Div 1.

Träning:
Försöka få henne att jobba ännu mer med bakkärran och bygga upp en starkare "avstampskraft" vid hoppning även fortsätta att jobba NH för att kunna ta några steg i galopp med bara grimma fast utan grimskaft ;) (kan göra detta i skritt och trav än sålänge) och även fortsätta med ledarskap och använda mycket fantasi och variation i all vår träning.

Ungefär så ser mina mål ut just nu, men jag ska sätta mig och skriva ner dem mer noggrant så snart som möjligt :)



/Louise


Borås Grand Prix

Jag anmälde mig precis till Borås Grand Prix, längtar redan nu kan jag säga men vecka 6 är inte så långt borta det är bara att lägga i hårdträning med Råttan nu så vi vinner ;) haha



/Louise


Dag 5 - Mina drömmar inom hästsporten

Så nu är jag på banan igen har nu kommit ikapp den "förlorade" dagen från igår ;)

Alla har nog drömmar inom ridsporten, det kan vara allt från att ha en egen häst eller gård till att vinna en stor tävling eller egentligen vad som helst. Jag drömmer om att en dag ha en egen gård, kanske inte alltför stor men kanske för plats till 10-16 hästar. Jag skulle vilja ha runt fem egna som då skulle vara tävlingshästar och även ha någon form av försäljningsstall ;)

Självklart som tävlingsryttare drömmer man om att få vara med i stora tävlingar och komma långt och nå absoluta toppen. Jag kan säga att det gör jag också, för hur nice hade det inte varit att rida i landslaget, vara med i OS och VM samt andra internationella tävlingar?! Jo, det är någonting jag drömmer om :P

En annan dröm jag har är att ha Rolf-Göran Bentgsson som tränare, han är absolut bäst enligt mig men dock "bara" femma på världsrankingen hiho :), allting ser ut att vara lätt som en pankaka när han rider och jag tycker också att han tänker klokt och är väl mån om sina hästar som bland annat är dem finaste hästarna jag sett, jaa det ända dåliga är att han inte bor i Sverige... ;) 

Ungefär såhär ser mina drömmar ut, men somsagt det är bara drömmar!!! ;)


RGB och Casall La Silla 


RGB och Ninja La Silla

/Louise




Dag 4 - Hur mitt intresse för hästar började

Jag vet att dag fyra skulle kommit upp igår men var inte ledsna för det för idag blir det nämligen två "dagar" ;)

Mitt intresse för hästar vet jag egentligen inte när det började, för mamma har nästan alltid haft häst så jag har varit bland hästar större delen av mitt liv. Det blev ganska naturligt att jag också började rida när mamma gjorde det och sen började jag rida på ridskola i tidig ålder. Det var alltså så jag började ;)


min älskade mamma har nu ingen egen häst så hon agerar curlingförälder istället ;) 

/Louise 

Akupunktur

Idag reds ingen av hästarna, jag skulle ha ridit Pajaz men det blev lite för sent för det kom en kille som gav Nuggi akupunktur. Han var här för fem veckor sedan och gjorde henne "rak" hon har varit lite sne innan och gått på två spår och han "knäckte" även bogen då. Idag var han och kollade så att det inte gått tillbaka utan att det blivit bättre och det hade det ;)

Jag har känt skillnad i ridningen också för sen han var här har hon vågat ta för sig mer framåt och inte låst sig i bogarna och hon har också börjat gå mycket rakare. Vi har frågat han flera gånger om vad han tror kan ha varit orsaken till detta och även hur länge hon haft det. Det han sa då var att hon kan ha haft det nåt år troligtvis pga legat ner konstigt gått in i något osv. Han ska komma en gång till om 4-5 veckor och sen sa han att han troligtvis inte behöver komma mer för just dessa "problemen" ;)


haha, därav namnet Råtta ;)

/Louise

Ridpass x2

haha, såg nyss att lousie har redan skrivit att vi var ute och skrittade tillsammans idag :P
Så det finns inte så mkt mer för mig att skriva, men JAG hade iallafall inga stelfrusna tår! ;) mohahaha
(vissa är ju smarta och tar på sig dubbla lager sockar!)
Men håller ändå med louise att det kan bli varmare nu! vill kunna åka till stallet utan att ha dubbla lager kläder nu :/


♥ / Elin

Ridpass

Idag blev det ett skrittpass för alla tre pållar, jag red Pajaz, Elin red Pinokio och mamma red Nuggi. Vi var ute i 40-50 minuter och jag kan säga att fötterna var stelfrusna efter det. Usch! Jag vill ha varmare väder ;)


titta bara vad härligt med grönt gräs och sol, då frös man iaf inte... :P

/Louise

Dressyrträning

Såg att Elin nämnde att jag tog kort på henne idag när hon tränade så jag får väl slänga upp någon bild. Dock är de flesta av mina bilder tagna med min iPod så därför är inte kvalitén den bästa, den är snarare ganska kass när man lägger upp dom. Men det står att det finns HD kvalité på den men det gäller ju bara att hitta det först... haha ;) Dock har jag inga bilder från när hon rider, jag hade några filmer därifrån, jag kan se om jag på något sätt lyckas att lägga upp dem :P






hon red med sitt Kingsland schabrak ;P, måste erkänna att jag är lite avis på detta jag har ju det "vanliga" vita med blå, röd och grå kant tror jag


hon red även med kandar, jag har aldrig gjort det själv så jag tycker bara det verkar knepigt med två tyglar :P haha

/Louise

Krisen på Irland

Den ekonomiska krisen på Irland har lett till att över 20 000 hästar har släppts ut och övergetts av sina ägare som en gång köpte hästarna som en "status grej". Och på grund av detta så är flertalet hästar där är numera döende i vinterkylan utan mat och vissa har redan dött. Om irländarna hade varit smartare och tänkt på sina älskade djur tror jag säkert att det är många som skulle kunna tänka sig att hjälpa till på ett eller annat sätt, för irländska hästar är otroligt fina, jag och även många fler fullkomligt älskar dessa hästar! Så här gör man inte!!!




Bilderna är tagna från Google

/Louise

Minnen 2010

Här kommer en film som jag har gjort av bilder som vi tog förra året :)



/ Elin


Dagens träning

idag har jag haft årets första dressyr träning. Det gick verkligen super! Han kändes jätte mjuk och fin. Var avslappnad i gångarterna och lyssnade bra på övergångarna.
Vi tränade mycket på att lösgöra han framme i bogen. Alltså det gjorde vi igenom att överställa honom åt ena sidan och sedan mjukt ställa över till andra.
Idag fick jag också en så otroligt rund och fin galopp! Jim sa att det var verkligen den finaste galoppen som han har sett på honom under den tiden han har tränat oss. Det är roligt att höra för då vet man att det går framåt :)
Det är också dels tackvare louise som hjälper mig när jag blir tvungen att jobba! Hon har nu under åren lärt känna honom, ( för han är speciell, och det tar ett tag innan man riktigt lär känna honom..) Men hon har också en väldigt bra balans som behövs är man rider honom! ;) För han kan få för sig att göra lite "skutt" i bland :P

jag har tyvärr inga bilder eller videos från träningen på grund av att jag måste köpa ett minneskort till den nya kameran, så man ska slippa ta bort kort/videos mm som man har tagit innan^^ Men jag tror louise tog några, så det kanske kommer upp något senare om vi har tur!


En gammal blid från i höstas

♥ / Elin

Dag 3 - Min första egna häst

Nu är jag inne på tredje dagen vilket betyder att det bara är 10 kvar sen ;) Inte helt oväntat så ska jag skriva om min första egna häst.

Lycesse var min första häst, hon är ett litet c-ponny sto på 132 cm i mankhöjd född 1986. Jag och min syster fick henne i julklapp när jag var nio år och det var för sju år sedan. Jag hade henne i två år tillsammans med min syster (hon fick Nuggi sen) och två år hade jag henne själv. Hon var en riktigt bra läromästare och hon var nog inte riktigt som alla andra.

Sessis (som vi kallade henne) hade stått på en ridskola tidigare i sitt liv och blev då väldigt tjurig av sig, speciellt mot mindre barn och äldre killar. Hon ville absolut inte att man skulle stå utanför hennes box och ibland var det knappt att man fick gå förbi utan att hon "attakerade" boxgallret. I hagen var hon också ganska bestämd av sig ibland, speciellt om man var osäker, då skulle man absolut inte gå in i hagen för hon kom galopperades mot en med öronen slickade bakåt och när man var så "liten" som jag var är det klart att jag blev rädd ibland.

Trots detta så var hon min Prinsessa som jag älskade över allt annat. Fast om man bara gjorde som hon ville som att inte stå och titta på henne eller något så var hon världens snällaste. Att rida henne var hur kul som helst, hon hade litet ponnysteg en snabb galopp och när man hoppade var hon alltid lika kvick i benen. Hon älsakde att hoppträna, vi hoppade banor upp till 110 cm och hon gick som en klocka. Uteritterna var superroliga hon kunde springa sanbbt och studsa som en kanin :P 

Men som med allting så fanns det också bakslag. För i början gick hon klockrent både tävlingar och träningar hon hoppade allt och varken stannade eller rev något hinder. Men när hon märkte att jag började bli duktigare så började också hon kräva mer av mig. Hon stannde en gång på en tävling jag var på, jag hade haft henne i cirka ett år då så det kom som en chock och från den dagen så var det minst ett stopp varje gång vi hoppade i princip.

Det är ju inte så kul med en häst som vägrar ut sig vare tävling kanske, folk undrade säkert varför jag ändå gav mig ut och tävlade, det var ju ändå ingen vits. Men jag ville inte ge upp (jag hatar att förlora), så kanske två år senare på en tävling så bara hände det. Jag hade kämpat som ett djur för att hon någon gång inte skulle stanna och jag blev tredje placerad på en lokal tävling. Jag kan inte beskriva hur glad jag var och folk runtomkring kollade konstigt på mig och undrade nästan vad som hade hänt. Men jag hade gjort det, fått den där nollan utan ett enda stopp, det var det som var viktigast att hon inte stannade. Det ska tilläggas att detta är den enda placeringen jag fick med Sessis under de fyra åren jag hade henne. "Självklart" vägrade vi ut oss i klassen efter, men vad gjorde det... ;)

För tre år sedan sålde jag världens bästa och mest underbara ponny som jag har haft många fina men också tråkiga stunder med, men jag kommer alltid att komma ihåg henne som min Prinsessa! ♥ ♥ ♥






 
/Louise




Vaccination

Idag blev det ingen ridning för min del för Nuggi fick vaccin mot hästinfluensa och botolism. Jag bad även veterinären lyssna på hjärtat medan han ändå var där och så frågade jag även varför hon hostar lite när man skrittat fram och ska börja trava. Men han sa att det inte var någonting konstigt utan det är väldigt många hästar som gör det. Så min lilla Råtta ska få en skrittur imorgon precis som de andra två hästarna ;)



/Louise

Top Model

Sitter här och kollar på några gamla avsnitt av Top Model. Kom in på cycle 13 en sanbbis där dem i ett avsnitt fotar med hästar. Jag tänkte bara visa er mina favoritbilder därifrån, välidgt snygga och annorlunda må jag säga ;)


Brittany


Laura


Nicole

/Louise

Ny tröja

Jag älskar Kingslands ridkläder har massor av dem ;) och för ett tag sedan kunde jag inte hålla mig borta från denna skönhet


1035 :- gick den på men det var den lätt värd ;)


har denna sedan innan, de är supersköna båda två!

/Louise

Dag 2 - Presentera din häst

Nu är det dags för dag 2 av denna "presentationen" eller vad man ska kalla det. Så tillåt mig presentera...

... Nuggi!

Nuggi är född på hösten (3 oktober) 2001. Hon är ett brunt sto importerad från Danmark. Vi vet ingen stam på henne eller ras därför går hon som danskt halvblod. Själv tror jag hon är en konstig blandning av gris och hund. Skämt åsido. Men jag tror att det borde finnas lite ponny i henne då hon bara är 156 cm i mankhöjd.

Vi köpte Nuggi som fyraåring alltså för fem år sedan, fast egentligen är det inte min häst. Eller nu är hon nog det men det var min syster som köpte henne när hon växte ur våran ponny som vi hade tillsammans. Om jag ska vara ärlig förstod jag inte alls varför min syster ville ha just Nuggi, jag såg nog inte det hon såg i henne. För mig var hon en "stor" klumpig häst som inte kunde bli riden. Hon hade aldrig hoppat innan vad vi vet och hon kunde knappt fatta galopp och vi ska inte tala om hennes muskler som inte fanns eller manen som skulle räckt till hundra andra hästar.

Jag ville knappt rida henne i början, men trots detta var det jag som tränade henne varannan vecka i hoppning och åkte på tävlingar. Jag hade fortfarande ponny under denna tiden. Men tur i oturen tyckte jag när Elins häst och enda häst då oturligt nog skadade sig så han inte kunde bli riden på fyra månader. Jag tog självklart tillfället i akt och frågade mamma om inte Elin kunde hoppa Nuggi istället och självklart kunde hon det. Nu i efterhand tycker jag ganska synd om Elin med allt jobb hon fick lägga ned, menmen jag får hoppas att hon var glad för det. Elin och Nuggi tävlade endast i avd B eftersom Nuggi var unghäst och de fick rosetter hem i princip alla gånger, de startade upp till 90 klasser lokalt tror jag om jag inte minns fel.

Jag sålde min ponny cirka ett år senare tidigt på sommaren. Men jag började inte tävla och träna Nuggi förrens våren året efter, jag ville bara inte rida henne. Så istället under den tiden lånade jag kompisars hästar som de var snälla att låna ut så jag ändå kunde träna och tävla :)

Men den tiden är nu förbi och idag har jag och Nuggi startat flertalet 120 hoppningar upp till nationell nivå. Vi har flertalet placeringar tillsammans och den bästa placeringen enligt mig är en sjätte placering i en 110 hoppning på regional nivå med över hundra starter. Men vi har också ganska många vinster tillsammans haha  jag tycker själv att jag borde vara stoltast över någon av dem men tydligen inte :P

Jupps det var "lite" om min häst såg att det kanske blev lite väl långt, så Grattis till alla er som tagit er hit ned i texten ;P


Nuggi som galen?


Nuggi som seriös? ;P


Jag tror inte min lilla Råtta har förstått vad "hoppa" bank innebär ;)

/Louise



Husaby hästklinik

Hej!

Idag var vi i husaby med Noki. Vi skulle ju som sagt till en som är speciallist på lugnor mm.
Vi fick åka runt åtta och kom inte hem förrän runt fem. Så det blev en lång dag.
De tog massor av pover på honom, som vi hoppas få reda på resultatet på fredag. Så vi kan se vad som behövs göras för att han ska bli bättre...

Jag skulle också vilja rekomendera Husaby hästklinik! Man fick ett jätte trevligt välkomnade och servicen var perfekt. Verterinärerna var noggranna och jobbade inte på tidpress utan tog den tiden de behöve.
Så om ni inte vet vart ni ska åka, åk dit. ( fast ni kanske också behöver bo någolunda nära om ni inte tycker om att köra längre sträcker, det kanske kan bli lite jobbigt med flera timmars bilresa)
Fast jag bor som sagt i borås och det tog ca 2 timmar och 15 minuter med hästsläp, så tycker jag inte det är så faligt när man verkligen kommer till någon som vet vad de håller på med.


(från i somras.) vill bara att han ska bli frisk nu. 

♥ / Elin


Dag 1 - Presentera dig själv

Jess, tänkte ju egentligen börja med detta imorgon men jag fick lust att göra det nu istället.

Jag heter Louise Äärlaht jag blir 17 år till våren och jag har så länge jag kan minnas alltid haft ett brinnande hästintresse. Jag går första året på gymnasiet där jag läser naturvetenskaplig linje på Kitas Gymnasium (som bland annat för andra året i rad toppat väst Sveriges betygsranking ;P). Jag bor utanför Borås med min mamma, pappa och storasyster och min galna katt Pixel. Jag har ganska dålig humor (tror jag, haha), jag gillar att spela trummor ibland och framförallt älskar jag att pressa mig själv mycket (i idrottssyfte speciellt att springa) att man känner sig halft död efteråt. Det näst bästa är träningsvärken som påminner att man gjort någonting bra ;P

Någonting annat som jag gillar är vampyrer, just nu är det Vampire Diaries som bara inte får missas, sen har jag en hel radda med säsongsboxar av Buffy och vampyrerna samt Angel (sammanlagt 12 boxar med 22 avsnitt i varje :D) Jag tittar på de flesta filmer bara de är bra, haha. Det värsta som finns är spindlar, jag springer snabbt och skriker som en tjej om jag ser en. Jag gillar heller inte att gå upp på morgonen, men det är jätte härligt på helger om man ställer klockan på sju eller något och somnar om igen, det finns nästan inget bättre! ;) 

Ja, det var lite granna om mig om det är något ni undrar så är det bara att fråga ;)


en knas bild på mig (det konstiga ni ser på tänderna är bara min dumma tandställning och nej jag har inte gråa ögon dom ska vara gröna... :P)

/Louise

Ridpass

Pajaz fick en välbehövlig uteritt, när han tagit det lugnt nu det senaste får han lite extra energi som egentligen inte behövs. Men om man själv är lugn och räknar till hundra ungefär tusen gånger så blir allt mycket bättre. Han blev jättelugn när jag gjorde det idag och så lyssnade han på små och fina hjälper och sökte sig nedåt i låg form. Han vill helst inte gå med låg form utan han vill hellre ha huvudet lite högre men jag brukar göra tvärtemot än vad hästarna helst vill göra. Nuggi exempel söker sig gärna nedåt så henne försöker jag istället jobba upp i formen för att hon inte ska fastna därnere. Självklart har jag en variation på det hela också, för jag tycker att det är bra om hästarna kan gå i både låg och hög form även att dem kan ställa och böja sig i sidorna osv.

Nuggi blev riden lite spontant på volten, jag hoppade upp på täcket och red med grimma. Hon skulle egentligen fått en uteritt men sen ändrade jag mig att hon skulle vila istället men det verkade inte passa damen för hon fick tydligen myror under täcket eller något så det fick bli lite skritt i alla fall.


Pajaz


Nuggi

/Louise


En bättre "presentation"

Jag såg en smart grej på en blogg, det var en "presentation" som man skriver under 13 dagar. Jag tänkte att jag också ska göra det, verkade kul ;) (Jag har dock ändrat om den ganska mycket, det var andra punkter och en längre presentation som var 15 dagar ist :P) Jag tror att jag börjar med detta imorgon, vi får se om Elin också hakar på och gör den :D

Såhär ser det ut:
Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 - Presentera din häst
Dag 3 - Min första egna häst
Dag 4 - Hur mitt intresse för hästar började
Dag 5 - Mina drömmar inom hästsporten
Dag 6 - Mina mål
Dag 7 - Mitt bästa hästminne
Dag 8 - Någonting som jag och hästarna gjort som jag är stolt över
Dag 9 - Det här saknar jag
Dag 10 - Bilder på lite av min utrustning (häst och ryttare)
Dag 11 - Min favorit sak i stallet
Dag 12 - Det första jag gör när jag kommer till stallet
Dag 13 - Detta finns i min ryktlåda 


jag och Nuggi förra året

/Louise

Resultat

Då var första tävlingen för i år avklarad, hoppade som sagt en 115 klass idag och för att vara årets första tävling är jag nöjd.

Det blev två nedslag ett var mitt fel vi hade lite för snabb och lång galopp till ett räcke som var ganska långt efter en oxer. Sen rev hon första hindret som också var ett räcke, hon var bara inte uppmärksam så det var bara slarvigt av henne. Vi fick ett stopp också även detta på ett räck, det kom snabbt ur en kurva och jag hade ingen aktiv galopp, jag hade en bra galopp men inte aktiv. Så 12 fel slutade vi på.

Att jag var så noga med att skriva hinder typen att det var just räcken som vi hade fel på idag är för att det har nästan alltid varit oxrar innan. Antingen har jag tyckt att oxrarna har varit för stora eller så har hon inte nått  över. Så jag kanske kan se dagen som något positivt då hon tog alla oxrar fint även kombinationen ;)


bilden är från en terräng träning för Victoria Carlebäck i somras :)

/Louise

Tävling imorrn

Imorrn blir det årets första tävling och då ska jag och Nuggi hoppa en 115 i Borås. Jag har längtat enormt mycket till att komma igång igen, träningen i onsdags kändes bra så hoppas bara att vädret väljer att vara på min sida också ;P Idag fick Nuggi vila, det brukar hon göra innan tävling inte alltid men oftast. Jag har prövat att rida henne ibland också antingen ut eller på volten eller till och med hoppat vissa gånger (som kanske de flesta gör ;) ) men med Nuggi har det oftast varit bäst att låta henne vila ;)



så här såg det ut efter årets första tävling (tror iaf det va det :S) förra året :D kanske kan bli en "favorit i repris" imorrn, haha

/Louise


Pinokio


Pinokio
(ja, han stavas så^^)

Han blir 8 år i år och är ca 169cm hög.
Han är ett Polskt Halvblod.

Pinokio, (polsk stavning.) Fick jag när han var ca 4 år gammal. Nu har vi haft honom i ungefär tre år.
Pinokio, är mer åt hopp hållet. Han har startat upp till 120 nationell i nuläget med mig. Han är älskar att hoppa. 
Noki, som vi kallar han, var min första unghäst. Så det har varit roligt att utveckla honom från att ha bara kunnat skritt - trav - galopp och små hoppa på 80cm.  
Man kan säga att han är en väldigt klantig när det kommer till att skada sig i hagen, jag vet inte hur många sticksår osv han hade förra somaren... Men det konstiga är att han inte alls är så när man rider han är rädd om sina ben och lyfter upp (väldigt) noga sina framben när han hoppa, ibland lite för mycket kanske :P

När han står i sin box, vill han helst vara i fred. Han är ingen sådan häst som står med huvudet ut ur boxen och vill bli klappad. Så länge man låter honom stå som han vill där och inte stressare runt hans box är han nöjd.

Idagens läge så är han tyvärr sjuk. Vi märkte av att han inte var som vanligt på en tävling, så vi kollde upp med veterinären och det visade sig att han hade sänkt imunförsvar.ren otur. Så nu håller vi på att bygga upp det igen.. Vi ska iväg och kolla honom och ta prover nu igen för och se om det har blivit bättre på tisdag så får vi se om jag kan börja sätta igång honom igen.

 
från i somras när vi red och badade med hästarna.

Somras i Tranemo

Tranemo

♥// Elin


Ridpass på volten

Träningen för Nuggi idag var ganska bra trots att volten numera är täckt av snö och lite slask. Jag trodde inte att det skulle gå att rida där överhuvudtaget först men det gick. Jag fick anpassa ridpasset till underlaget så det blev att tänka ett steg i taget som jag egentligen för övrigt måste träna mer med henne eftersom att hon lätt kan bli stressad när man kräver olika saker på samma gång.

Jag gjorde också många halter emellanåt och igångsättningar för att när hon är osäker på underlaget vill hon gärna jobba i en ännu lägre form än vanligt och hon är redan ganska låg i formen. Så därför gjorde jag halter för att få henne mer lyhörd och sätta kraften i bakbenen istället för framdelen och det fungerade över förväntan.



Nuggi



Tycker också att Elins inlägg om vad hon gjorde med sina hästar idag inte beskrev riktigt vad det var hon egentligen gjorde :P Ibland kan vi båda två faktiskt få lite små ryck och bara göra nått "fel"/annorlunda eller inte någonting... :O


Pinokio och Pajaz


En sovande Elin?





Denna bruden ska också få en fet applåd för att lyckas sitta kvar på denna gula studsbollen när hon red han på volten idagmed ett tjockt vintertäcke med bara grimma och ett grimskaft (som satt fast mitt under grimman, alltså svårt att styra åt två håll) plus att Pajaz var på studshumör både med framdelen och bakdelen idag alltså en hel massa lämna marken upplevelser ;)

(PS. Kanske kan jag lyckas lägga upp några filmer från både idag och hoppträningen i onsdags snart ;P)

                                                                                                                /Louise

Pajaz

Här kommer en liten presentation av Pajaz..
Pajaz

Han blir 17år i år och är 158cm hög.
Han är ett svenskt halvblod,(efter Robin Z och Furidant.)

Jag fick Pajaz för ungefär 6 år sedan.
Det som jag fastnade för honom var hans energi. Även om stora delen av provridningen gick ut på att försöka lugna ner han för att få normala takter gångarterna...
Nu tänker ni säkert att jag var galen som köpten en häst som jag knapp kunde trava normalt med. Men saken var den att jag kände bara att kemin stämde mellan oss. Det lilla extra som man bara fastnar för!

Idag har jag som sagt haft han i ungefär 6 år. Vi har haft våran berg- och dalbana, våra lyckliga stunder och stunder där man börja ifråga sätta sig själv vad vi egentligen håller på med.

Pajaz som ni redan kanske har räknat ut har väldigt mkt energi. Detta är något som vi har jobbat med under åren och nu börjar han bli riktigt fin. (och "dressyrkontrolerbar" ;) ) haha
I nuläget tränar jag bara dressyr med honom, på grund av att han respekt mot hinder på grund av dåliga erfarenheter som kommer allt finnas kvar i huvudet.

Så nu är målet att komma ut på dressyrbanorna (ÄVEN om jag är helhjärtat en hoppryttare!!) men får lyssna på hästen, även om man själv vill annat. Men saken är den att jag går och drar på att starta..( tror det är för att jag är rädd för att glömma programmet eller nått sånt... Men egentligen är det ju som att komma ihåg en hoppbana :P )

Oj detta blev inte en kort presentation som det var tänkt, aja nu vet ni lite mer iallafall...






♥ // Elin


jag känner att jag är rätt dålig på att uppdatera här....

Som rubriken säger så känner jag att jag har varit ganska dålig på att uppdatera här, händer en del saker i nuväget för min del men ska försöka bättra mig.

Idag skrittade jag ut och klättrade i backar för att träna Nokis rumpa (Pinokio.)
Sedan red jag Pajaz i paddocken. Gick bra, han var lite envis i början och hade ingen lust överhuvudtaget att anstränga sig... Men tillslut såg han att det inte fanns någon utväg än att lyssna och då blev det stor skillnad. Han fick en mer avslappnad form, och sänkte huvudet för att på sätt slappna av mer.


En bild från i somras när jag terrängtränade för Victoria Carlebäck.

♥ / Elin


Uteritt idag

Det blev en lugn skrittur på 50 minuter med Pajaz. Han skrittade på bra, han brukar ju ofta småtrava annars men han gör framsteg hela tiden med mycket nu på senaste tycker jag. Han kan skritta ,det kan han göra snabbt nu också utan att falla in i trav. Han går väldigt fint i dressyren, det blev en stor skillnad sen Elin började träna dressyr för tränare varannan vecka. Han kan hoppa små skutt ,utan att stanna först få panik.

Detta är stora framsteg med mycket arbete bakom, jag tror att Elin säkert berättar mer om hans "bakgrund" senare. Ni får helt enkelt vara lite nyfikna sålänge :)

Nuggi reds förövrigt av mamma idag.


Pajaz


Pajaz

/Louise


Hoppträningen

Gick bra igår, Nuggi var tyckte att det var kul och var väldigt framåt. Dock kan hon bli lite stark när hon är pigg, så då sitter jag och tar halvhalter för att hon inte ska rinna iväg för fort men ibland är jag kan vara lite sen med halvhalterna eller ta för många och då stannar hon, fastän hindrena är låga. Men det är ju mitt fel och något positivt var iaf. att vi inte var så ringrostiga som jag todde.



jodå, det kan ju alltid finnas nått intressant på golvet eller...

/Louise


Shopping för min del.


              ett smalt tvådelat bridonbett             En borste av mexikanskt naturfiber. ( ge inte "stötar" på hästen                                               när man borstar den, som andra borstar kan göra)


stigläder, Claridge House.

ett nytt träns till Pinokio (noki)

ett nytt träns
Kandar Tudor Claridge House till Pajaz
(jag är inte egentligen för att ha så mkt i munnen på mina hästar, men man ska kunna rida med en lätt hand och det gör man inte när man får rida runt och drar hela tiden i hästens mun. Så då kan det vara mycket lättare att sätta på ett mildare bett.) :P

Kandrastång

Detta var en snabb sammanfattning av shoppandet :P är hur trött som helst skriver mer i morgon

♥// ELin


Gårdagens ridning

Blev en skrittur med Elin på cirka fyrtio minuter i det härliga vintervädret, på slask och is. Hästarna tycker förmodligen att vädret är lika tråkigt som vi just nu, men våra spralliga hästar rör på sig mycket i hagen under dagarna och är ute väldigt länge så de har säkert inte så ont av att bara bli skrittade just nu.






Men idag är det hoppträning som gäller (Äntligen), tävlingssäsongen närmar sig så det är bara att börja. Det känns ganska skönt att börja i tid för jag tror både att jag och Nuggi är ganska ringrostiga just nu. Jag har hållt igång henne i princip hela vintern men ridningen har inte varit så krävande kan jag väl påstå utan mest för att behålla hennes kondition. Så det har blivit flertalet ridpass på ängar och grusvägar med snö på. För det är en sak och den enda saken jag kan komma på som är positivt med snön det är att det går bra att galoppera och trava mycket även på hårt underlag. Perfekt för mig och er andra som inte har ridhus ;)

/Louise


10 Januari 2011 - Dagens Ridpass

Idag red jag Pajaz, jag brukar göra det när Elin jobbar eller sitter hemma och pluggar. Det blev en uteritt med Zanna, en tjej som också har häst i stallet, hästarna skrittade på bra framåt trots att det är isgata ute på vägarna. Usch.

Jag funderar på vad det kan vara som Pajaz inte gillar med skuggor, han blir rädd varje gång det kommer en bil som lyser upp vägen. Men troligtvis är det bara en sak han har för sig precis som de hästar som exempel inte vill gå i vattenpölar eller liknande. Men han är gullig ändå. För övrigt är det ganska tråkigt att rida nu för det är isigt och slaskigt så det blir svårt att göra annat än skritta. Jag gillar i och för sig inte snön heller men det är bättre med snö för då kan man trava och galoppera. Tur att man har fina hästar i allafall som lyser upp det tråkiga vintermörkret.

069

Pajaz som hårboll för någon vecka sedan (De flesta av mina bilder är fotade med en iPod touch därav inte den perfekta kvalitén, men jag har ju en syster som är fotograf så förhoppningsvis kan det bli bättre!

/Louise


10 Januari 2011 Presentation - Nuggi

Här kommer en liten presentation om min häst Nuggi.

Hon är en liten häst på 156cm i mkh,  född 2001 och importerad från Danmark (okänd härstamning). Vi köpte Nuggi för fem år sedan, men jag "tog över"/började rida henne för lite mindre än tre år sedan då jag sålde min  ponny och min syster slutade rida.

Jag gillade henne inte alls i början och förstod verkligen inte varför min syster ville köpa just henne. Trots allt har det gått ganska bra med dessa tre år jag har haft henne. Jag har tävlat henne upp till nationell 120 och mitt lånsiktiga mål är att ha flertalet felfria rundor i 120 och efter det får vi ser vad som händer.

101

 

 

/Louise


09 Januari 2011

IMG_2923

IMG_2894IMG_2902

Nu är äntligen Pajaz klippt. Skönt att det är gjort. Det är mycket lättre att träna hästar som är klippta. Inte kanske fysiskt, men jag menar att man slipper oroa sig för att de kommer bli jätte svettiga... För då måste man i sin tur hålla koll så de inte blir kalla för att det är så pass kallt ute som det är.

Det blev en heldel hår på marken. Trodde inte att han skulle ha så mycket, bara för att vi har redan klippt honom två gånger innan... Men han har väl en sådan päls då :-P

tjenamosss/ Elin ♥


09 Januari 2011

Hejsan!

Såg att Louise gjorde en liten (kort) presentation om sig så jag tänkte att jag skulle göra det samma.

Jag är en tjej som fyller 18år till våren. Jag har haft ett stort häst interesse hela mitt liv. Mina föräldrar har också hållt på med hästar när de var yngre, men de sattsade på simning istället :-P Allt började som det bruka göra, att jag fick mitt häst intresse när jag var liten men då bestod det mer av att jag tyckte att dom var såååå fina. Sedan utvecklades det så klart och jag fick upp synen för banhoppning. Man kan säga att jag fastnade, och har inte kunnat slita mig i från det.Idag har jag två hästar, Pajaz och Pinokio. (presentation om de kommer). Här får ni en bild på mig och en av mina hästar (Pajaz).

155172_1661693992463_1540596459_31622254_6207175_n

Så nu kanske ni har en fått en liten bättre bild på vem jag är. Om ni vill få reda på mer är det bara att läsa bloggen i framtiden så kanske ni får reda på mer! ♥

Många Kramar!/ Elin


09 Januari 2011

Hej! Louise heter jag och vet inte riktigt vad det är som ni kanske vill veta, så det blir lite kortfattat. Jag är blir 17 år nu till våren och har varit bland hästar större delen av mitt liv då min mamma alltid har hållit på med hästar. Just nu har jag en häst som jag tävlar hoppning med, men om några kompisar får som dom vill så blir det troligtvis fälttävlan snart också. (En presentation om hästen kommer inom kort).

Detta blev en mycket kort presentation men det kommer mer.

 

10

Här har ni en liten "sneakpeak" på mig och min häst ;)

/Louise


09 Januari 2011

166867_187303904619842_100000207012890_742830_5522461_n

Godmorgon!

Idag kan man säga att vi mår liiite bättre :P

Så tänkte bara ladda upp en vinterig (stavning?) bild på min ena häst Pajaz.Idag hade vi tänkt att vi skulle klippa honom, han börjar få jätte lång päls... Träningarna börjar ju snart igen och då måste man ju vara nyklippt och fin!

Nu ska vi gå och äta frukost!

♥/ Elin

hej hopp!

Hej Elin och Louise här!

Det är vi som ska underhålla er med våra vackra stämmor i en härlig falsett med en not mot H! ..... ookej. nu tänker ni att vi förmodligen är två idioter. Men sanningen är den att klockan efter tolv och vi har fått i oss lite för mycket socker...

... så vi ska förmodligen inte skriva mer just nu utan det kommer bli bättre framöver (föhoppningsvis) ;)

Ha det bra och ta det lugnt med pannkakorna så hörs vi!

/ Elin & Louise


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0