Tiden bara springer iväg

Blir lite sur på mig själv när jag inte hinner att blogga, det är så mycket lättare att skriva samma dag men ibland hinner jag inte göra det så nu tänkte jag ta ikapp det som jag missat.
Torsdag
Mamma red ut Råttan
Fredag
Jag red ut Råttan i drygt en timme, lång framridning och sen ganska mycket galopparbete.
Lördag
Hon fick en klätterrunda på ca. 40 minuter med mest skritt och lite trav.
Söndag
Ungefär samma som fredags skillnaden vara bara att det spöregna... ;)
Lite kort uppdatering iaf ;)
tyckte att Noki, Elin och Pajaz skulle få piffa till detta underbart avancerade inlägg ;)
/Louise

Träning igår och vila idag

Igår åkte vi med Råttan och tränade för Emma Emanuelsson. Det gick jättebra vi tränade mycket på linjer och dem satt ganska klockrent. Skulle laddat upp en film men videofyme har ändrat lite på sin sida så jag får se när filmen kommer.

Idag fick Råttan vila pga av plugg, imorgon blir det nog också vila likaså på fredag om inte mamma rider henne. Det ska bli så skönt att vakna upp nu på lördag och veta att jag är klar med allt i skolan för denna terminen. Förhoppningsvis ;) haha


Råttan uppe vid sjön i söndags :)

/Louise

Helgen

Jag vet att det var ett tag sedan jag skrev nu... Men det har varit och är väldigt mycket runt om kring mig som händer.

Denna helgen som var fick jag gjort massor, kom in i ett puts humör... (vilket inte händer varje dag!) Så jag putsade sammanlagt:
- 6st träns
- 4st sadlar
- 3st martingaler
- 4st sadelgjordar
(har bara lädergjordar)
- Mina tävlings/tränings skydd
- ett par stövlar
(har två par stövlar, Tränings/tävlings och ett par när jag rider hemma)

Det bllir mycket när man har tre hästar :P
Känner mig faktiskt riktigt duktig ;) haha Nu är det gjort! Så skönt! Men snart är det dags igen... :P

Mina skydd innan:


Mina skydd efter:

Skillnad? ;) haha

//Elin


Med lite hjälp funkar det mesta

Idag var meningen att jag skulle rida tre eller fyra hästar, fast så blev det inte som tur var. Jag kunde inte ta mig ner till stallet så tidigt som jag skulle behövt för att hinna med alla fyra, som tur var hade jag till min räddning bästa Zanna som tog två hästar åt mig plus att lena, janne och mamma gjorde allt annat i stallet plus borstade hästarna åt oss (A). haha, lite lyx får det vara ibland, eller ganska ofta. Om jag rider mer än en häst brukar den andra vara klar när jag kommer tillbaka så det är bara att byta ;)

Pajaz
Red ut i ca 40 minuter, försökte få han lugn till största delen av passet och avslappnad, han var en liten studsboll i galoppen idag nämligen. Men i slutet blev jag glad när han skrittade ganska långt utan att börja trava ;)

Kapello
Skrittur på ca 40 minuter, jobbade ingenting utan lät honom bara gå :)

Råttan
Zanna red henne, medans jag red Pajaz
 
Pinokio
Zanna red honom när jag red Kapello


haha, sööt :)

/Louise

Ojoj, en slarvig Louise här

Lördag
Red ut Råttan i drygt en timma, hon var superfin, blir jätteglad när hon går så bra. Hon har verkligen ändrat sitt steg nu , stort och luftigt precis som jag vill ha det ;)

Söndag
Red upp till en sjö där syrran skulle fota oss till ett skolarbete. Råttan var pigg och hon tackade inte nej till att bada ;) haha


hon fick ha huva när vi red i lördags, dumma insekter,,, irriterande är dem

/Louise

Här kommer videon...

Här kommer videon från hoppträningen :)
Ingen musik denna gången :P

♥//Elin

Inget stall på två dagar

Så är det, jag har suttit hemma och pluggat plus att jag har haft ont i mitt knä. Men det har inte gjort så mycket för Råttan har blivit riden ändå av mamma och syrran ;) Ska ner imorgon iallafall :D


klart vi är 1337 ;) haha, (fint att jag lyssnar på Justin Bieber samtidigt) :D

/Louise

Hänt i hästvärlden

Hopphästen Jappeloups liv blir film
Minns di den lilla svarta Jappeloup som tog hela ridsportvärlden med häpnad när han 1988 vann OS-guld i hoppning i Seoul, tillsammans med sin franske ryttare Pierre Durand? Jappeloup som bara var 1,55cm hög hade en travare till pappa och ett fullblod till mamma. Nu ska hans liv och enorma prestation upp på vita duken. Filmen kommer att spelas in under sommaren och förhoppningsvis dyker den upp på biograferna under nästa år.

- Equipage


//Elin

Dressyrträning+Hoppträning

Hejsan, jag kom hem ganska sent så hann eller varken orkade skriva..
Gårdagens ridpass:

Igår var det en fullt upp...:P

Pajaz
Var och dressyrtränade för Jim. Förra veckan skulle jag göra det men han kunde inte. Så det var ett tag sedan jag tränade, så behövde verkligen en träning. Träningen gick riktigt bra! Han kändes jätte fin:) Vi jobbade med att lösgöra honom, han blev riktigt fin, och då började vi fokuser mer på mig. Jobbade med att fötterna skulle vara helt still. Det är lättare sagt än gjort ;) haha så det är något som 
jag ska jobba på :)
Det blev ingen film eller bilder från träningen efter som mamma inte var med.

Noki
Vila

Kapello 
Var iväg och hopptränade för Niclas. Tränade utomhus, det blåste mycket men som tur var kom det inget regn... Idag gick det bra, jobbade på att hoppa bana och tränade på hoppa linjer. Fick två utbrytningar men det är inget. Bara för att han bara är 5år, så han behöver få mer hopp i kroppen så han få vana :) Så sammanfattningsvis så är jag nöjd med honom :)
Mamma filmade lite så det kommer up så fort jag hinner.



Köpte ett nytt pannband härom dagen, det blev ett swarovski:)

//Elin

Hoppträning?

Det blev ingen hoppträning idag, det var väl tur i oturen eller vad man säger. Det var några som inte kunde komma på träningen och hästar som var halta, därför blev det ingen träning. Men det var väl tur för mig som skadade knät på idrotten idag... Sjukt ont har jag, skulle ridit Råttan på volten men så blev det inte. Mamma får rida imorgon istället för jag lär ju inte kunna göra det på några dagar.. :/


i måndags när jag red kapello :)

/Louise

Gårdagen...

Här kommer gårdagens ridpass:

Pajaz
Joggade en liten stund i paddocken, på ca 35min. Han kändes fin. Ställde inte så mycket krav av han för ska träna ikväll :)

Noki
Skrittade ut en runda på 25min. Han var väldigt tittig men skötte sig bra :)

Kapello
Red ut en runda på 45min. Han var väldigt pigg idag, hittade på massor av saker:P  Mycket berodde på att det blåste så mycket.
Men det är roligt för det känns verkligen att han börjar få bättre kondition, komma mer igång... Han har blivit mer uthållig och orkar :)


en bil på kapellos bett som jag lovade att visa :)

//Elin

Ridtur i blåsten

Råttan fick en uterunda på 30 minuter, det blåste och hon var på tårna. Det är ganska kul för hon lir lite som en annan häst på nått sätt. Hon får ett helt annat steg och jag blir jätteglad för då känns det inte som om hon är så liten när hon blåser upp sig ;)  Hon jobbade på bra och imorgon blir det hoppträning.


såhär tidigt gick jag upp i helgen, inte helt okej :S jag är absolut ingen morgonmänniska, jag har mamma att tacka att hon kör bilen så jag kan sova ;) haha

/Louise

Ridning

Kapello
Red ut en sväng med Michelle och Zanna. Skritt och trav med klätterträning. Han skötte sig fint när vi var ute och när vi kom tillbaka red jag litepå volten och hoppade nått språng :) Det är en enorm skillnad på hur han och Råttan hoppar, han hoppar så himla stort :P

Råttan
Reds av Michelle :)

Pajaz
Red på volten, gjorde lite förflyttningar och jobbade han i en låg form. Galopperade ganska mycket för jag ville att han skulle slappna av rikitgt mycket så då får man vänta ut honom en stund och jobba på och tillslut slappnar han bara av. Det är just det jag övar på, att få han avslappnad ännu snabbare. :)

Pinokio
En liten vilodag ;) Fast han var lite stollig i hagen :P

Måste bara visa vad det är jag äter när jag är på tävlingar... :P





... barnmatsvarning på det :P hahahah, gott är det iaf :)

/Louise


Gårdagen...

Gårdagens ridpass:

Igår blev det en tur upp till sjön med alla hästar :) jag red Kapello, mamma på Pajaz och sandra på Noki.

Även om det inte var det bästa vädret, så gick vi ner och doppade fötterna på dom:P Jag kom även i med Kapello också, vilket jag inte trodde. Jag tror inte han hade badat innan ;) men när han väl var i så såg det ut som om han tyckte det var ganska skönt/roligt. Han började stoppa ner mulen i vattnet och blåste... haha det var hans underhållning ;)



//Elin

Resultat

reg 110 12 fel
nat 120 16 fel
nat 120 22 fel

Har inte mycket mer att tillägga än att denna helgen inte gick så bra. Jag godkänner max 4 fel med henne på 110 just nu, hon kan hoppa det, hon ansträngde sig bara för lite. Första 120 klassen kändes hyffsat okej och jag kan trösta mig med att det inte var många felfria i någon klass och sen att det var förvånansvärt många som vägrade ut sig :S Men jag är ändå på nått sätt glad inte över reultatet men hon tog några språng riktigt, riktigt fint :) även vissa som hon rev, hon touchade bara i dem.. 

Men idag gjorde Frida Mordenfeld (min tränare :) ) dagen lite bättre när jag fick rida hennes superfina häst Gråben på framhoppningen, jag stod och hjälpte henne där och sen  när hon skulle gå banan fick jag hoppa upp och rida runt :) Tack Frida!!! :D

Man kan ju inte annat än att älska den hästen! :D



Lucky Rock Z "Gråben" och Frida :)




Ett stort tack till alla snälla och härliga Boråsare också, ni är bäst! :)
/Louise

Gårdagens ridpass

Gårdagensridpass:

Pajaz & Noki
Vila

Kapello
Red ut en runda på 35min, red nästan hela tiden i trav. Försökte hålla ett jämt och bra tempo så han skulle få träna sin kondition. jobbade honom i låg form, och ställde honom åt och höger,vänster eller så red jag så rak som det gick, för att han skulle bli mjuk och fin :)


favorit i repris - Kapello

//Elin

Tävlingshelg

Imorgon och på söndag blir det tävling i Varberg, det är kval till både eliten och SM. Därför fick Råttan vila idag som hon brukar göra innan tävling. Hade tänkt duscha henne men det var lite för kallt för det men hon blev ganska ren när jag var klar med henne ändå ;)




Råttan :)

/Louise

12 Maj 2011

Dagens ridpass:

Kapello
Fick vila idag

Noki
Skrittade ut en runda på 35min. Idag var han verkligen på tårna. Hoppade till för ingenting! I sådana lägen märks det inte att han ska vara dålig :P
Pajaz
// Elin

Dagens Ridning

Råttan
Hon fick en klättertur på 1 timme, med mestadels skritt men också trav och galopp. Försökte, precis som igår, att lossa henne i sidorna så det blev serpentiner över vägen samt öppnor, slutor och skänkelvikningar. Hon skötte sig hyffsat, hon var nästintill hyper, hoppade till för allt och ja, en såndär allmänt konstig Nuggi dag :P

Pajaz
Red ut i 1 timma och 15 minuter ungefär, blev väldigt blandat med alla gångarter och även honom försökte jag få loss i sidorna, konstigt nog var han på samma humör som Råttan idag. Fast snäppet bättre :) Det var en bro på den rundan som vi red, och den skull ehan inte gå över. Vi bråkade i kanske 10 minuter tills han gav upp :P Det han gör är at han antingen backar, stegrar eller gör egna volter :P haha, men louise är envisare, haha ;)


fina vi är då :P

/Louise

gårdagen

Gårdagens ridpass:

Pajaz
Red i paddocken, gjorde många förflyttningenar så han verkligen blev mjuk och fin i hela kroppen. red i ungefär 40min. Red med kandaret, känner verkligen en skillnad från när jag rider på tredelat bett bara.
Skulle egentligen tränat dressyr igår för Jim, men han var upptagen så vi ska försöka få in någon i helgen.

Noki
Vila

Kapello
Red även han i paddocken. Jobbade honom i en väldigt låg form så han använder sig av ryggen. Tränade också på att fatta galopp från skritt. Det är en sak som vi måste jobba på, men är riktigt nöjd med honom ändå. För han fattade några riktigt fina :)
Sedan tog jag och hoppade också en kryss oxer, några gånger så han fick hoppa lite :)
en bild från när nuggi fick bada... :P
♥//Elin

Ridningen igår

Råttan
Red på volten i drygt en timma igår, när jag började rida fram ville jag få loss henne i sidorna precis som Elin försökte med dagen innan. Efter en ganska lång framridning ställde mamma upp en oxer som jag hoppade några gånger, jag ska ju tävla till helgen så jag tyckte att det kunde vara bra med nått språng nu några dagar innan.

Eftersom att det bara var ett hinder så hoppade jag lågt några gånger sen höjde mamma med fyra-fem hål varje gång och eftersom jag ska hoppa 110 och 120 på lördag och 120 på söndag ville jag ha nått som låg på den höjden. Den låg på 125 efter några språng och det kändes fint. När jag "hoppade av" henne sedan bad jag mamma bredda hindret när hon sänkte :P Kan säga att Råttan fick ta i lite, hon var inte beredd på att den var så bred ;)


får se till att ta med iPoden ner idag så det kan bli lite nya kort ;)

/Louise


Heejsan... Äntligen!

Äntligen kan jag blogga igen! Det har varit problem med vårat internet de senaste dagarna...

Så får ta igen det nu :P

Igår (Tisdag)

Pajaz
Jag red ut en runda tillsammans med mamma som skrittade Noki, jobbade han i skritten, så han skulle gymnastisera nacken lite :) En runda på ca 30min

Kapello
Jag red ut en runda på 45min med skritt och trav, jobbade med att hålla en låg form så han använder sig av ryggen. Red ut själv så det var miljöträning också kan man säga... Han har aldrig sett får innan.... Det märktes om man säger så ;) Så fort han fick se dom stod han som fastgjuten och hjärtat bankande! Men efter en liten stund gick han så snällt förbi. Men han är ju bara fem år, så han har inte varit med om så mycket än :)

Noki
Mamma red honom.En skritt runda på 30min.

Nuggi
Idag red jag Nuggi också(eller råttan som louise kallar henne :P), bara för louise skulle iväg på en sak.
Var ute en runda på ca 40min, det blev mycket jobb i trav men också lite i galoppen. Ibörjan ville hon inte riktigt utan gick och kollade på allt som hon kunde vara rädd för... Men sedan började hon lyssna riktigt bra :) Jobbade mycket med att överställa henne i sidorna så hon kom loss i nacken och bogen. Sedan red jag mycket öppna och sluta :)
Riktigt nöjd med lilla "råttan" ;)


Pajaz och Louise så lysa upp mitt inlägg :)

//Elin

Måndag igen

Råttan
Red ut i drygt en timma, jag hade babypelhamet idag och det fungerade över förväntan. Det blev mycket galopp och trav så när vi var klara blev det en välförtjänt dusch. Hon var riktigt fin idag, tror aldrig att hon varit så fin innan :) I både galoppen och traven var hon lugn fast ändå väldigt framåt och ett stor bra "storhäst" steg. Hon har ju gärna lite kortare steg vanligtvis men mina "läxor" från tränarna verkar fungera för jag har suttit och tragglat för att få fram ett större steg på henne och det har verkligen gett resultat :)

Pajaz
Han fick en uteritt på ca 40-50 minuter med mest skritt och lite trav. Jobbade inte speciellt mycket men när jag väl gjorde det ställde jag lite åt båda hållen och försökte få han relativt låg i nacken :)

Kapello
Jag skulle också ridit Pelle idag men Zanna red ut honom med mig och Pajaz istället :)

Pinokio
Vilodag för hans del idag :)


bildbrist igen... :( det får bli en bild på Kapello idag ;)

/Louise

Dagens ridpass

Råttan
Fick en uteritt i skritt på hackamore och barbacka, var ute i ca 40 minuter med Elin.

Pajaz
Fick en uteritt på ca 1 timma med klätterträning och lite trav och galopp. Hanskötte sig fint, jag kunde "lugna ner" honom ganska snabbt efter galoppen och han jobbade på bra i en låg form :)


Pajaz

/Louise


Film - Hoppträningen i Onsdags...

... med Råttan



filmer från tävlingen finns i inlägget längre ner :)

/Louise

Tävling - Resultat

110 - 4 fel
120 - 8 fel

Idag var Råttan jätteduktig, hon hoppade klockrent på framhoppning och skötte sig bra på banan också. Hon hade en bra bjudning mot alla hinder och vad jag kände hade hon inte ens tanken på att stanna. Jag är jättenöjd med båda rundorna. Dem hindren som hon rev, eller rättare sagt petade ner, var egentligen mitt fel då jag gjorde några missar.

Det hon river i första klassen är för att hon vet mycket väl att det kommer ett hinder när jag börjar svänga, lite "framhoppningskänsla" - man börjar vända och hästen vet att det kommer komma ett hinder. Jag hann inte riktigt få ut henne för innerskänkeln och missar det spåret/vägen jag vill ta. Hon drar aningen och kommer lite nära hindret, men utan att hon knappt var i det föll bommen.

I 120 var jag förvånad hur fint hon egentligen hoppade, jag hade gått in med "inställningen" varje hinder är ett plus. Sen att hon gick i mål var helt fantastiskt. Det första hindret som hon rev var mitt fel, då det var en linje med 6 galoppsprång från hindret innan, hon kom nära på första hindret och eftersom att linjen inte var rak utan böjd så fick hon hoppa oxer snett för att jag ville ha 6 galoppsprång som det skulle vara och då hann hon inte riktigt med och rev det.

Det andra hindret som hon rev var återigen mitt fel, då det blev "framhoppningskänsla" igen. Jag började svänga och hon drar jag hinner inte få henne bra på och hon hoppar av ganska stort men hinner inte riktigt upp utan touchar i frambommen.

Film kommer  haha, lite störande att mamma täcker halva skärmen i 120 klassen :P men det är väl sånt jag får räkna med när hon blir nervös ;)



 
/Louise

Nuggi - Torsdag och Fredag

Torsdag
Hon fick en skrittur på hackamore i 40-50 minuter, vi red ut med Elin och Jenny.

Fredag
Vilodag, men en välbehövlig dusch fick hon inför tävlinen som var i lördags. Elin tog lite fina bilder ;)







/Louise

Löshoppning

Idag var det löshoppning med Pajaz :) Det var ett tag sedan.. Han tyckte det var jätte roligt :)

Här kommer lite bilder från idag...

Louise hjälpte mig att springa med honom, det är lite svårt att både ta kort och springa :P



♥// Elin


första hoppträningen med Kapello

Då var första hoppträningen med Kapello gjord! :)
Kom hem ganska sent igår, så orkade inte uppdatera här...
Han skötte sig riktigt bra! Är jätte nöjd med honom.

Vi red fram en ganska lång stund så att de blev mjuka och fina.. Sedan började vi trav hoppa ett kryss, för att han skulle hoppa utan att stressa upp sig, men också för att stärka sig i sprången.
Efter det så hoppade vi en böjd linje med två räck, och sedan en rak linje med en oxer och ett räck med vattenmatta.
Linjerna gick bra och han hoppade fint. Vattenmattan brydde han sig inte alls om, även om han inte hade hoppat den innan :)

Det roliga med Kapello är att han hoppar mycket bättre om jag är still och inte försöker hjälpa honom, motsattsen vad jag har behövt på andra hästar innan :P Så det blir en ny sak att träna på.

Jag ska också börja mjukt att träna på att flytta honom, lite öppna osv...
Han funkade jätte bra på det nya bettet! Så det fortsätter vi med :)

Lite bilder från träningen...

♥// Elin

Hoppträning

Hoppträning på schemat, inte en dag för tidigt då jag tränade senaste gången den 3 april ;) Idag var övningarna avsedda för utomhusbanor, det var lite längre sträckor och då behövs längre och större galoppsteg. Råttan jobbade på bra, hon var ganska stark så två gånger fick jag styra in i väggen för att hon drog så mycket, haha ;)

Vi övade på lite olika böjda spår i början och det fanns också några linjer på den banan som vi sedan hoppade. I slutet låg hindrena på runt 120, trippelbarr, oxrar och räcken. En kombination med oxer in - räcke ut tyckte Råttan var läskig idag. Där stannade hon på A-hindret några gånger och B-hindret en gång. Jag vet egentligen inte varför för hon kom nästan med perfekt avstånd varje gång, hon kanske bara fick för sig nått för stunden förhoppningsvis ;)

En sak blev jag glad för idag, min "skräck" för trippelbarrar verkar vara borta, det kändes inte konstigt på något vis eller så att styra upp mot den :) Små framsteg är bättre än inga framsteg iallafall ;)

Film kommer troligtvis snart :)



/Louise

4 Maj 2011

Hejsan

Gårdagens ridpass:

Kapello
Red ut en runda med Louise. En mysig runda med mycket skritt och lite trav, vi var ute i ca 50min :)

Noki
Det blev en runda på ca 40min. Klättrade i backar så han fick ta i lite :)
Borås

♥//Elin

2 uteritter i det kalla konstiga vädret

Nuggi
Red ut med Elin och Kapello, det blev mestadels skritt men också trav, båda hästarna ska hopptränas imorgon. Vi hade ett bra tempo i skritten men det är inget problem för någon av dem att länga steget en aning så vi lät dem gå i deras normaltakt bara. Var ute i cirka 50 minuter.

Pajaz
Red ut han med Elin och Noki, en skrittrunda på hackamore i 40 minuter. Lite spöken såg dem men inget märkvärdigt. :)


imorgon blir det som sagt hoppträning med Råttan, båda mina tränare är hemme nu :) senast ag tränade var den 3 april för Emma Emanuelsson, så det var ett tag sedan ;)


fiiina Pajaz

/Louise

Första ritten på Kapello

Jupps, så var det, idag red jag på Kapello för första gången och jag hade mina aningar om hur han var att rida och dem stämde ganska bra. Han var känslig i munnen man får absolut inte fastna med handen eller vara hård. Sen ska man gärna vara lite övertydlig märkte jag, men det är inte så konstigt för han är ju en unghäst. Jag red ut med mamma och lena först sen hoppade jag en oxer några gånger på volten. Jag kan säga att han och Råttan är HELT olika! ;) Men jag tyckte att han kändes fin och med lite mer arbete kan den hästen komma långt ;)

Sen hoppade jag upp på Råttan och red henne lite. Blev så sugen att hoppa henne med så jag tog oxern med henne också några gånger. Blev förvånad hur lätt hon hoppade en oxer på 110, kanske hjälp något att vi tagit några språng på 130-140 de senaste månaderna ;) Hon kändes pytteliten när jag hoppade upp på henne efter att jag ridit Kapello ;)


Kapello

/Louise

Uteritt med Elin

Red ut i 1 timma med Elin, vi skrittade bara, det blev jättelite trav och hästarna var jättekonstiga. Haha! Dem hoppade till för allt och inget, knasbollar! ;)



/Louise

Idag

Dagens ridpass:

Pajaz
Idag red jag ut Pajaz tillsammans med Louise som red Nuggi. Det blev en runda på lite mer än en timma.

Noki och Kapello
Båda två fick vila idag, efter som Noki bara ska ridas varannan dag och Kapello kände jag var värd en dag ledigt :)
Bildbrist... Så det blev en bild på min katt Mille ;)

♥// Elin

igår

Pajaz
Louise älskar verkligen att rida honom, så hon fick äran igen ;)haha

Noki
Skrittade ut en runda på ca 25min.

Kapello
Åkte iväg och hoppade lite i går :) gick riktigt bra! Men så klart finns det saker att jobba på. Jag måste också komma igång med hoppningen igen (har inte hoppat ordentligt på 5-6 månader). Så är lite ringrostig om jag säger så ;)
Kapello skötte sig ialla fall bra, vi tog bara små språng, inte för ansträngade efter som vi var iväg halva dagen i går.
Det ska bli så roligt att komma igång nu, har verkligen saknat att det! :)
inte den bästa bilden, men här är sadlen.

♥// Elin

förrgår

Fredag

Pajaz
Louise red honom i paddocken, det gick riktigt bra :)

Noki
Vila

Kapello
Idag var vi iväg och provade sadel. Innan red jag i min dressyrsadel som jag har till Pajaz, eftersom de var den enda som passade tillräckligt bra. Men tillbaka till sadelprovningen... Vi åkte till Svensk ridsport i Kungsbacka och testade. Jag var där och hittade min dressyrsadel, som jag är jääätte nöjd med!, så jag ville åka dit igen.

Men resan började inte så roligt... Allt gick bra när vi lastade Kapello i transporten, han skötte sig jätte bra. Men när vi hade kört en liten bit på grusvägen, så såg jag att han hade hoppat över fram bommen, (Vi har en kamera i transporten så man kan se vad de gör...), och det är jag verkligen tacksam för att vi har!
Vi stannade så fort som möjligt, jag gick och drog i säkerhets "spaken" till fram bommarna, som finns på utsidan på Thule släp. Bommen släppte och han landade på fötter igen.
Jag väntade några sekunder att öppna fram dörren så han skulle få hämta sig lite. Men när jag öppnade stog han så snällt där och undrade bara vad som egentligen hade hänt.
Jag kollade hans ben och det var ingen fara, så vi satte upp bommen fram igen  och åkte vidare :)
Resten av resan stod han stilla som ett ljus och gjorde ingenting, jag tror han lärde sig något :P

När vi kom fram till Kungsbacka, kom sadelprovningen igång...
Tillslut fastnade jag för en hoppsadel, Knights. Den var skön och passade Kapello jätte bra :)
Så den fick följa med hem, hittade ett nytt träns till kapello, två nya bett också (visar senare)

Hemresan gick jätte bra utan några problem :)

(Har inga kort från sadelprovningen, eftersom min mobil har gått sönder, men bilder på sadlen kommer)


Det fick bli en sommarbild, som får lysa upp inlägget ;)
♥// Elin

RSS 2.0