Sista mars idag...

... det betyder första april imorgon :) Snön är nästan borta och sommarlovet är om drygt 8 veckor (tror jag) härligt som fan! :D

Idag blev det uteritt en liten sväng på 40 minuter ungefär, har faortfarande det raka bettet på henne det funka hyffsat. Jag blir ändå glad att jag kan ha något anbnat än pelhamet, men så är det så att jag inte släpper mitt kära pelham för det är det bästa bettet jag haft på henne och så lär det nog vara också om jag inte lyckas hitta nått annat :P

Imorgon blir det ingen ridning utan det blir först hovslagare sedan en sväng till veterinären :)



Råttan ♥



/Louise


Jag säger bara...

Jag säger bara 1 timma och 50 Minuter tog det idag att få in Pajaz.
Han var bara på det humöret att han inte ville gå in. så vi gick i cirklar. Det var tur att jag hade så gott om tid idag, så slapp jag tänka på att jag skulle iväg någonstans utan det var bara att vänta ut honom. 

Man kan aldrig vinna över hästen i fysik styrka, eftersom en häst väger ungefär 8 gånger så mycket som du ens väger. Men man kan vinna över den i tålmodighet/envishet.

Tillslut gav han upp och lät mig komma fram till honom, och då var det som om inget hade hänt.
Jag förstår egentligen inte varför han ville vara ute idag? Det har regnat till och från hela dagen :P

När jag väl fick in honom, blev det inte som jag hade planerat eftersom det tog så lång tid så jag gjorde NH i Paddocken med honom.
Där lyssnade han jätte bra :)


Pajaz i Paddocken

Noki, fick också springa lite i Paddocken

En glad Lousie filmar lite när Noki rullar sig.......

// Elin

Hoppning på volten

Idag blev Louise glad, volten hade torkat upp från igår så jag passade på att hoppa lite då en fågel viskade till mig att det kommer att komma mer snö imorgon... :( Det gick bra att hoppa det blev mjölksyreträning på hög nivå :P För innan jag red hade hästarna sprungit ganska länge i hagen (de sprang ifrån Elin när hon skulle hämta Pajaz, haha) så hon var både trött, svettig och allmänt mör efter det. Men jag tyckte inte att det skulle förstöra mina hoppövningar jag planerat.

Jag hade fyra studs på ena långsidan med ungefär 3,25 meter emellan och på medellinjen hade jag två räcken med lite drygt 12 meter. Närmare slutet av ridpasset hoppade jag av och flyttade ett av räckena till andra sidan för att bara ta ett hinder och ingen linje. Hon skötte sig bra jag red även idag med Elins raka bett, i början när jag red fram önskade jag att jag tagit pelhamet men hon började gå riktigt fint på det vanliga raka efter ett tag :)

Gällande hoppningen var det mest att hon skulle få hoppa lite och länga och korta galoppsprången på linjen jag hade och även få fram lite mjölksyra, jag kanske var lite taskig i slutet när jag flyttade ett räcke för jag ställde det i den värsta sörjan men jag tänkte att hon skulle få ta i lite ;) Sån är jag :P



Min lilla Råtta


De fantastiska sköna och snygga stigbyglarna från JinStirrup :) dock blir såna också smutsiga :P


en fin magplatta efter dagens hoppning :P


vet inte hur bilden förklarar det jag gjorde men såhär såg det ut :P

Elin posar finfint...

:P

/Louise

30 Mars 2011

Idag var det dressyrträning igen för Jim. Det kändes riktigt bra idag. Han var mjuk och fin i båda sidorna. Vi jobbade mycket med förvänd galopp, med huvudet + nacken ställd inåt. Han arbetade på bra, men i slutet blev han lite trött ibakpartiett så han bytte galopp.

Så "läxan" till nästa gång är att träna på att få honom stadig (precis som om han skulle galoppera i rätt galopp) fast i förvänd.
Pajaz efter träningen idag :)


Söta Nuggi :)


haha... vem har renast stövlar egentligen Louise? ;)

// Elin

Dressyrträningen i Söndags - Video

Som man brukar säga... : Bättre sent än aldrig! ;)



// Elin

29 Mars Tisdag

Idag red jag ut med Paati på en runda på ca 40min. Vi lät de rulla på i galopp uppför en backe. Jag hoppade även en stock med Pajaz. Han tyckte det var riktigt roligt, han älskar att få hoppa i skogen. Där finns enligt han inga "spöken" ;)

Det har äntligen börjat kännas av att våren är på väg nu. Speciellt nu efter vi har ställt fram klockan en timma. Det var ljust ut fram till och med runt halv 8 idag! :)


Falsterbo ♥

♥// Elin

Tisdag 29 mars

Idag fick Nuggsi en uteritt, solen sken och fåglarna kvittrade, det trodde jag inte efter morgonens regn med snö. Det var härligt, det var näastan lite för mjukt på grusvägarna det var ganska lerigt också men hellre mjukt och lerigt än hårt och isigt.

Hon var jättefin idag det var länge sedan hon var så duktig, jag övade på "läxan" jag fick av Anneli att få en rundare galopp med en jämn rytm och det gick förvånansvärt bra. Jag hade ett nytt bett idag, jag snodde Elins raka bett hon gick varken bra elller dåligt på det utan sådär lagom :P


gammal bild,

/Louise

Måndag 28 mars

Nuggi
Hon fick ett lugnt pass i skritt och lite trav med hackamore i 25-30 minuter, det fanns lite farliga saker i kanterna på vägen tyckte hon men annars var allt som vanligt :)

Pajaz
Fick en uteritt med mest skritt fast även trav och galopp, han stack med mig kan jag säga det tog ett tag innan jag fick stopp på honom, tror det var för att jag hade hackamore. Men efter ett tag i fullfart kom vi fram till en stig i en "skog" där han fortsatte att springa men jag styrde, eller försökte styra mot ett träd så han skulle stanna men det gick inte så jag försökte en gång till och då fick jag tag i ena tygeln och drog runt han så han stannade. Men jag tog något varv i paddocken när jag kom tillbaka och då var allt frid och fröjd igen ;)


Råttan och fina Pajaz

/Louise

Resultat från gårdagens tävling

Resultat
100 klassen, bed A:0+A:0 0,4 fel
110 klassen , bed A:0 0 fel

Så såg resultaten ut igår, hon kändes fin och jag är jätteglad att hon inte var som i Alingsås (tror det var förra veckan :S haha). Hon lysssnade nästan lite för bra då jag har börjat göra en jättedum grej, jag sitter och tar en massa, massa, massa små halvhalter ett stup i kvarten helt i onödan, det måste tränas bort! Jag blir så himla arg på mig själv...

Råttan gjorde iallafall vad hon skulle förutom petet på sista hindret i första klassen, sen kom vi precis utanför placering i 110 fast det är nog värre att komma tvåa ;) haha, på tal om vilken plats man vill och inte vill komma på är ju trots allt tvåan den första förloraren :P

100 klassen


110 klassen


/Louise

Tre dagar

Jag har inte hinnit skriva nu det sista, så jag tar tredagar i ett och samma inlägg :P

Fredag,
Då fick Pajaz vila.

Lördag,
Joggade i paddocken efter vi hade fått gjort iordning den lite, kände en riktigt bra. Bad inte så mkt av honom utan lät honom bara sträcka på benen.

Söndag,
dressyrtränade för Jim idag. Gick riktigt bra! Han kändes väldigt mjuk och fin. Vi jobbade med sluta och öppna, mellan trav, delvis programridning, så att han blev genomriden i bogen och halsen.

(Går inte att ladda upp någon Video+bild så det kommer när jag kommer hem)

// Elin

lite bilder från igår





Louise :)






//Elin

Överaskningen

Haha, vi jobbade på hårt i stallet idag min syster blev impad och gjorde en hel film om det!
Se och häpna! :P



/Louise

Våffeldag i stallet

Jag vet att det var våffeldagen igår men vi hade det i stallet idag, jättemysigt! Solen sken och jag och Elin kämpade i timmar med att få kanterna på volten bra, kan det bli bättre?! :P Det var riktigt tungt att ta sanden från kanterna in i mitten för det var stora kullar och det hade packat sig jättehårt, vi har fortfarande några timmars jobb kvar men när det är klart så har vi nog fått en dubbelt så stor yta att rida på :)

Nuggi fick vila idag för det är ju tävling imorrn! Tagga! ;)


mums :)


lite folk :)


Elin fotade också :P ♥

/Louise
PS. Kika in lite senare det kommer komma en "kul" grej :P haha, se det lite som en överaskning!

Film från hoppträningen



/Louise

Fredag 25 mars

Äntligen fredag, inte en dag för tidigt! Har ganska mycket att göra denna helgen men det är bara att planera upp allt så blir det nog bra.

Det börjar verkligen att bli vår nu, ett stort tecken på det är att jag kunde rida på volten idag! :) Det är lite lerigt men om jag bara tog det lugnt flöt allt på bra. Jag flyttade lite åt sidorna och försökte få med henne så gott jag kunde och i galoppen övade jag mitt eget öga med en bom på marken. Tanken var att jag ska sluta ratta med händerna för att hitta rätt avstånd och bara flyta på.  Red i 45 minuter :P


kass bild, kass form , kass sits :P

/Louise

Noki

Eftersom besöks nivån har ökat nästan dubbel så mycket nu de senaste (jätte roligt!) Så tänkte jag att jag skulle förklara lite bättre vad det är som har hänt/händer med Noki... Som ni kanske redan har märkt så har jag inte skrivit lika mycket om honom som jag gör med Pajaz, har även fått frågor kring detta så tänkt att jag skulle förklara :)

I början av November 2010, så märkte jag att det var något som inte stämde. Han var helt enkelt inte sig själv.
Men det var inte förrän när jag var med på en tävling, där han skulle hoppa några högre klasser som jag märkte att något verkligen inte stämde. Vi vägrade ut oss i båda klasserna.

Nu kanske ni tänker, -Det är väl inte så konstigt, det finns ju hästar som vägrar ut sig hela tiden?? Men saken är den att Noki är en väldigt ärlig häst och litar fullt på ryttaren. Så oftast när något sådant skulle händer så är det mitt fel. Men jag kände redan mot första hindret att det inte alls var samma bjudning/ positiva inställning som han brukar ha.

Vi gick direkt efter första klassen och kollade honom hos veterinären, men han sa att allt lät bra. Så vi bestämde oss för att starta nästa klass med. Vilket fick samma resultat. Där han tog trekombinationen på 1,20 jättebra men sedan bara sa det stopp igen på 8 hindret.
Jag kände även i denna klassen att något inte stämde, bjudningen och den positiva inställningen fanns inte där. Så då gick jag direkt igen till veterinären och bad han verkligen lyssna och undersöka honom igen.

Veterinären sa då att han hörde något luftstrupen, men det kunde lika väl inte vara något. Men Jag tyckte att det var lika bra att verkligen undersöka honom. Så vi åkte några dagar efter till Svenljungas Veterinärstation, där vi tog massor av prover på honom. Där kom vi fram till att vi ville åka till en specialist eftersom vi inte riktigt kunde hitta vad det var som var fel...

Så då åkte vi till Husaby Hästklinik. Där gick vi igenom hela honom. Vi röntgade, gick ner med slangar i halsen, tog massor av prover på honom osv. Det visade sig att det inte vara något annat än snor som Veterinären hade hört på tävlingen. Men det var såpass mycket, så att vi fick med sig mediciner hem.

Han fick även stå på Åby i ca 10dagar för att få penicillin morgon+kväll. Anledningen till att han inte kunde få det hemma var för att han inte tål penicillin, och då behövde han få det i en mindre mängd och ha en kanyl i halsen..

Dessa mediciner hjälpte och snoret blev tunnare och genomskinligt . Men av medicinen fick han hosta istället.
En månad senare var vi tillbaka och kollade upp honom igen. Då fick vi nya mediciner, som han skulle ha i en månad. Då försvann hostan.
Och nu för en månad sedan var vi tillbaka igen, då fanns det fortfarande kvar lite snor. Men de sa att det var mycket bättre. Denna gången fick vi inga mediciner som han skulle ha, utan vi skulle istället gå till Equistro på mässan i Göteborg och köpa Vitaminer som hjälpter till att bygga upp immunförsvaret.

Nu har det gått ungefär tre veckor, sedan vi köpte de vitaminerna och jag ser verkligen en skillnad i till och med pälsen, de är mest från E-Vitaminen. Dessa vitaminerna luktar till och med Godis. Så det finns inget ju att klaga på, och hästarna verkar älska dom :)

Så nu idag får han ingen medicin, utan får bara vitaminerna. Vi ska tillbaka på ett återbesök om ca en och en halv vecka så får vi se om de har hjälpt till att bygga upp hans immunförsvar.

Juste ja, glömde skriva att under dessa fyra månader så har jag inte fått anstränga honom, utan han har bara fått gå i hagen.
Tänk vilken förändring det måste han blivit för honom, han måste ha undrat vad det är som har hänt... Från att ha varit och tränat varje vecka och tävlat varje/varannan helg till att bara gå i hagen!

Men nu håller jag tummarna på att det ska gå åt rätt håll. Längtar så tills jag kan börja sätta igång han igen och komma ut och träna/tävla. ♥
Jag hoppas att ni har fått svar på era frågor om detta, om inte så är det bara att fråga på! :)


Vitaminerna






Mamma och Noki (färdig knoppad och allt)


Fina Noki ♥

// Elin

Hoppträning och ridning torsdag 24 mars

Igår var det hoppträning det kändes helt okej, varken jättebra eller dåligt utan sådär Lagom (dumt ord :P). Träningen igår var riktad mot tävling, i början hoppade vi fram på ett litet hinder sedan ett räck och sen en oxer och i slutändan blev det en bana. Kan nog inte säga mycket mer om gårdagen än att en liten kort film kommer upp så snart som möjligt :)

Idag red jag ut i drygt en timma och jag övade på "läxan" som jag fick av Anneli igår, och Anneli + min andra tränare Frida åkte förövrigt till Portugal idag för att vara där en månad att tävla så nu blev jag helt plötsligt utan tränare :P Men det löser sig jag har redan fixat en hoppträning den 3 april.

Tillbaka till "läxan", det är att jag ska få henne att gå i en och samma takt i tävlingsgalopp och få den så rund som möjligt och bara rulla på, så om det skulle komma ett hinder rakt upp och ner skulle hon kunna hoppa det. Inte världens bästa beskrivning, men jag har iallafall satt upp ett mål med denna läxan och det är att Anneli ska se skillnad när hon kommer hem om en månad så det blir att nöta en del :)


ett collage från änglahoppet på några hemmaryttare, fotona är tagna av mina kusiners mamma Anett Markert (jag och Nuggi är längst ned till höger:P)

/Louise

24 Mars 2011

idag red Maja (7år) Pajaz. Han är känner verkligen av vem det är som sitter på honom! Det blir som en helt annan häst när hon rider jämfört med när jag rider. Det är precis som om han får ett "lugn piller" eller nått...? :P
Allt gick i allafall bara. Vi tränade på att Maja skulle rida utan stigbyglar och tänka på sin sits. Det är ju ganska stor skillnad från de små ponnyerna som hon rider på ridskolan (Pajaz är 158cm). Men det är bara bra träning :)

Dålig kvalité på bilderna men det var för mörkt för att ta kort med bara en mobil...

// Elin

24 Mars (23 Mars) 2011

Hejsan!

Orkade inte skriv igår, så tänkte göra det nu.

Igår blev det en ganska lång ridtur på 1,5 timma med Pajaz. Han var pigg som vanligt ;)
jobbade med att ställa honom åt bägge hållen, för att sträva efter en låg nacke.
En häst som kommer ner med nacken, får på så sätt upp ryggen och kan slappna av lättare.

Vi jobbade ialla gångarter. På hem vägen blev det ganska mycker ökad trav. Så att han fick sträcka ut sig lite :)



Gamla bilder. Lovar att bli bättre på att ta kort nu när det blir bättre väder! :)

// Elin

Bloggtävling

Hejsan!

Jag är med i en bloggtävling! Där man kan vinna Equiline schabrak med huva :) om ni vill vara med så gå in och anmäl er också på; Avantiafritid.blogg.se 





// Elin


Tisdag 22 mars

Blev en uteritt med Nuggs idag mest skritt men travade lite också, gjorde inget speciellt. Imorgon blir det hoppträning, tror det blir sista innan Båda mina tränare åker iväg till Portugal i en månad! Får nog försöka hitta någon annan att träna för under tiden ;)


har fortfarande inga nya bilder,,, Måste ta nya!!!

/Louise

22 Mars 2011

Hejsan :)

Idag red jag ut Pajaz i ca 40min med Louise. Hade hackamore idag med för att inte störa han i munnen för mkt. Även om det lilla såret som han hade i mungipan har nästan läkt. Imorgon blir det vanligt bett igen.
Vi red som sagt ut, jobbade inte så mycket på formen, utan var mer utefter att han skulle hålla jämn takt i alla gångarter. Han har blivit väldigt på framåt nu det sista ( mer än vanligt...)haha
Han börjar väl också känna av vår vädret nu ;)


svårt att tänka sig att det har varit så här grönt och fint...

/ Elin


Konstigt...

Ni får förlåta mig för att jag använder videofyme till mina filmer, men min youtube kanal krånglar eller nått så jag får väl be Elin snällt som vanligt att hjälpa mig ;) Tycker att det är ganska irriterande själv :P


min konstiga katt Pixel har knött in sig mellan två stolsdynor :P haha

/Louise

Måndag 21 mars

Måndagar alltid lika jobbigt, hela veckan kvar... men nu ska jag inte vara sån utan jag rider ju två hästar på måndagar det är tummen upp :D

Nuggi fick en klätterrunda med mestadels skritt eftersom att det var ganska mycket snö uppe på kullarna :P Hon gick på som vanligt den lilla Råttan :)

Pajaz fick också en liten klätterrunda men nästan bara med skritt men lite trav och även galopp om han fick bestämma :P Har ju hackamore på han nu och jag tror inte jag kan trixen att rida med det om nu Elin skulle ha några ;)

Tror att jag glömde skriva vilken höjd det var jag hoppade i lördags, jag hoppade förklassen som var en 110 hoppning :P Nu vet ni ;)


tyckte att Pinokio skulle få piffa till detta inlägget, en cirka hundra år gamal bild på mig och honom :P haha jag dör!!!

/Louise

20 mars 2011

Nuggi fick en uteritt idag, det var jättekul hon var Nuggi igen för igår tyckte jag att hon var lite konstig. Hon var pigg och byter galopp själv i princip hela tiden och blir sådär lagom stark, då vet man att det är Råttan man sitter på :D Idag gjorde jag halter ganska ofta, det är nog någonting jag måste göra mer när jag är ute och rider för jag märkte i början att hon inte riktigt hängde med på noterna men hon fattade ganska snabbt. Var nog ute i 1 timma :)

Hittade en gamal ful bild på henne så jag var bara tvungen ;) ...


Nu :)


Då haha :P

/Louise

(19 Mars 2011) 20 Mars 2011

Hejsan

Igår hann jag inte eller varken orkade skriva...
Jag har sjukt mkt i skolan nu. Aja^^

Jag gjorde lite NH med Pajaz, han tyckte det var riktigt roligt! Vi tog fram det mesta, vattenmatta och allt, och han skötte sig ändå riktigt bra :)
Louise filmade även några hopp, som kommer upp när jag får dom ;P

Jag gjorde även med Noki, för första gången på 4 månader. Han tog inte något på allvar. Varken brydde sig om vattenmattan eller plastpåsar eller (louise) kastandes med lock till hinkar... Snacka om en häst som är cool ;) haha Han stog bara där och undrade när han skulle få gå in och äta sin mat^^


Jag vill att våren/sommaren ska komma nu!
Och att Noki ska bli frisk.

/ Elin


Film från igår

Reultat: 5 fel i grunden
Kan bara säga det att Nuggi inte var sig lik igår, hon hade inte samma bjudning som vanligt och på framhoppningen hostade hon mer än vad hon brukar när jag satte igång henne. Jag vet inte om det är nått "fel" på henne men troligtvis inte. Jag är inte jättenöjd över resultatet men jag får väl glädja mig med att det bara var 4 som var dubbelnollor i klassen av ca  50 startande.

Här kommer filmen från igår, jag blev lite sur på mamma för hon filmat på fel håll ;) Men hon filmade iallafall :D När hon stannar så ser inte jag egentligen varför hon stannar och jag vet inte varför heller för den delen och sen kommer hon väldigt nära på ett hinder, det var just för att hon egentligen inte var samma Nuggi som vanligt med bjudning som man nästan får sitta och ta i tyglarna hela tiden... :(



/Louise

Resultat

.. det blev 5 fel i grunden idag, skriver mer om det imorgon då det även kommer en film förhoppningsvis (orkar inte nu trött ;P).

Det var lagtävlan Div 1, Borås är BÄÄÄÄST! :D Utklassade stort ;) Ett steg närmare Eliten :)


laget :)

/Louise

18 Mars 2011

Hejsan

Igår red jag igen för första gången på en vecka nu, sedan jag åkte.
Pajaz var riktigt pigg. Jag red med hackmore eftersom han har ett litet så i mungipan, man får rida på ett litet annat sätt när man har hackamore, för man har inte samma kontakt i munnen. Vissa hästar funkar det på och vissa fungerar det inte alls.

Igår hade jag gärna haft bett i munnen, för han var på sitt "bus" humör. Hoppade hitochdit, (gjorde sina specialliteter) :P haha
Men så länge  man väntar ut honom så är det ingen fara. När han var i sitt esse så stannade jag honom så att han bara skulle stå stilla. Men det tog ett litet tag men tillslut lugnade han ner sig.
Så blev han riktigt fin :)



/ Elin

Tävling imorrn

Imorgon blir det tävling, första omgången av Div 1 :) Så som vanligt dagen innan tävling fick hon vila :P Hörs imorgon!



denna gamla bilden hängde på whiteboard tavlan idag när jag kom till stallet, de är tagen för ca sju år sedan och det ska föreställa jag och stallets lilla häst Micro ;) haha


det blir nog lite svårt att rida honom idag, jag tror att jag blivit aningen längre ;)

/Louise

Torsdag 17 mars

Har tänkt på en sak bara, kanske ni också har men jag har börjat skriva dagens datum som rubrik, men jag var ganska less på samma rubrik hela tiden "dagens ridpass" och "ridning". Aja, kände bara att jag var tvungen att skriva det :P

Idag blev det en uteritt med alla gångarter, red med stor ram utan att hon skulle springa iväg och det funkade fint var ute i ca 40 minuter :)


Råttan


härligt väder var det också, detta kom inte en dag för tidigt :P

/Louise

I'm back!

Hello

Nu är jag hemma igen från London :) Jag har haft det häst fritt nu i ca 4 dagar, men har haft en halt underbar resa! Jag älskar verkligen London^^

Så nu är jag tillbaka och skriver igen, så fortsätt håll ögonen öppna ;)

/ Elin



Onsdag 16 mars

Red Nuggi på ängen en stund 40 minuter kanske, det var lite hårt i marken men ändå inte. Hon gick bra när jag verkligen red annars sprang hon bara iväg, hon brukar inte göra så men det kan ha något att göra med hennes nya attityd också. Hon har blivit en bitch som sparkar i boxväggen 1-2 gånger om hon inte får som hon vill och hon flyr typ ut från boxen om den är öppen. Aja, har väl bara mig själv att skylla det har blivit väldigt dåligt med NH träning nu på vintern men jag har inte haft någon motivation pga det kalla äckliga vädret ;P


en gammal bild, tror jag var 14 år och Nuggi 7 år ;) haha, fult

/Louise


Tisdag 15 mars

Jag red ut Nuggi en sväng på 40 minuter, det blev alla gångarter i en lite större ram utan att det gick snabbt. Det var inegn idé att börja sitta med liten ram för jag red åt ett hål där hon brukar kolla på mycket saker så det är lika bra att få ett bra flyt och fin form i större ram.


Råttan

Pajaz fick även han en uteritt på 30-40 minuter han var väldigt stark idag när jag hade hackamore. Han gjorde inget dumt men efter ett tag fattade han att det inte hjälper att försöka springa ifrån problemen utan det är bättre att jobba med dem.


Pajaz

/Louise

Måndag 14 mars

Idag trodde jag inte att jag skulle hinna att åka ner till stallet eftersom att jag har varit på högskolan och laborerat. Men jag hann att åka ned så jag red Pajaz, Nuggi hann jag dock inte med så hon fick vila.

Jag red ut Pajaz i ca 1 timma, jag jobbade honom inte på hela ridturen då jag kände att något inte stämde och jag trodde att det var sår i mungiporna och så var det också. Det gick bra ändå jag hade bara kontakt med munnen och fick rida med sitsen mest det funkade det också :)


Pajaz

/Louise

Ridning

Idag red jag både Pajaz och Nuggi, men det tog ett tag innan jag kunde börja rida för isen på Häggån som ligger alldelles intill hagen spräckte så det lät jättehögt och hästarna blev rädda och började springa. Så jag försökte ändå testa om det gick att få in någon av dem men dem började leka istället men tillslut fick vi tag på dem.

Pajaz fick en uteritt på ca. 1 timma med ganska mycket galopp och matte :P Jag räknar från 1-4 i väldigt lugn takt hela tiden för att få honom lugn och tro det eller ej men det funkar mycket bättre än om man bara tänker att man ska vara lugn ;)

Men pigg som han är så är det klart att när vi ska skritta av att han börajar trava som alltid jag tog i tyglarna som vanligt för att få han att skritta men då gör han världens mest ovänatde språng upp iluften följd av en riktig kickning bakåt. Louise var nära på att flyga av men även denna gången satt hon kvar :)


Pajaz

Nuggi fick också en uteritt det blev galoppträning i backar, det finns en väg bakom stallet med tre bra backar så jag tog galopp uppgör allt sen trav ner tog 30 minuter bara :) Men i hagen innan idag hade hon tappat en sko, jag såg att hon inte hade någon på ena bakhoven, men som tur var hittade mamma och Lena skon så Lena kunde ta på den :) Sen har hennes ena framsko spruckit :S det är något jag aldrig varit med om tidigare.

Nuggi aka. bitchen har sedan igår när hon är själv inne ställt sig diskret på ett ställe i boxen för att sedan drämma till boxväggen, haha. Hon är för rolig, hon tror att det hjälper också för att få uppmärksamhet :P


Råttan

/Louise

Film från gårdagen - Alma ska rida

Min kompis Alma skulle rida på Nuggi igår och ni kan ju själva se hur det kan gå till :P

 

Alma - "Vart sitter tyglarna?" haha

/Louise

Dagen

Idag har jag och några klasskompisar spelat in en film till skolan i stallet, försökte ladda upp en film men det gick inte så bra så får försöka lite senare. Hon reds bara pyttelite idag och det var när vi filmade.


Elin åker till London imorgon... :D

/Louise

Veterinär => Ridhuset

Idag skulle Nuggi fått åka till veterinären och få tänderna kollade plus en vitaminspruta, men så blev det inte. Vi fick ett ,meddelande när vi var påväg, som tur var hade vi inte kopmmit så långt, att veterinären var tvungen att åka ut akut till en häst som hade fått kolik. Men vi blev inte ledsna för det så vi åkte istället in till ridhuset så jag kunde rida lite där.

Jag red i 50 minuter ungefär med en väldigt lång framridning, på 20-25 minuter då jag träffade en kompis där som jag skrittade runt och pratade med ;) Men sen blev det hårdträning och det gick fint, hon lyssnade på det jag ville så jag är nöjd :)



/Louise

Dressyrträning förförra gången

Hittade en video från förförra gången :)

/ Elin

Hoppträning - Film

Film från hoppträningen igår :)



/Louise

Ridning i det härliga vädret! :D

Regn är inget fel på, men när det snöar, haglar och blåser samtidigt är det bara att försöka fortsätta se glad ut. Det blev en uterunda i allt trotsande av vädret på 45 minuter med skritt och trav. Hon är underbar att rida i regn hon jobbar på jättefint och får ett bra steg, det är nog för att hon inte vill ha regn på sig och det inte ska skvätta vatten på benen eller nått, jag vet inte riktigt :P

(Film från hoppträningen är påväg!)


lite sorgligt ändå, jag har inga nya bilder...

/Louise


Dagens ridpass

Idag kan man inte säga att det blev mycket till ridning. Det har varit rent ut sagt skit väder hela dagen!
Usch!!!
Maja (7årig flicka) fick skritta Pajaz barbacka, och så gick jag jämte en liten runda. För att han skulle få komma ut lite. Men jag tror nog att han helst hade vela stå kvar inne :P Han hatar verkligen regn. Och speciellt om han blir tvungen att bli riden! haha

blev inga kort tagna idag, efter som det spöregna så, så här kommer en gammal bild från när de släpptes på sommarbete i somras :)
/ Elin

Dressyrträning 9 Mars 2011

Gårdagens dressyrträning :)

Dressyr träningen gick jätte bra! :) Han kändes riktigt fin! Vi jobbade mycket med slow motion galopp kan man säga. Ni vet den galoppen som man har precis innan man går in i en galopppiorett.
Tänk er att varje galoppsteg som hästen tar gör han i slow motion, så att galoppen går igenom hela hans kropp, så att ryggen kommer upp och det blir en väldig kompakt och "maffig" galopp. 
Men denna galoppen orkar de inte ha så länge, eftersom det kräver att hästen verkligen trampar under sig och anstränger sig för att orka hålla den långsamma galoppen.

Pajaz skötte sig bra, men som jag skrev innan så orkar de inte jobba i den så länge utan vi var tvungna att lägga in några skritt pauser för att inte pressa honom för hård. 
Vi jobbade också med förvänd galopp, och mycket sluta och öppna för att lossa honom i hela kroppen. 

Hade tänkt att ladda upp en film från träningen, men såg att mamma hade hållt min iphone fel så allt blev uppochner... hahaha 


/ Elin

Hoppträning

Idag blev det hoppning inne i ridhuset, det kändes helt ok. Hon var pigg och framåt som vanligt och alltid när vi hoppar på volt blir hon alltid lika stressad. Men övningarna/övningen ländes bra det kommer förhoppningsvis upp en film imorgon :) Idag bjuder jag på någon bild så länge ;P


ganska kul men iPoden, den tar superbra bilder i bra ljus men ganska eller mkt dålig kvalité på dem inomhus eller i dåligt ljus, men jag antar att dem flesta kameror gör så :P


haha, så här fint kan det också bli :)


Patricia skyll dig själv hiho, :P jämför med denna typ, den är asbra! Det är bara förvirrande! :S

/Louise

Ridning

Idag fick Nuggsan en uterunda med mest skritt men även trav och galopp. Det blev inte så långt eller ansträngande för det är hoppträning imorgon, så det känns inte bra att rida hårt dagen innan :P Hon var fin och jobbade på så gott hon kunde, var ute i runt 40 minuter.

En grejj som bara var jobbigt var att jag fick kramp i foten! Det var superjobbigt, jag hittade ett läge på stigbygeln så jag inte hade kramp men så fort jag rörde foten bara vred den sig. Det är inte okej ;) haha, om ni ville veta :P


på tal om allt och inget så hittade jag en supergammal bild på mig och min syster :P

/Louise

8 Mars 2011

Idag red jag bara en runda på ca 25-30 min. Med mycket backar, så han fick jobba med bakbena. var ett ganska lugn tur. Krävde inget av honom idag. Efter som jag kände att jag skulle träna i morgon och så hade Louise ridigt igenom honom ganska mycket i går :)


Noki

/ Elin

Det kan väl inte skada....

Såg att Lousie hade gjort ett tidsfördriv inlägg, tänkte att jag också skulle göra det. Som rubriken säger så kan det väl inte skada ;)

Det som är i fetstil har jag valt:


Träna VS Tävla  - båda

Valack VS Sto - har bara valackar nu, men självklart tycker jag om ston med :)

Lindor VS Skydd - smidigt med skydd/ snyggt med lindor

Rida för seger VS Rida för att komma runt - Beror på omständigheterna, och hästen.

Skodda ridbyxor VS Oskodda ridbyxor

Martingal VS Utan martingal - utan i dressyren/ med i hoppningen

Nationellt VS Internationellt - Nationellt,tävla/ internationellt kolla på.

Säkerhetsväst VS Utan säkerhetsväst

Ridstövlar VS Skor och shortchaps - Det var flera år sedan jag red med shortschaps nu..

Hoppsadel VS Dressyrsadel

Gräs VS Grus - beror på vädret

Kingsland VS John Whitaker - samma som louise ( om jag är verkligen tvungen att välja) ;)

Meeting VS "Endags" tävling

Ridhus VS Ridbana - beror på omständigheterna 

Transport VS Lastbil

Unghäst VS Läromästare  - Jag tycker det är roligt med unghästar, men jag hade ju inte heller tackat nej till en läromästare heller för den delen :P

Halm VS Spån - Absolut spån!

RGB VS Meredith Michaels Beerbaum  
 
Kort man VS Lång man  
 
Träna på bana VS Rida ut - båda
 
Sporrar VS Spö

Alltid rida LD hoppning VS Alltid rida FEI dressyr

Dryga dressyrryttare VS Bortskämda ponnyungar - går inte att välja bland 

Tävla dressyr i hoppsadel VS Tävla hoppning i dressyrsadel -

Ponny VS Storhäst -

Nätt häst VS Grövre häst - Definitiv en nätt häst. Nätta hästar passar mig bättre, hoppning som dressyr.

Dyr märkesutrustning VS Mer för pengarna - När jag köper dyra märkesutrustningar så tar jag för givet att de ska hålla :)

Titta på en bra film VS Hästhoppning på TV - Håller nog med Louise där, att man kan kolla på en bra film efter hästhoppningen ;)
 
Hööks VS Horze - vet inte 

Tredelat tränsbett VS Tvådelat tränsbett -

Tävla ponny VS Tävla storhäst 

Skodd VS Barfota

Hästnet VS Bukefalos

Färgade stigbyglar VS Färgade sporrar - Båda lika snyggt

Aldrig få trava mer VS Aldrig få galoppera mer -

Tävla barbacka VS Tävla utan träns - det skulle som sagt vara lite svårt att tävla :P

RG VS Anna Scarpati



/ Elin


(Veckans Sötis!)



Detta kallas kärlek på hög nivå! ;) haha ♥

/Elin

Tidsfördriv

Yepp, så blir det en liten tidsfördriva "sak"  (det som är med fetstil har jag valt) :P La den under Veckans.. då det kanske får gå som veckans tidsfördriv eller nått :P

Träna VS Tävla  - båda ;)

Valack VS Sto - har ju bara haft ston :P men jag gillar valacker också

Lindor VS Skydd - Tror inte att min häst har haft lindor nån gång, kanske enstaka :P

Rida för seger VS Rida för att komma runt - Lägre höjder rider jag mer för seger men på högre gör jag inte det :P

Skodda ridbyxor VS Oskodda ridbyxor - heltklart, hatar skodda!

Martingal VS Utan martingal - har endast martingal vid hoppning

Nationellt VS Internationellt - tävla nationellt kolla på internationellt

Säkerhetsväst VS Utan säkerhetsväst - har bara väst när jag tävlar och tränar hoppning

Ridstövlar VS Skor och shortchaps - helt klart, det var längesen jag hade skor med chaps

Hoppsadel VS Dressyrsadel - Dressyrsadlar är det värsta som finns på denna jord typ! :P haha

Gräs VS Grus - båda, inget av dem vid blött underlag sen gillar jag inte damm heller :P

Kingsland VS John Whitaker - om jag måste välja nån :P

Meeting VS "Endags" tävling - båda

Ridhus VS Ridbana - båda beror på när och var :P

Transport VS Lastbil - har ingen lastbil

Unghäst VS Läromästare  - just nu hade jag inte tackat nej till en läromästare

Halm VS Spån

RGB
VS Meredith Michaels Beerbaum - lätt, han är bäst! :D
 
Kort man VS Lång man - på tävlingshäst
 
Träna på bana VS Rida ut - båda är skojjsigt
 
Sporrar VS Spö - gillar inte sporrar, det är irriterande på hälsenan eller nått :P

Alltid rida LD hoppning VS Alltid rida FEI dressyr - Det där sved! haha

Dryga dressyrryttare VS Bortskämda ponnyungar -  ;)

Tävla dressyr i hoppsadel VS Tävla hoppning i dressyrsadel - Kommer jag att göra den dagen mamma får mig att tävla dressyr :P

Ponny VS Storhäst - saknar ponny, det var kul!

Nätt häst VS Grövre häst - funkar bättre som hopphäst

Dyr märkesutrustning VS Mer för pengarna - :D

Titta på en bra film VS Hästhoppning på TV - filmen kan man kolla på efter ;)
 
Hööks VS Horze - Inget av dem.

Tredelat tränsbett VS Tvådelat tränsbett - när jag har tränsbett är det tredelat

Tävla ponny VS Tävla storhäst - det var i och för sig ganska drygt på ponnytävlingar med alla kategorier...

Skodd VS Barfota

Hästnet VS Bukefalos

Färgade stigbyglar VS Färgade sporrar - har nog ett par färgade sporrar snart också :)

Aldrig få trava mer VS Aldrig få galoppera mer - galoppera är ju fleragånger roligare

Tävla barbacka VS Tävla utan träns - Tävla utan träns kan ju bli lite knepigt :P

RG VS Anna Scarpati -Scarpati schabrak gillar vi! :)



min söta Pixel aka. Korven :P får piffa till detta inlägget :P

/Louise

Ridpass

Idag red jag två hästar jag började med Pajaz. Det blev en uteritt med Patricia med blandat skritt, trav och galopp, hästarna var övertaggade så det var först i slutet som det gick att jobba på ordentligt. Vi var ute i 1 timma och 20 minuter ungefär.

Nuggi fick en slapprunda på 30 minuter med klätterträning, skrittade och travade bara, hade på hackamoret också kan inte säga så mycket jobbade henne inte något alls för min häst går inte ens att rida på hackamore :P haha


Nuggi ville inte stå still på prisutdelningen...


...


...


... sen kom vi bakom hindret :P

/Louise


Resultat

100 - 0,0 fel
110 - 8 fel

Så såg dagen ut, plus en massa sol och vårkänslor :D Ne, men det kändes riktigt bra idag hon lyssnade på mig och idag la jag henne medvetet lite närmre hindrena för att jag vill få bort "hoppa på fart" stuket, det kommer inte funka om vi går upp på högre höjder utan hon måste ha lite styrka. Hon visade idag att styrkan finns där och även viljan faktiskt, inte en enda gång jag kände att hon tänkte stanna, hon kan ofta göra det men inte idag.

Att jag hoppade lite lägre idag och gick ner i klasserna var för att efter tre tävlingar på högre höjder kunna gå ner och rida med precision och samt ge henne lite beröm på det sättet ;) Framhoppningen var nog den bästa någonsin, hoppade ganska högt och såg avståndet med ögat speciellt på oxern då hon kom bra på varenda gång och hoppade väldigt fint också :)

Två filmer från dagen :p

100, klassen (mamma missade att filma första hindret :P)


110, klassen


/Louise

Vardagsridning



Lördag:
 
Red ut, jobbade i mest i trav och sedan lite galopp. Han var väldigt på (pigg) framåt.  Jobbade mycket med skänkelnvikningar från sida till sida, på grusvägen. Till slut efter många om och men så lyckades han lugna ner sig. :P
Var ute i ca 30min.

Söndag: 
Idag så red jag på ängen, den är nästan perfekt nu. Den är inte helt platt utan det är liten uppför och liten ner för, det gör att de får en mer varierade träning för hela kroppen, än när man rider t.ex. i paddock. Och nu när det inte går att rida i paddocken så passar det perfekt. 
Pajaz, protesterade några gånger i början,för att han inte orkade jobba men när jag tänkte framåt så fick han annat att tänka på och jobbade på bra. Han blev riktigt fin! 
Red i ungefär 45min.

Det känns som om Pajaz börjar bli riktigt fin nu. Mjuk och fin i kroppen. Han börjar ju till och med få en (liten dressyr) nacke ;) haha 

/ Elin

Tävling imorrn

Det betyder att hon fick vila idag, jag och mamma gjorde en massa andra saker istället. Vi var där i 4,5 timmar så vi hann med ganska mycket, städade, skurade hinkar, putsa och packa även börja fixa lite med sommarhagarnas staket :P Några bilder från dagen kan jag ge er :)


äckel Nuggi äter bananskal :S



Råttan



söta Micro :)

/Louise

ridpass

Här kommer de ridpassen jag har missat..

Torsdag: Fick de vila.

Fredag: Klättrade jag i backar med Pajaz. långa tyglar och bara lät honom ha huvudet som som han ville. Han hade en bra skritt, och arbetade på bra med bakbena.

en bild från senaste klippningen av Pajaz.

/Elin

Ridning

Har inte hunnit skriva så här kommer dagens ridpass för fyra dagar.

Tisdag: Uterunda på 1 timma, ganska uppdelat på både skritt, trav och galopp. Jobbade på fint men var ganska spänd om saker runt omkring.

Onsdag: Ridning på ängen i 40 minuter, försökte ha ett bra grundtempo och sedan öka och minska från det i alla gångarter och jag "hoppade" ocskå hindret som står där. Hon lyssnade bra ibland och ibland inte hon brydde sig även denna dagen om sakerna runt omkring.

Torsdag: Skrittur med klätterträning på 30-40 minuter. Jobbade ingenting, långa tyglar hela tiden behövde inte göra så mycket heller då hon "självmant" skrittar på i ett bra tempo.

Fredag: En kort uteritt i all stress (hade tid att passa) blev en 40 minuters runda med mest skritt och trav där det gick att trava och sen lite galopp som Nuggi själv bestämt tydligen :P Jobbade inte så hon går ganska bra när man inte gör någonting heller.


blonda tider och sommartider :)

/Louise

dressyr träning.


tycker om denna bilden på Pajaz och mig^^

Hejsan!

Igår var jag ock tränade för Jim med Pajaz. Det gick jätte bra. Han kändes verkligen fin igår!
Visst gjorde hans sina små trick, men efter vi jobbade honom i mkt mellan galopp så blev han nöjd och kunde få en riktigt rund och fin galopp och trav. :)
Vi jobbade mkt med att göra slutor på volter. För att verkligen lösgöra honom så att hans rygg kom upp.

Det känns verkligen nu som om han börjar komma i riktigt fin form nu.
Men nu är det bara jag som ska få in i min hjärna att det kanske inte är såfarligt att starta en dressyrtävling.. Men det tror jag är långt kvar innan jag få in det. Jag är hoppryttare in i hjärtat, men man får såklart anpassa sig efter hästen också :)

♥/ Elin

veckans...

Veckans...

Denna veckan blir (veckans...) ljusare kvällarna! :)
Är sååå skönt att det är ljusare längre nu. Okej det är inte mycket, men lite längre iallafall. Det är alltid nått!
Idag red jag till och med ut vid fem ( som det har varit kolsvart ute runt den tiden) och kom tillbaka till stallet runt kvart, tio i sex och det var fortfarande inte mörkt! :)
/ Elin

Dagens ridpass

Idag blev det bara en liten skritt/trav runda på 45min med Pajaz :)
Jobbade inte honom särskillt mkt, bara för jag ska träna i morgon och lousie red honom ganska hårt i går. Så jag lät honom få en liten "slapp"dag. Utan lät honom gå i den formen han ville och fokuserade mer på hålla jämt tempo.

I morgon är det ju som sagt träning för Jim, Och denna gången ska jag lyckas påminna mamma om att filma ( men också ladda kameran :P)
Så förhoppningsvis kommer det en video från träningen.

/Elin

RSS 2.0