Bara 23år gammal?

Det enda man kan säga är Angelica Augustsson.
Hon startade sin allra första världscupsklass i helgen i Göteborg. Bara 23 år gammal. Och så vann hon!
När de hade segerintervjun kunde hon knappt prata pga alla tårar. Men tillslut fick fram;
"- Jag känner stor tacksamhet till alla som har stöttat mig, mina hästägare, min tränare, min familj och den fantastiska publiken här." ---> för att läsa mer

Det är verkligen helt fantastiskt av henne att vinna en världscup klass,där motståndet är flera av världens bästa ryttare!
Helt otroligt!







/ Elin

Dagens ridpass

Idag red jag två pållar både Pajaz och Nuggi. Pajaz fick en uteritt på en timma med mycket galopp, på bortvägen var han ganska spänd och skulle inte jobba men på hemvägen då jobbade han på troligtvis i hopp om att jag skulle släppa iväg honom :P Han var lite löjlig eller nee mycket löjlig när vi skulle gå över en bro, han skulle absolut inte gå över. Det var inte farligt eller något men han ville bara inte, vi hade en tävling i några minuter med piruetter och stegringar om vem som var envisast, jag Vann! :) haha

Nuggi red jag på ängen för det började skymma så jag tänkte att det var lättast att rida där. Jag red igenom henne lite och delade upp passet så det blev ungefär lika mycket arbete i både galoppen och traven. Jag gjorde stora och små volter för att kontrollera att hon var med mig och det funkade finfint. Jag red i ca 40 minuter.


en nöjd Pajaz med massa "skum" på både benen och martingalen


Råttan

Juste, "uttagningen" till Div 1 är klar och jag blev en av dem 6 som får vara med :D

/Louise

Louise goes paparazzi!

Haha, eftersom jag vill vara säker på att jag får något bra kort med iPoden så tar jag typ 100 likadana kort på raken istället :P Så här kommer ett urval av bilder från GBG igår :)


RGB längst till vänster på banan :)


lotterihästen Fay


folk, bla. RGB och hästen Fay igen ;)

Ett litet urval blev det men alla bilder var typ likadana :P

/Louise

Uteritt

Yess, så blev det idag en liten klätterrunda var ute i kanske 40-50 minuter. Red på det nya bettet idag ett babypelham, jag tror inte det var så stor skillnad från mitt andra pelham med 15 cm skänklar men det är väl bra? haha. Det var ganska ensamt att rida idag, det varken blåste, regna eller någonting jag hörde inga fåglar utan bara Nuggis hovar mot marken. Det blev lite "the road" varning en ganska "hemsk" film med Viggo Mortensen. Aja, nog med det. Här kommer lite bilder från dagen ;)


Nuggi i sitt nya täcke från John Whitaker


var tvungen att "pröva" grejjerna jag köpte det blev najs ;) Anna Scarpati schabrak + stigbyglar från JIN stirrup


John Whitaker schabrak istället :P


Mack stod i trädgården idag när vi kom, han ville inte vara ute med dem andra så han fick gå där :)

/Louise


veckans ridning.

Jag känner verkligen att jag är dålig på att uppdatera här på bloggen, ang min vardags träning. Men bättring ska det bli ;)

Onsdags dressyr träning, som jag skrev lite om i tidigare inlägg. <--Det är bara att trycka på den så kommer ni till den.
Torsdag: så skrittade jag bara ut en kort liten sväng. Och det gjorde jag i fredags med pga att jag skulle iväg på kvällen :)
Igår fick Pajaz vila, bara för att vi var på Göteborgs horse show.


En bild från när ryttarna gick banan, innan 1,40 hoppningen igår :)

/ Elin


nya saker


Dressyr schabrak från Gobal

En bok från Ridsport angående ryttarens sitts, både för dressyr och Hoppning

Nya höpåsar till Noki från Schockemöhler


Ny jacka från Equistro


fleecetröja och ridstrumpor fråb Kingsland

"mediciner" till Noki, vitaminer som hjälper imunförsavaret att stärkas från Equistro

/Elin

Ridning

Försökte ladda upp en film från träningen i onsdags men det belv bara misslyckat så jag får skriva ett ointressant inlägg om hur ridningen de senaste dagarna varit istället.

Träningen i onsdags: Det blev fokusering på att rida med ramen, det var jättebra mina dåliga sidor kom fram och nu ska jag nöta på att hitta rätt avstånd till hinder med ögat inte med händerna! :P haha

Torsdags: Skritta ut 30 minuter barbacka hon var pigg och såg massor med spöken.

Fredgs: Red på ängen i 50 minuter hoppade några gånger också över ett litet hinder. Hon var fin i början men mot slutet blev hon konstig, tror det var för att hon sett några nadra hästar :S

Lördag: Idag fick hon vila, han inte med att rida.


GBG Horse Show idag :)

/Louise

GBG Horse Show

Idag blev det en sväng till GBG där dagen spenderades, mestadels på mässan men även lite på tävlingarna då vi hade någon form av VIP biljetter som Elins pappa fixat ;) När man går på mässan kommer man inte därifrån tomhänt så jag tänkte visa lite vad jag köpt eller rättare sagt vad mamma köpt hon gick lös bland alla grejjer och köpte ganska mycket eller det kändes så iaf. men vi gillart ;)

Mamma köpte:


Fleecetäcke från John Whitaker (såg att färgerna var ganska otydliga på alla "bra" bilder, täcket är marinblått, rött och vitt)


Schabrak från John Whitaker


Babypelham från Källquist


E-vitaminer från Equistro

Samt en flughuva plus några gratisgrejjer som en höpåse från Dina försäkringar och en almanacka från equistro :P

Jag köpte:


Två Kingsland ridbyxor (vita och gråbruna ;P)


Anna Scarpati schabrak (mörk marinblå med vinröd och vit kant)


Stigbyglar från JIN (blå)

/Louise

Göteborgs Horse Show



Så här ser Programmet ut för årets Göteborgs Horse Show:


Torsdag 24 februari

11:00-11:35 Morgondagens Vinnare kval
12:30-14:10 Internationell hoppning
Cirka 15:40-16:40 Clinic med Andreas Helgstrand, 1 timme, endast arenaljud
20:45-22:45 Internationell 1,50-hoppning

Fredag 25 februari

10:00-10:50 Morgondagens Vinnare Final
13:20-17:00 Reem Acra FEI World Cup Dressage Grand Prix
18:00-20:00 Internationell 1,50- hoppning

Lördag 26 februari

10:00-10:40 Young Rider Krafft Cup kval
11:20-12:20 GP Ponnyn Final
12:30-13:20 Agility och Mounted Games
17:00-19:15 Göteborg Trophy (Grand Prix hoppning)
20:00-23:00 Reem Acra FEI World Cup Dressage Grand Prix Kür

Söndag 27 februari

10:00-11:00 Young Rider Krafft Cup Final
11:50-12:50 Speed Final, Internationell tidshoppning
14:45-17:00 Rolex FEI World Cup Jumping

Göteborgs Horse Show är något som vi har åkt till varje år så länge jag kan minnas. Vissa år har vi suttit och kollat på själv tävlingarna medans andra år har vi bara åkt dit för att gå på mässan :) Båda är lika roligt, så det spelar egentligen ingen roll. I år ska vi bara gå på mässan vad det är bestämt nu iaf.

Jag brukar ofta ha sett(planerat) något som jag ska köpa, men i år har jag inget som jag känner att jag att jag måste köpa. Men det ändras nog snabbt när man väl kommer dit ;)
Vi ska iaf dit på Lördagen. Jag vet många andra som jag känner som också ska dit den dagen med, tror det kommer vara proppfullt med människor! (som vanligt)haha

/ Elin


Gårdagen

Igår var det Dressyr träning med Pajaz. Det gick bra, han var dock lite för mycket frammåt. Men det var kontrollerbart, så då kände jag bara att jag tar det som en positiv sak.
Vi jobbade mycket det att få Pajaz att jobba med ryggen i alla gångarter.
Eftersom han är ganska över ambisös och ofta när man fattar galopp eller något likande så trampar han under sig för mycket så att tillslut blir trött i bakpartiet.
Så vårt mål var att han skulle inte över arbeta det, utan bara t.ex. falla in i galopp. Det är lättare sagt än gjort... Men i slutet lyckades vi få några mjuka och fina övergångar som jag var riktigt nöjd med :)

Har ingen film från träningen efter som mamma eller pappa var med och kunde filma. Utan de var iväg på återbesök på Husaby Hästklinik.

Noki är fortfarande inte riktigt bra så nu ska han gå på medicin i en månad till och sedan ska vi tillbaka igen.
Det är bara att gilla läget och göra det bästa av saken.. Men roligt är det såklart inte.


Bild på mig och Noki från i somras

/Elin

Dag 9 - Det här saknar jag

Dag 9 - Det här saknar jag

Jag vet att det har varit ganska dåligt med att skriva den presentationen på 13 dagar som jag skulle göra så nu ändrar jag lite för jag känner att jag inte hinner, pga av att det är mycket i skolan osv :)
Så nu blir det att jag ska skriva en i veckan kanske blir två om jag hinner^^ Så det är bara att vara uppmärksam så kommer det komma nu varje vecka framöver :)


Denna veckan tänkte jag skriva om något som jag saknar...

Det som jag verkligen känner att jag saknar är sommaren, värmen, träningslägret i NH som vi var på jag och Louise förra sommaren med våra pållar, tävla.
Nu ser jag att det inte var en sak men de tre första hör ihop kan man säga.
Jag tror att alla som har häst också längtar efter barmark, värme osv. Alla dessa sakerna gör det mer underlättande när det kommer till den vardagliga träningen. 
Att slippa tänka på broddar mm som behövs...!
Träningslägret tror jag att jag saknar bara för det som jag har sagt vädret, alla roliga minnen som vi har fått från det.

Men också att ha två friska hästar. Nu har Noki varit sjuk i över tre månader. Känner bara att jag vill kunna sätta igång honom nu. Och ha två friska hästar. Nu tänker säker många av er att vad är det hon sitter och skriver? Hon har ju två hästar?!
Men det tar mer mycket på en att veta att man har en häst som man är van att ha igång i tävlingsform, och som nu är tar tappat mycket av det.

En annan sak som jag saknar är att Tävla. Jag saknar det något enormt. Jag har inte varit iväg sedan i början av November. Så nu har den första abstinensen borta som man har den första månaden nu är det bara saknaden...
Jag saknar allt kring det, förberedelserna ( som man annars tycker är jobbigt), känslan som man har när man precis ska gå in på banan. Glädjen när det går bra och man är nöjd.
Att gå från att tävla nästan varannan helg till att inte tävla överhuvudtaget= inget roligt kan jag säga.
Som sagt jag saknar allt kring det.

oj! shit vad mycket detta blev men ni som har orkat läsa allt, en medalj till er!










/ Elin

Dagens ridpass

Det blev en uteritt med skritt och trav i cirka 40-50 minuter, hon var överpigg och var rädd för allt. Det är kul när hon är pigg men det är jobbigt när hon hela tiden hoppar åt sidorna eller "rycker till" det stör ridningen lite grand. Men jag fick henne iaf. att lyssna på hemvägen och hon blev också lite mer avslappnad.

Imorgon blir det hoppträning inne i ridhuset, jag rider en ganska sen tid så jag får se om jag hinner blogga något imorgon annars blir det förhoppningsvis på torsdag. Troligtvis blir det kanske en till liten film då får se om mamma vill filma ;)


riktigt såhär fint är det ju inte i ridhuset på träningar ;P

/Louise


Ridning på ängen

Nuggi vilade idag men jag red Pajaz istället, det blev 40 minuter på ängen. I början av ridpasset var han en aning hängande i högersidan men han blev fin och avslappnad i slutet av ridpasset när han fått springa av sig lite och varvat ner. Egentligen brukar jag ha svårt att få han lugn efter galoppen men idag gick det jättebra, jag blev lite förvånad för vi var ändå på en äng och han gillar att springa. Eller kanske va det så att han var trött på mig och tyckte att jag var pain in the ass och ville bara tillbaka till stallet? Haha, jag vet inte :P


Elin och Pajaz (hittade inga på mig och honom, tror inte jag har det... :S)

/Louise

Årsmöte och tävlingspriser

Var inne i ridhuset nu på kvällen för det var årsmöte, jag var med för att hämta två tävlingspriser som jag vunnit då jag samlat ihop mest placeringar/poäng under 2010. Jag vann hästsektionens pris i hoppning samt totalt. Den som vinner totalen har mest poäng av både hoppningen, dressyren och fälttävlan, okej jag är kass på att förklara men den som har mest poäng i en av dessa tre grenarna vinner totalt. Jag vann både hoppningen och totalen förra året också så nu står där fyra priser på en hylla i mitt rum från just hästsektionens pris ;)


årets priser


förra årets




/Louise

Film

Tänkte lägga upp en film från en hoppträning i januari men jag hittar inte koden så jag länkar kort och gott till den istället ;)

http://www.youtube.com/watch?v=dcDndNy1uz4



/Louise

Dag 13 - Detta finns i min ryktlåda

Nu är jag framme på sista dagen och det är något så intressant som vad jag har i min ryktlåda :P Aja, här kommer det iaf. ;)


Såhär ser min fiina ryktlåda ut ;P ganska förvånad över att den är hel jag fick den när jag var 6 år av min morfar, nu är jag snart 17 ;)


...


...


...


...


Överst från vänster: Rotborste (heter det så? :S  haha), bläckpenna Nederst från vänster: pälsglans, man och svansborste, kyl gel (undrar varför den är där använder ju inte det :P) sax (ganska kass om jag får säga det själv ;)), hovkrats


Överst från vänster: ansiktsborste, ryckkniv, någon konstig taggig sax. Mellersta raden från vänster: ryktskrapa, ryktborste, hovbortse, någon kam smat klistermärken. Nederst från väntser: gummiskrapa, 10:krona (fråga inte varför) pennfodral med gummisnoddar i ;)

Japp, det är såhär min ryktlåda ser ut :P hahahah

/Louise

Ridpass

Idag blev det en härlig uteritt på min lilla Råtta, jag har jobbat henne i ganska långsamt tempo med kortare steg dem senaste dagarna men idag lät jag henne både galoppera och trava med en ganska fri och öppen ram. Hon fick alltså större rörelsemönster, men jag var dock noga med att farten inte skulle bli mycket snabbare. Hon förstod mig bra och hon kanske börjar att få tidiga vårkänslor eller något det kändes iallafall som om hon hade "myror i brallan" :P Ridturen blev nog cirka 50-60 minuter.


härligt motljus ;)

/Louise

Dagens ridpass

Idag skrittade jag ut en sväng med Pajaz på ca 30min. Innan det klippte vi honom igen. Det behövdes väl inte direkt men vi finslipade lite kan man säga :P

Solen tittade även fram idag med! Den har gjort det några dagar nu. Vi får hoppas att det forsätter, så man kan börja träna ordentligt nu :)



Pappa satte även upp en gummiskiva för att Pajaz sparkar ibland i väggen när han "tjafsar" med Noki :)





/ Elin

Hejsan



Bilder från när mamma och jag borstade lilla Micro i paddocken. ( Nelly hittade en ny bäästa vän, som inte var en hund...) :)

Hejsan

Jag vet att det har varit sämre än sämst uppdatering här på bloggen det senaste.
Men har varit ganska mkt runt omkring :)

Igår var det hur skönt väder som helst! jag var ut med Pajaz i  mer än en och en halv timma. ( Och jag frös knappt något.. våren kanske är påväg iallafall!! )
Jag jobbade mycket med att lösgöra honom och stärka hans bakdel.
När jag är ute och galopperar vill han helst fatta högre galopp, detta visar att han är svagare i sitt vänstra bakben, så det är bara att envisa med att han ska fatta vänster galopp.
Jag jobbade med detta igår och i slutet blev han riktigt fin. Men.... efter att jag hade fattat vänster galopp så så mycket ville han inte fatta höger igen, så då var det vara att sitta och vänta ut honom. ( han blir lätt väldigt uppstressad så det kräver att man är lugn och bara sitter stilla utan och hetsar upp sig) många övergångar är bra för att nollställa honom igen.

Noki, går mest bara ihagen nu. För att inte anstränga honom för mycket. Han får springa så mycket som han känner att han vill.
Vi ska till baka på onsdag kl 14 till Husaby Hästklinik. håller tummarna på att alla värden är som det ska!

/ Elin


Dagen ridpass

Idag blev det lite ridning på ängen igen, mamma satte upp ett litet hinder där till mig också som jag skutta över någon gång. Hon kändes fin även idag, lite för lite bjudning i början av passet men det kom mot slutet. Även idag jobbade jag med galoppen och det blev ungefär 40-50 minuter som jag red.

Videon bearbetas!


det kan vara ganska drygt att titta på när jag galopperar, men jag orkade inte klippa bort det :P (jag är medveten om att hon går ganska överdrivet på "två spår" i vänstervarvet)

/Louise

Uteritter

Ibland när man rider ut kanske man inte rider en runda utan man vänder någonstans. Ibland om man vänder mitt på grusvägen så skrittar man bara och vänder runt, jag prövade en ny grej igår. Många tycker att det kan vara tråkigt att vända iställer för att "rida runt" men man kan alltid göra nått kul av det istället. Om man bara använder fantasin. Många har säkert gjort det innan men igår gjorde jag en "piruett" i galopp då när jag vände och bara fortsatte med det jag jobbade med sen. Jag behövde inte sakta av eller något utan jag jobbade på som jag gjorde innan jag vände. Flera tar tillfället i akt att jobba hästen under en halv volt som det blir när man vänder eller så vänder man bara. Jag tänkte man kan göra något kul av "det tråkiga" ;)

Haha, vet inte om ni förstår vad jag säger men det är lugnt det var bara en sån liten grejj jag tänkte på :P


med lite fantasi blir allting mycket roligare

/Louise

Torsdagens och fredagens ridning

I torsdags red jag en timma på ängen, jag varierade det mesta som att rida på hela ängen till att gå in på små volter, länga och korta stegen i alla gångarter. Måste säga att hon gjorde det riktigt fint jag behövde bara använda små hjälper och därefter var det bara att öka och minska ramen :)

Igår blev det en uteritt även den på cirka en timma, jag lade fokus på galoppen, det var ganska isigt men hon har ju fyra broddar i varje hov så pepparpeppar har hon inte halkat en enda gång på hela vintern. Men bara för att hon har broddar betyder inte det att jag gasar på utan jag rättare sagt tar det ganska lugnt, jag jobbar henne i en relativt aktiv men samtidigt långsam galopp och efter det varierar jag från att sitta i sadeln till att stå upp. Bra ridpass, jag hade iallafall en nöjd häst efteråt :P

Idag blir det några bilder som jag och mamma tog idag på stallets lilla sötnöt, Micro :D




han har så gulliga små ben ;)


haha, kan ni tänka er att jag har ridit på honom? :P Det var i och för sig ett antal år sedan nu, men ändå ;) Jag kanske kan skaffa fram ett kort på det :P

/Louise

Hoppträningen i onsdags

Nu har jag skaffat en youtube användare, men fasen vad lång tid det tar att ladda upp sina filmer både där och på videofyme. Aja, allting ska väl inte vara bra :P

I onsdags tränade jag för Frida, vi övade på att komma rätt på hinder och även att kunna bromsa upp efteråt Nuggi blir ju lätt stark efter ett hinder. Det kändes helt okej, det är egentligen lite basic saker som jag behöver öva på. Det går framåt :)



/Louise
Sorry, att jag glömde säga till mamma att filma på rätt håll :P Jag har sagt till henne nu så förhoppningsvis blir det bättre :)

Dag 10 - Bilder på lite av min utrustning

Jag skojja bara med er innan, det blir tre dagar idag och en imorgon istället :P

Nu ska jag alltså visa er lite av min utrustning och jag kan säga att det är lite skulle aldrig hinna ta kort på allt känns det som jag har nog lite för mycket :P Men jag har tagit kort på det jag använder mest iallafall :)


mina två ridtäcken i fleece, det gråa är från Glen Gordon och klubbtäcket kommer från Exklusiv Horse Wear


ridstövlar från Mountain Horse


John Whitaker hjälm


och hjälmväska


fårskinnspadd från Ital Design


favorit schabraket, från Anna Scarpati (och nej kanten är inte helt gul den är gul, vit, gul :))


Glen Gordon


Glen Gordon


Kingsland


benskydd från Veredus


ridbyxor från JW, de tre till vänster är nya modellen, de två till höger är den gamla


ridbyxor från Kingsland


två tjocketröjor från Kingsland


mössa, stickad tröja och dunjacka från Kingsland


några av stallskorna, Hunter stövlar, Björn Borg - Le Coq Sportif och Converse tennisskor :)


Pikeur och Kingsland tävlingsskjortor samt kavaj från Pikeur

Detta var lite av min utrustning och mina kläder  :P

/Louise

Dag 12 - Det första jag gör när jag kommer till stallet

Det är att blöta betfor, det är också det sista jag gör innan jag går eller då blöter jag inte betfor men jag gör resten av maten :P


Nuggis mycket vackra foderhinkar :P

/Louise

Dag 11 - Min favoritsak i stallet

Efter några veckors "uppehåll" av "dagarna" så kommer nu fortsättningen det blir två idag ocg två troligtvis imorgon :P

Min favoritsak i stallet är...


... elementet! :D

Jag vet inte hur många gånger denna underbaringen har hjälpt mig att inte förfrysa :P Lätt favoriten nu på vintern ;)

/Louise

Bättre sent än aldrig!

Här kommer videon från förra dressyrträningen...tog "baaaara" en vecka :P
men som rubriken säger så bättre sent än aldrig! ;)


// Elin

Barbacka

Idag fick Nuggi en liten skrittur på crka 40 minuter, det blåste ganska mycket så hon var lite på tårna. Började tvivla lite om det verkligen var så bra att rida barbacka men det gick smärtfritt :P Hon fick en lugn dag idag för att kiropraktorn var ju hos henne igår, han sa att jag kunde rida som vanligt men jag tyckte inte det själv ;) Imorgon blir det hoppträning, jag hoppas att mamma kan filma och jag ska be henne att vända på iPoden så att filmerna inte blir "avlånga" ;P



/Louise


Kiropraktor

Idag red jag Nuggi på ängen igen, men istället för att växla tempo i galoppen som igår så lät jag henne istället värma upp med en ganska stor ram för att sedan när hon blivit lite varm minska ramen och stärka bakdelen. Jag tyckte att hon skötte sig bra även idag, dock när jag travade av blev hon lite stark hon kan lätt bli det men jag vet inte varför det är just när jag travar av  :S

Senare på kvällen kom kiropraktorn, han kom för första gången för tio veckor sedn tror jag att det var, då var Nuggi sned i ryggen noch hennes höftben var olika höga samt hade hon en låsning i bogen. På tre gånger har han nu fått bort detta och hon ska vara helt rak, hennes höftben är lika höga och låsningen i bogen är borta.

Fast idag fick han kolla på halsen också för jag tycker inte att hon är lika stark i vänstersidan som i höger. Jag har märkt det både i ridningen och när jag gör "morotsleken". Han knäckte lite och höll på så jag får väll se om det hjälpte ;)


här har hon tre nålar, en mitt på rumpan och en på vardera sida (tre rosa saker)


hon fick även en på benet som skkulle göra någonting mot någon galla :P (en blå sak)

/Louise

Pics

Här kommer några underbart galna pics som jag porträtterat av min supersyrra. Enjoy ;)







/ Miss L


mer foooootoon.


Pajaz & Nuggi

Pajaz

Noki kliar sig :P

Noki (sned näsa? :P)

Nuggi & Noki

Noki

/ Elin

Gina Tricot Borås Grand Prix

Den största finalklassen som gick på söndagen vanns av danska Linnea Ericsson. 110 000 kronor vann hon, det är den strösta summan som någon någonsin vunnit i en nationell tävling i Sverige. Hästen hon red var Qruella M. Andra platesen togs av Lisen Bratt-Fredricson på Matrix, trea blev Linda Heed på Bee Wonderful, fyra kom Douglas Lindelöw med Caliando, femma Jannike West på Vivaldi K och femma Alexander Zetterman med Glory Days.

Banbyggaren Maria Alfredsson hade tänkt ihop en riktig klurig bana för ryttarna, endast en var felfri på hinder i grunden men dock med ett tidsfel. Det var Shane Carey, tyvärr kunde han inte starta i omhoppningen då hästen blev halt pga. någonting med hoven. Linnea var den enda felfria i omhoppningen och hade tidigare med sig 5 fel från grunden. Klassen hoppades i en winning round så de sju bästa från grunden fick hoppa omhoppningen.

Douglas Lindelöw var sist ut i omhoppningen, han hade med sig fyra fel från grunden och om han hade ridit omhoppningen felfritt hade första platsen och 110 000 kronor varit säkrade. Men Douglas med hans häst Caliando rev första hindret i tvåkombinationen och slutade därmed på en fjärde plats.


Linnea Ericsson


Lisen Bratt Fredricsson


Linda Heed


Douglas Lindelöw

Jannike West


Daniel Zetterman

/Louise
PS. jag hann inte ta några bilder på "området" som jag skrev tidigare men jag kan säga så mycket som att det inte gick att undgå att dt var Gina Tricot som var huvudsponsor ;)


Helgen

Eftersom GP tävlingarna inne i Borås pågått hela helgen har det inte blivit så mycket bloggande, men eftersom jag och Elin även driver bloggen som en dagbok till kursen Specialidrott så tänkte jag skriva om vad jag har gjort med Nuggi.

I fredags dagen efter jag tävlat fick hon vila, egentligen ville jag ha ridit henne den dagen men först var jag i skolan och sen på eftermiddagen och kvällen skulle jag jobba i ridhuset så det hann jag inte med.

I lördags jobbade jag på förmiddagen/lunchen efter det åkte jag till stallet och red ut med Elin och Zanna. Vi var nog ute i drygt en timma och vi galopperade och travade så gott det gick, vi hittade en grusväg som gick bra att rida på :)

Nu har jag nog tagit igen det jag missat att skriva dem andra dagarna :P



/Louise

Igår

Gårdagens ridpass var jättehärligt, solen hade i och för sig nästan gått ner men det gjorde inget. Jag red en stund på ängen och hon var superfin, det är så kul att rida när hästarna vill jobba och och tycker att det är roligt. Den ängen jag red på har lite småbackar eller kullar och det tycker jag är jättebra med underlag som inte alltid är helt slätt, för då går hästarna tillslut bara som robotar utan att tänka på vart dem sätter ner fötterna.

Jag jobbade henne ganska mycket i galopp både nerför och uppför, snabbt och långsamt. Hon lyssnade finfint och jag tänkte att jag ska rida henne på ängen idag igen och senare ikväll kommer kiropraktorn, förhoppningsvis för sista gången ;)



/Louise


Alla Hjärtans Dag

Jag var inne en snabbis i stan i förmiddags och eftersom att det är alla hjärtans dag köpte jag en "present" till min Råtta ;)


det blev lite hästgodis från Eskadron, jag hoppas att hon blir glad ;)

Hoppas att Ni kära läsare får en bra Alla Hjärtans Dag!
/Louise

fotooooon/bildeeeer/foootografiiiier.

Fick någora bilder av patricia som hon tog i somras... :) ♥




/ Elin

GP

GP:n pågår förfullt inne i ridhuset och det är där jag har varit sen i torsdags, imorgon är sista dagen och då kan troligtvis hinna blogga om både dagarna där och även dagarna hemma i stallet :)


sämsta bilden, haha

/Louise

Grejjer

Borås Grand Prix´s huvudsponsor är Gina Tricot vilket märks överallt i ridhuset (jag kan ta några kort i helgen så får ni se hur det ser ut;)) Inte nog med det så får alla ryttare en goodiebag fylld med lite grejjor.


själva bagen, ganska snygg faktiskt, Som en helt vanlig handväska  :)


sakerna som fanns i det var en slags hö-påse, paraply, ryktborste, tre tidningar och hårspary. Vitamin Well låg inte i, men jag är VIP under helgen och det finns det VIP rum och så på olika ställen i ridhuset som det finns lite smått och gott i ;)


VIP-passet :)


Resultat Borås Grand Prix

Japp, då var debuten i Borås Grand Prix gjord! Jag hade inte förväntat mig något speciellt resultat egentligen men jag var ganska taggad men Louise klantar till det som vanligt. Jag sitter och ska mäta in rätt avstånd så hon istället kommer helt fel på hindrena och stannar. Lite onödigt av mig men jag gör det nog mest för att jag inte litar på att hon löser det själv så lägger jag mig i för mycket istället.

Två stopp blev det alltså uteslutning :P Första stoppet var redan på första hindret, sen stannade hon på tredje. Mitt fel båda gångerna. Jag hade "fasat" lite för hinder nummer två en stor bred oxer från väggen för hon "brukar" stanna då, men inte idag det är jag jätteglad för. 

När jag var på föreläsning i lördags för Jim sa han att man skulle tänka positivt så jag tänkte ta ut det positiva som jag ansåg positivt över dagen:
•Mamma var snäll och körde trots att det hade snöat (hon brukar inte vilja köra om underlaget är dåligt :P)
•Hon gick igenom veterinärbesiktiningen, haha
•Hon skötte sig fint på både framridningen och framhoppningen trots att det var knökat med andra stora hästar
•Vi hoppade mycket högre än vanligt på framhoppningen
•Hon gick in i den "läskiga" manegen trots att jag kände att hon egentligen inte ville
•Hon hoppade dem hindrena på banan som hon hoppade väldigt fint, syftar speciellt på tvåan där jag även vann lite över mig själv då det var det enda hindret på banan som jag inte gillade ;)
•Vi har fått lite rutin eller vad man ska säga :P
•Hon var duktig att ha att göra med idag, ibland brukar hon aldrig stå stilla och trippa runt :P

Okej, det får räcka fast jag tror faktiskt att det finns mer saker som var positivt med dagen! :)
 

första stoppet kom inte med på filmen




några bilder på banan :)








Jag vill också tacka Frida som är jättesnäll som ställer upp och hjälper mig! :D
/Louise

Dressyrträning..

Hejsan!

Det var ett tag sedan jag skrev något nu, ( känner verkligen att jag är bra på det här... inte.) haha
Nemen, idag var jag iallafall och tränade för Jim Lundgren med Pajaz. Han kändes super fin!
Riktigt mjuk och fin i formen..
Vi jobbade mycket med galoppen denna gången, för att han ska bli mer lösgjort i bogen,halsen osv så ställde vi mycket utåt och sedan tillbaka innåt. Jobbade även i låg from som vi brukar, på grund av att han är en såpass pigg häst och för att han ska kunna slappna av och verkligen använda sig av ryggen och de "rätta" halsmusklerna.


en bild från i somras^^ Vill ha sommar,värme,solsken,ljusa kvällar... NU. tack.

har några filmer från idag, men de kommer upp i morgon, för hinner inte ikväll.. Det blir plugg för min del. roligt.inte.

♥/ Elin

Film

Tänkte bara slänga upp en filmsnutt från när jag och Nuggi hoppar en längre bana. Jag har ju bara lagt upp små snuttar på ensataka språng innan men nuså här kan ni kolla :P det är från den första hoppträningen i år vi hoppar en liten bana :)




/Louise








Tävling imorrn

Yess, nu är det dags, det är bara att tagga på med så mycket bananer jag orkar! Nae, skämta men idag vilade Nuggi, de hade tydligen sprungit i hagen våra galenpannor fast jag brukar ändå oftast göra så att hon får vila dagen innan tävling :P.  Vi får se hur det går imorgon man vet ju aldrig,,, :)

Bjuder på en filmsnutt från årets första hoppträning i januari någongång :)



/Louise

Det närmar sig

Känns som om jag tjatar om det hela tiden men det är faktiskt på torsdag som Grand Prix tävlingarna inne i Borås startar. Det kommer förhoppningsvis att bli en kul helg och nästan hela landslaget kommer att vara på plats ;) Dock kunde inte Malin Baryard komma för hon måste åka på en annan tävling för att samla poäng i världscupen och RGB kunde inte komma heller då hans mamma fyller 80:P Aja, det är många andra ryttare som kommer att vara med iaf :)


Malin Baryard Johnsson


RGB

/Louise

Ridning

Nu har jag inte skrivit sen söndag men det är bara två dagar sedan så det får vara godkänt ;) Jag har inte gjort något speciellt, igår skulle mamma rida ut en sväng men det slutade med att hon fick vila. Idag red jag ut en sväng, det är så härligt nu när isen är borta för idag kunde jag både trava och galoppera :) 

Imoorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra, det är tävling på torsdag och jag brukar låta henne vila dagen innan men jag får se hur det blir. Imorgon ska hon också få fina hovar, det behövs kan jag säga :)


så här fint ska Nuggi hoppa på torsdag,,, :P

/Louise

Resultat

Jag är ganska nöjd för idag, det finns saker att jobba på men det är väl så det ska vara. Vi hoppade en 115 klass och hon förvånade mig lite då hon inte rev ett enda hinder. Dock blev det en ryttarmiss av mig så hon stannade på ett hinder och även ett onödigt stopp till fast där skyller jag faktiskt på henne, det var ett räck och hon låg bra på det men bara stannade. Aja, så kan det gå när man inte har alla hästar hemma :P Alltså 8 fel blev det, och det Ska bli bättre på torsdag ;) haha

Bjuder på en liten snutt från framhoppningen :P


/Louise

Tävling imorrn

Yess, tävling vi gillart! ;) Imorgon ska jag in och hoppa på Borås klubbtävling jag tänkte att det blir som en bra "uppvärmning" för Borås Grand Prix som börjar på torsdag!

Som alltid dagen innan tävling så vilade Nuggi idag, haha, jag kör på min egna taktik att vila sig i form :P Det har jag kommit fram till att det är det bästa för oss så jag kör på det. Men ändå så blev det mer eller mindre en heldag nere i stallet, jag, mamma och lena var där och vi städade och hade oss. Ni kan få några smakprov nedan :P

Jag klippte även Nuggi idag igen, det var inte så mycket att klippa eftersom jag gjorde det för någon vecka sedan men hon måste vara fin till Grand Prixen min Råtta! :D


en massa massa träns, jag har två av dem ;) haha


sadel, det är förövrigt en Jacson Celine, den gillas inte av mig vi skulle köpt en ny i december men sadelprovaren tyckte att det var något "fel" på Nuggi så vi har kollat upp detta med en kiropraktor som varit hos oss två gånger och helt riktigt så var hon sne i ryggen och låst i bogen, men nu till våren blir det en ny sadel, det som är fel med denna är att den är för liten för mig, jag har för långa ben ;P


Råttan


Råttans ben ;)

/Louise

Avsutten Kick Off

Nu på kvällen har jag tillsammans med min mamma varit inne på Borås Ridhus och lyssnat på en föreläsning av Jim Thuresson samt pratat om laghoppning tillsammans med dem andra som i klubben är intresserade av det.

Jim sa en väldans massa bra saker, men dum som man är sitter man och bara lyssnar i en timma. Inga anteckningar, inga ljdinspelningar/filmningar eller kort. Dåligt Louise + alla andra också tror jag. Man glömmer egentligen av ganska lätt så jag kommer iaf skriva om det som fastnade i mitt huvud.

Varför gör jag det här/varför började jag? (Att hålla på med hästar)
•För att Vinna
•För att Utvecklas
•För att det är kul = Glädje

Detta var en fråga han gav oss som vi sedan med den som satt bredvid oss pratade om. Jag och dem jag pratade med kom fram till en slags "cirkel", vi började med hästar för att vi tyckte det var kul = glädje, sedan utvecklas vi så att vi sedan kan vinna. Jim hade också samma tanke att det går runt, för sedan när du "vinner" så blir du glad och du utvecklas och du kan vinna "igen", det går runt hela tiden.

Han pratade också om bra självförtroende, det kan man få på många sätt dock kommer jag inte ihåg alla. Men ett var att man själv kunde ställa sig framför spegeln varje dag och peka på spegelbilden och säga "jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig" eller om man hellre vill "jag är kung, jag är kung, jag är kung", då accepterar man sig själv.

Han menade också att beröm vare sig det är till sig själv eller andra blir bra vibrationer, för om du ger någon annan bra beröm tar sin egna hjärna också åt sig av det.

Sedan finns det en negativ sida och en positiv, man ska ta allt positivt vare sig det är böter eller annat det finns alltid nått bra. Om det gått dåligt på en tävling ta fram det positiva och skölj av det negativa i duschen efteråt.

Sedan fanns det fyra "nyckelgrejjer" till framgång för idrottare
•Attityd
•Bildskapande förmåga
•Sömn
•Kost

Rätt attityd är A och O utan en bra sådan går nog ingenting som man i grund och botten vill. Bildskapande för måga är typ såhär om någon säger "-Riv inte första hindret", klart att ryttaren tänker på att inte riva första hindret och då river det. Bildskapande förmåga kan även vara att se sig själv innan man går in på banan rida runt där och "känna" i huvudet hur det kommer kännas och ska vara. Sömn och kost är två viktiga punkter som gör en framgångsrik då man kan prestera bra. 

Detta var en oerhört kort sammanfattning men som sagt detta är vad jag kommer ihåg okej lite till, men iaf. av en dryg timmes föreläsning! Dåligt Louise! haha,


bilden har ingenting med det ovan att göra men jag tänkte slänga upp den för min syster Michelle Äärlaht går media och hon tsm med hennes fotoklass hade en vernisage på Abecita konstmuseum i veckan och jag tycker att denna bilden är väldigt najs plus att det är jag som gjort sminkningen!  (Temat ser ni ovan innnför/utanför, ni får ursäkta den dåliga kvalitén tagen med iPod)

/Louise


Är det min häst?

När vi köpte Nuggi var hon drygt 4 år gammal, eller rättare sagt när min syster köpte Nuggi. Jag hittade några bilder som vi tagit innan vi fick hem henne och även några andra, hon var ingen skönhet precis... :S haha

Förr:













Nu:













Jag är ganska glad att jag ser skillnad! ;)

/Louise


Ridning

I förrgår och igår blev det "den vanliga" skritturen på vanligtvis 40 minuter, båda dagarna red jag barbacka fast jag hade träns. Jag brukar ha hackamore men jag "vågade" inte det för hon hade skrittats såpass många dagar och då blir hon lätt ding. Och klart att hon var det. Hon såg spöken överallt hon skulle trippa och studsa och tvärvända för en låda! Aja, det är Råttan vi snackar om, man får bara gilla läget :P

Idag däremot åkte jag in till ridhuset och red, det blev inte så jättelänge jag hoppade något språng också. I markarbetet kändes hon fin hon var extremt pigg trots att hon säkert sprungit i hagen tidigare idag för Pinokio kom hem igår kväll efter 10 dagar på Åby så dom har nog haft en rolig dag. Men när jag hade ridit ungefär halva passet började hennes energi ta slut lite jag tror inte att hon hade så mycket kvar när vi började heller menmen, hon var iaf. inte seg ;)


Råttan aka. Nuggi :P

/Louise

Då var....


mamma och Noki, i söndags när hon var och hälsade på honom.


Hoppas på att han håller sig bra nu tills återbesöket så han kan bli friskförklaras!

har inga bilder får idag, hade inte tid att ta några. E
fter att Noki har stått inne i en box i ca 10 dagar så var han enaning pigg om man säger så ;)

/ Elin

Falsterbo 2010 ♥






Falsterbo 2010 ♥

♥/Elin


Udda vecka, nej!

Japp så är det udda onsdagar gillas inte för det menas att det inte är någon hoppträning. Och nästa vecka gillas inte heller för då blir det ingen hoppträning för mig för jag ska tävla på torsdagen, men jag har kanske en idé..., jag ska ju iaf. tävla nu på söndag också. Det Gillas ;)

Falsterbo Gillas också! :D




Elin kör stå på händerna,


jag kör på schteker pose,

/Louise


Ridpass

Känns som en hackad skiva men idag skrittade jag med Nuggi igen en barbacka tur på 30-40 minuter inte krävande alls och som vanligt så ska hon alltid trava också. Vad kan jag säga, dagarna smälter ihop det är som världen med evig måndag eller något. Fast iof. red jag med "vanligt" träns idag brukar ju ha hackamore annars :P


haha, fint :P

/Louise

Grand Prix och GBG

Borås Grand Prix börjar om 9 dagar, var tog dem andra dagarna vägen? Jag som tyckte att det var så himla långt kvar men tydligen var det kanske inte så. Jag har sett anmälningarna på TDB och det känns ju ändå bra att man ska tävla mot Svante Johansson, Robin Ingvarsson, Viktor Melin och mer än hundra ryttare till, jag kommer ju lätt vinna! ;) haha..


bild från 09 Nuggi kör pose med ögat mot kameran :P

GBG Horse Show är inte heller långt borta det är tre veckor kvar, superkul! Jag tror att utställarna på mässan kommer bli glad att jag kommer... :P Självklart ska jag dit med Min Elin ♥ , förra året var jag iof. där med mamma och en stallkompis men inte i år.


haha  vad fina vi var då, eller inte :P

/Louise


Äntligen

Nu är det tisdag och det menas att Louise har varit duktig och ska få åka till stallet efter två dagar hemma med plugg! Ser att det snöar ute, ganska mycket :S men jag får helt enkelt ta att trotsa snön och kylan för jag Ska rida ;)


fint att hon har en lyktstolpe på huvudet ;P

/Louise


Ponnyakuten

Ponnyaktuen är jätteroligt att titta på, det är kul att se vilka problem alla har och sedan hur dem tillsammans med Tobbe och andra gästtränare ska lösa dem. För er som missat nått avsnitt eller inte kan kolla den tiden som det sänds så finns alla avsnitt på svt play en vecka före! ;)



/Louise

RSS 2.0