Hejsan

Dagens ridpass:

Kapello

Red på volten i ungefär en timma. Jobbade med tre upphöjda bommar på en rak linje med 12,5meter emellan. Fokuserade på att han skulle hålla sig i en stadig galopp. Han som är så ung är detta en jätte bra övning, som stärker honom, men också bra sätt för mig som ryttare att hålla fokuseringen. Om jag har bestämt mig för att ha tre galopp steg eller fyra emellan så ska jag hålla fast vid det.

Sedan tog jag några språng på en oxer så att han skulle få hoppa lite större språng.
Idag hade jag också ett gummiband löst spänt på honom. Det fungerade jätte bra, han kändes mer stadig i sig själv.

Pajaz

Tömmkörde honom. Det var ett tag sedan jag gjorde det nu, och han tyckte det var jätte kul. Kommer ihåg för länge sedan när han blev skadad i ryggen och jag gjorde det istället för att rida var och varannan dag i ca ett halvår, och nu gör jag det knappt en gång i månaden...Men det är ett jätte bra sätt att få hästen att jobba med hela kroppen.

Noki

Red även honom på volten i tog lite trav och galopp, tog även något språng på oxern. Han är verkligen helt otrolig att hoppa. Han vet exakt hur han ska göra och är så säker. Det är verkligen så härligt att hoppa honom igen även om det inte alls var någon höjd eller så, men det kändes bara så rätt. Det kändes inte ens av att det har gått 9 månader... Han taxerade rätt och bjöd som vanligt mot hindret. 


Kapello

// Elin


Vilken dag är det idag?? :S

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något här, jag vet egentligen inte varför jag inte gör det, för hinner gör jag men det blir bara inte att jag gör det. Men nu ska vi snacka om hästar. Råttan rids mer eller mindre varje dag, ute som på volten eller på ängen. Vi åker och tränar ibland för Frida men också Emma Emanuelsson. Jag ska iväg på torsdag och träna för Emma, riktigt kul, en mycket bra tränare tycker jag. Jag har tränat för Frida några gånger också, Frida gillar vi. En annan sak som är bra när jag tränar för Frida är att jag alltid är själv, alltså extra mycket hjälp. :)

På tävlingsfronten är det ganska lugnt, jag var iväg och tävlade i Bollebygd idag faktiskt, min senaste tävling var i Varberg den 14-15 maj så det var ju ett tag sedan. Idag gick det bra fastän det dåliga vädret. Vi satte dubbelnollan i 1 metaren och kom på en fjärde plats och i 110 så petade vi sista hindret. Jag är nöjd över dagen fast jag tänker fortfarande på den bommen som föll, jag glömde iPoden hemma idag så jag vet inte om det var jag eller Råttan som klantade till det, idag tror jag faktiskt att det var jag...
Men som sagt rullar allt på som vanligt jag rider ju även Elins hästar var och varannan dag, hon har inget val, för jag brukar bara  ta någon av dem och rida ibland ;) fast jag tror inte att hon har så mycket emot det, förhoppningsvis... ;) haha  jag ska försöka förbättra mig att uppdatera bloggen men jag kan inte lova något.
Hoppas ni har det bra i det ganska tråkiga sommarvädret, jag njuter iallafall varenda sekund, ledighet är ju ändå ledighet :)
/Louise

Pinokio

För någon dag sedan en veterinär i stallet och tog nya prover på Noki.. Vi fick svaren i måndags.
Det har gått åt rätt håll och han är mycket bättre. Nu får vi hoppas på att det fortsätter så, och då finns en stor chans att han kommer bli friskförklarad!!
Så hålla era tummar nu att allt blir bra! :)

Längtar verkligen efter att sätta igång honom igen! ♥
♥//Elin

En förklaring.

Hej, nu tänkte vi förklara lite varför uppdateringen har varit så dåligt från oss båda nu det sista...

Om vi börjar med i slutet av maj, så berodde det mycket på att det var verkligen sjukt mycket i skolan så bloggen hamnade vid sidan. 
Sedan så har vi inte haft orken eller lusten att börja igen. Men självklart kommer vi att fortsätta blogga och vi ska bättra oss! :) Så förbättring kommer ni att se den närmaste månaden ;)


♥// Elin & Louise

hejsan vad tiden går...

Skit vad länge sedan vi uppdatera här!! Men saken är den att det händer mycket nu...

Till en början var vi hos veterinären med Kapello förra fredagen, och kollade tänderna på honom. Allt gick bra, han fick iordning gjort sina tänder så nu är de så fina så.

Gårdagens ridpass:

Pajaz
Longerade honom med gummiband. Han skötte sig jätte bra, jobbade på fint.
Gjortde många övergångar osv. höll på i ca 30min.

Kapello
Skrittade ut en runda på 35min. Lät honom gå i en ledig form, så han bara skulle skritta på i bra takt.

Noki
Vila

Dagens ridpass:

Pajaz
Red ut en runda på 40min. Blev mycket trav och galopp. Tränade även han att gå i en väldigt samlad galopp på en lång rak grusväg.
Han har kommit in i ett stadie där han är vääääldigt pigg! Han vet inte vad han ska göra av allt... Det är lite konstigt eftersom de började gå ut på natten för några datar sedan. Och då tror man att man ska få motsatta resultatet. Men det är ju inte första gången han förvånar mig... ;) haha

Kapello
Hoppade på gräset i ca 50min. Jag hade ett kryss med klossar, och sedan en oxer med vattenmatta och ett räck. Han skötte sig jätte bra, även om det blåste nästan storm!
Jobbade med låg form och tränade även mig att vänta mot hindret så han får en jämnare rytm, och mot slutet måste jag säga att det gick riktigt bra!

Noki
Vila


Favorit i repris ;)

// Elin

RSS 2.0