Stalldag?

Idag så kom jag till stallet vid 8.30 och åkte hem 19.45 :S haha var där ganska länge. Behöver inte gå in på några detaljer om vad vi egentligen gjorde "hosthost" haha, men jag, Elin och Zanna målade iaf en trappa och det blev en riktigt stor skillnad måste jag säga ;)


FÖRE


EFTER

Okej, måste nog ändå slänga in en bild på "detaljerna" vi inte ska prata om. Haha, kan bara säga det att jag och Elin är världens mest omognaste tonåringar ;)
haha, jag dööör ;)


Elin innan vi målat, ( med oljefärg ska tilläggas) ;)


haha, jag innan :P


elin och jag Efter att vi målat, haha, vi var svarta i princip överallt, speciellt armarana, magarna, baksidan på benen osv ;) haha roligt hade vi iaf ;) Vi fick stå med slangen som vi spolar av hästarna med och spruta på varandra och tvätta bort färgen med lacknafta ;) Kan säga att jag fortfarande är svart på armarna ;)

/Louise



Ridpass x 2

Pajaz
Idag fick han en uterunda på 1,5 timme. Det blev en väldigt massa skritt för hans del idag. Jag skrittade mest då jag ville ha han lugn innan jag travade och galopperade och han "små" travar gärna när man skrittar och jag ville ha "rena" skrittsteg en bra bit innan jag gjorde något annat. Han kan när han vill, och idag ville han stundtals och jag krävde också att ha han i låg form då blir det ännu svårare då han kan skritta på långa tyglar relativt lätt men när man har dom lite kortare så blir det gärna trav. Men det gick till slut, det gäller bara att inte ge sig.


Pajaz

Nuggi
Red ut med henne också i 1,5 timme. Fast det blev inte lika mycket jobb som med Pajaz, för jag red en ny runda idag med en annan tjej i stallet, men lite trav och galopp blev det iaf ;) Hon var ganska pigg idag det blev jag förvånad över, trodde hon skulle stå emot lite. Jag vet inte varför jag trodde det men det var bara en känsla jag hade när jag borstade idag, haha ;)


haha, min lilla Råtta reser sig upp lite roligt när hon rullat sig ;)

/Louise


Två hästar att ta hand om idag

Nuggi
Zanna red Råttan idag igen, hon hoppade lite på volten med henne. Jag tyckte det gick fint, dem fick hoppa studs, kombination och några räcken som vi sedan satte ihop till en liten bana ;)


Råttan

Pajaz
Honom red jag på volten, Elin var iväg med Kapello men hon kom tillbaka till stallet när jag red Pajaz så hon hjälpte mig och sa massa bra saker som jag ska tänka på när jag rider honom. Det vara flerafleraflera veckor sedan jag red Pajaz på volten och jag måste säga att jag tycker tt det är en enorm skillnad på honom!!! Elins dressyrträningar med honom måste gjort underverk eller något ;) Red i ca 40 minuter.


Pajaz

/Louise


Uteritt med Ajlin

Red ut med Råttan i en timma med Elin. Blev somsagt lite klätterträning och mest skritt och lite trav. Jobbade inte så mycket hon jobbade på bra själv i backarna och så, sen brukar hon gå i form av sig själv, när jag jobbar henne brukar jag vilja ha upp henne lite så jag växlar mellan låg och hög form, men idag fick hon jobba lite där hon själv ville ;)  


haha, får bli en sånhär fin bild idag ;)

/Louise

28 April 2011

Dagens ridpass:

Pajaz
Idag fick Pajaz vila efter gårdagen.

Noki
Skrittade ut och klättrade i backar i ca 30min.

Kapello
Red ut en runda på ca 1 timma tillsammans med Louise :) Det blev mest skritt och lite trav, och lite klättring. Så han fick jobba med bakbena.
Falsterbo förra året, Rolf-Göran Bengtsson

//Elin

Ridning på volten

Råttan fick ett pass på volten idag, bytte till pelhamet och det var mycket bättre kan jag säga. Elin stod i hagen och hjälpte mig lite när jag galopperade, hon var på mig att jag skulle länga galoppen osv. utan att det ska gå snabbare. Det blir faktiskt lättare att rida när man har nån som tjatar på en, det är ju omöjligt att se hur det ser ut när man rider man kan ju bara gå på känsla. Jag avslutade med en åttvolt i galopp så hon fick göra lite byten. Red i ca 1 timma.


Råttan vill ha vatten från slangen ;)

/Louise

27 April 2011

Dagens ridpass:

Pajaz
Idag var det dressyrträning för Jim. Pajaz skötte sig jätte bra idag. Stressade inte alls upp sig som han gjorde förra gången. Utan denna gången hade han bra rytm i det stora hela :)
Vi jobbade med delar från ett dressyr program, Mvs C:1. Det är mycket att tänka/träna på :P

Noki
Vila

Kapello
Gjorde lite NH med honom idag, han svarade bra på hjälperna för första gången. Så ska nog göra lite varje dag med honom, ex. som att han bara ska stå still. (det är svårare än vad man tror...)haha
haha, var bara tvungen att ladda upp denna bilden (igen) på mig och Noki från i somras... :P
Visst är vi lika? ;)

♥// Elin

Råttan vilade igår

Idag ska hon ridas, det blir nog lite övningar på volten om det inte är alldeles för varmt :P



/Louise


26 April 2011

Dagens ridpass:

Pajaz
Red ut honom en runda på ca 25-30min. Jobbade honom i mycket i trav och galopp. Jag red utan någon martingal och med tredelat bett... Han blir ofta lite stark i munnen när jag har tredelat bett men idag kändes han faktist riktigt fin :)

Noki
Fick vila idag.

Kapello
Skrittade ut en runda på ca 25min. Skrittade ut själv för att se lite hur han var när man red utan några andra... Han skötte sig jätte bra! Gjorde ingenting, förutom att han gnäggade så fort han såg någon annan häst. Men han är en prat glad kille, så jag haded inte förväntat mig annat ;)
Kapello

♥// Elin

Här kommer en bild från idag :)
Från vänster: Nuggi, Louise, Noki, Pajaz, Elin och Kapello
//Elin

25 April 2011

Igår fick alla hästar vila, eftersom jag kom på att jag skulle jobba kväll :P
Men de blev ridna idag istället...

Pajaz
Skrittades ut av mamma, klättrade i backar, var ut i ca 45 min.

Noki
Annelie (Louise mamma) skrittade med mamma ut på noki. Det sa att de hade gått jätte bra :)

Kapello
Jag red ut honom en runda på ca (lite mer än) 1 timma. Louise red med ut på Nuggi. Det blev mycket trav och lite galopp. På vägen hem var han riktigt trött. Det känns verkligen att han bara är 5år... :P
När man börjar rida har han hur mycket energi som helst, och vill inget annat än att springa. Men en stund senare så är allt borta ;) haha
Men det ska vi bygga upp, och göra honom starkare :)

går inte att ladda upp bilder, så det kommer så fort det går...

//Elin

Ridpass x två dagar

Igår blev det en uterunda med ett rakt bett med D-ringar, det funkade inget vidare. Hon var superjobbig på det och ridningen blev inget bra. Var ute i drygt 1 timma.

Idag blev det också en uterunda på samma bett, jag tänkte att jag skulle ge det en chans till. Men nej, det var nästan värre idag. Tror jag får hålla mig till mina raka pelhambett iallafall ;) Jag har inget emot dom och jag vet att hon lyssnar på mig då ;) Även idag var jag ute i drygt 1 timma.


Louise har nya bilder, äntligen ;) haha

/Louise

Vintertäcken

Idag tvättas det vintertäcken för fullt! :) Passar på nu när dom torkar så fort ute!
//Elin

Påsk var det...

Påsk var det som sagt...
I Nellys påskägg låg ett nytt gossedjur (hon har ju bara ca 1000 andra, då skadar det ju inte att ha en till) ;) Hon verkar tycka om den....

♥// Elin

En aning för pigg

Råttan fick en uteritt på hackamore idag, vet inte om jag gillar att hon är så himla pigg eller om jag tycker att det är jobbigt :S Skulle egentligen skrittat och travat men den planen höll inte, blev ganska mycket galopp och ja, det var ju varmt så efteråt fick hon en dusch ;) Hon gillar att duscha syrran tog lite bilder men dom kommer nog upp imorgon, jag har inte fått dem än ;)


har ju som sagt inte fått bilderna än så tar dem jag har :P haha

/Louise
PS. Har skrivit om ritterna från gårdagen i inlägget längre ned.

Glad Påsk!!

Jag vill bara börja med att önska er en GLAD PÅSK allihopa!
Dagens ridning:

Kapello
Red ut med honom för första gången idag. Det gick jätte bra han var väldigt lugn och brydde sig inte så mycket om biler eller något sånt... Det blev en runda på ungefär 45min, med mycket skritt och lite trav. Red också i backar så han skulle få arbeta med bakbena.
Jag är riktigt nöjd med honom, trodde han skulle vara mycket tittigare :P

Pajaz
Mamma fick rida med på Pajaz, Så det blev klättring för honom idag med :)

Noki
Jag skrittade ut en runda på ca 30min. Han var jätte pigg idag! Vet inte vad som hade flugit i honom, han hoppade till för soptunnor, bilar, cyklister... Helt enkelt allt. Han trippade på tårna hela tiden. Så hela rundan gick ut på att försöka få honom lugn. Efter ett tag lyckades han lugna sig lite och började jobba fint :)

Jag tog ett snabbt kort när vi var ute idag, inte den bästa men bättre än inget... :P (Kapello)

//Elin

Schema?

Ja då var nästa veckas schema i skrivit :)

Mamma & pappa fick skriva i när de kunde hjälpa till i stallet... Och så satte jag in mamma på de hästarna som bara skulle skrittas eller ridas ut :) Så rider jag bara två hästar de dagarna i så fall :)
Och pappa hjälper till med marktjänsten när han kan följa med ner^^

//Elin

Resultat

100 bed. A:0+A:0 0,4 fel
110 bed. A:0+A:0 4,- fel

Hinner inte skriva just nu om ritterna gör det senare!! Film från igår kan jag lägga upp så länge! ;) (Tog första låten jag "hittade" haha, den mest opassande låten som finns till en hästtävling :P)

I första klassen kändes hon fin lyssnade bra så därför satsade jag lite i omhoppningen, men hon hinner inte hoppa upp riktigt på sista hindret så den bommen föll. Jag tycker att hon borde ´klarat det egentligen eftersom vi övat på sånna vägar ganska mycket nu på den senaste tiden.

I andra klassen var hon lika fin tyckte jag, förutom missen på fjärde hindret, jag hann inte ta ut svängen utan hon började vända för tidigt och lyssnade inte på innerskänkeln så en onödig miss där tycker jag. Hon skulle lätt klara av det så faktiskt är jag inte helt nöjd med henne i båda klasserna för dom missarna var onödiga och hon hade kunnat löst dem. Aja, inget att göra åt nu dock...




/Louise


23 April 2011

Godmorgon
Kom nyss hem från stallet, var nere och släppte ut dom i morses.
Fick äta sitt morgon hö ute :)
Noki, Pajaz & Kapello

// Elin

22 April 2011

Här kommer en bild ifrån när jag red Kapello idag :) Han skötte sig helt perfekt! Fokuserade på mig istället för att tänka på de andra hästarna eller något sådant...
Red i ca 30min, i skitt-trav- och liiite galopp, för att jag skulle få känna lite på honom.
en bild från första ridturen

//Elin

Kapello

igår så fick alla pållar vila. Eftersom vi hämtade Kapello! :) Var jätte trött igår, så jag looovar att jag ska berätta mer idag!
Kapello
//Elin

Tävling imorrn

Idag fick Råttan vila, som alltid dagen innan tävling :) Jag gick ut i hagen och hälsade lite på henne och pussa henne, eller hon kom till mig ;) hiho, blir så glad att våran lilla NH träning kanske gjorde lite nytta :D

Zanna red henne igår, och det gick jättfint. Trodde att Nuggi kanske skulle vara lite jobbig mot Zanna men hon klarade det super. Hon fick ha mig som tränare "hosthost", hon gillade nog inte mig efter det ;) Hon kanske inte gillade mig innan heller, vad vet jag?! ;) haha, nää men hon fick göra skänkelvikningar, öka och minska volten, samt korta och länga steget, fatta galopp från halt, skritt och trav och även sakta av till respektive gångart. Hon fick också gå på en åttvolt i trav och flytta henne åt sidorna inte nog med att hon fick göra galoppombyten ;) haha, körde lite med henne, sånt är alltid kul :)

Nu har jag inte ridit Råttan på två dagar men tävlingen imorrn ska vi nog kunna göra nått bra av ändå :)

Elins nya pålle Kapello kom till stallet idag, hon berättar säkert mer själv sen men jag kan bjuda på några bilder ;)


Kapello


Kapello


Kapello


Råttan


Råttan

/Louise

20 April 2011

Hejsan!
Hann inte skriva igår, så jag tänkte göra det nu...
Jag red ut en runda på ca 1 timma 15min med Louise. Det blev mycket trav och galopp.
Red på ett vanligt tredelat bett. Vilket gick ganska bra, han har blivit lite svårare att rida med det eftersom jag har ridigt så mycket med kandaret nu. Det är väl det som är nackdelen med att ha ett starkare bett= dom vänjer sig...
Men får ta och stå ut! och fortsätta rida på tredelat när jag rider ut i skogen :)

Idag var det träning för Jim som vanligt på onsdagar.
Första halvan av passet var han jätte fin, lyssnade bra och så. Men sedan började han se spöken överallt... Han blev rädd för när solen sken i marken, en grön pall osv. För att få honom att tänka på annat så red jag på mittvolten i en ökad galopp, men jobbade fortfarande med formen osv.
Men jag är ändå nöjd med träningen idag. Jag får tänka på det positiva istället :)

Noki,Skrittade ut en runda på 30min. Red lite i backar osv. Han hostade även lite idag, jag som hade hoppats på att det var färdig med det nu...
Men håller tummarna på att det var för att dom hade lagt ny grus på (grus-)vägen, och det dammade väldigt mycket.


Solen skiner!

//Elin

Zanna ska rida Råttan

Så är det, Zanna ska rida Nuggi idag på volten. Hoppas Råttan kan vara lite snäll :P haha, fast det brukar hon vara. Ingen ridning för mig varken idag eller imorgon alltså för då blir det vila och på fredag är det tävling ;)


fiina Zanna ♥

/Louise


Svettigt

Red ut en sväng idag med Elin, vi red lite senare på kvällen för det var inte lika varmt då men ändå supervarmt. Aldrig kan det vara bra, haha skojja bara ;) Hästarna blev svettiga vi skrittade ganska mycket och travade och galopperade på några grusvägar. Råttan jobbade på fint lyssnade på mig, men hon har börjat slänga upp och ner huvudet lite väl mycket så jag försökte leka lite med henne i sidorna så hon tänkte på annat ;)


har lagt upp alla bilder jag har i princip femhundraelva gånger, vet inte varför jag aldrig tar nya...

/Louise


Vaaarmt

Superhärlig dag, men tråkigt nog hann jag inte att rida idag. Har gjort lite andra saker så Råttan fick vila, tror inte hon tog skada av det. Idag släpptes hon ihop med två hästar till så nu går hon inte med Pajaz och Pinokio för på torsdag kommer Elins nya häst och då ska hennes nya gå med dom istället ;)

Själv längtar jag jättemycket tills på torsdag för det betyder att jag kommer få rida lite mer än vanligt också ;) haha, om jag känner Elin kommer inte hon hinna med tre hästar varje dag och hon har bett mig att hälpa till lite extra så det kommer bli jättekul :)


Råttan

/Louise


Då var det dags...

Då var det dags att berätta det som jag inte kunde säga innan....

För ungefär två veckor sedan var jag och prov red en häst. Han heter Kapello,
en valack på 5år och 163cm i manken. Han har en bra hoppteknik och är väldigt ärlig på hinder. Han har Holsteiner och fullblod i sig. Han är efter E: Kavalero (Calano II) - Levis (Lear = Lady killer blod) - Ammans xx.

När jag prov red honom kan man säga att jag föll på en gång. Han har mjuka och fina gångarter och definitivt ett plus på galoppen! ;)
Han hoppar väldigt mycket med ryggen, så han hoppade mig närstan ur sadeln några gånger :P

Här är en film från när jag prov red honom, börjar hoppa i mitten av videon...

Kapello

Anledningen till att jag inte kände att jag kunde berätta något, var att jag ville vara säker. Och idag gick han igenom besiktningen så nu är det klart och på torsdag förhoppningsvis kommer han till stallet :)

// Elin

KLART!

Idag gjorde vi klart paddocken! :D Den blev riktigt fin^^
Tog lite kort från idag...


Jag i full fart ;)



Louise i full fart ;)
//Elin

NH

När jag kom till stallet idag var jag på dåligt humör, så jag tänkte att det skulle vara onödigt att rida så istället jobbade jag lite NH på volten. Först gjorde jag cirkelleken och sen lösträning. Det tog ett bra tag på cirkelleken innan hon lugnade ner sig hon var väldigt stressad och kollade utåt hela tiden. Jag tog in huvudet med jämna mellanrum och tillslut blev hon lugn.

När hon lugnat sig gick jag över på lösträning, detta gjorde hon jättebra, jag lekte lite med henne ett tag (alltså "jagade" på henne) sen backade jag för att ge plats åt henne i mitten där jag stod så att hon kunde ta den platsen. När jag upprepat detta ett antal gånger så backade jag en sista gång och satte mig ner för jag trodde att det skulle ta en stund innan hon skulle komma fram till mig, men min Råtta älskar mig så mycket att hon mer eller mindre springer fram till mig! ;P haha så satt jag där en stund med henne och myste ;)

Hon fick gå i paddocken resten av dagen sen, jag och Elin fixade till den sista långsidan, så nu är paddocken äntligen klar! Nuggi var med oss hela tiden och stod med hon när vi jobbade, hon tyckte väl det var roligare än mat tydligen :P


Råttan

/Louise

Hoppning på volten

Nuggi fick ett hårt hoppass idag när jag tränade för Elin, haha, skojja bara :P Men hoppa gjorde jag och Elin hjälpte mig och idag körde vi lite höjdhoppning igen fast på en oxer. Den låg på dryga 140 i slutet kan säga att det kändes större än vad Nuggi är fast det kändes ganska lätt ändå, på nått sätt :S och tråkigt nog hade jag glömt ipoden hemma... :( Skulle verkligen vilja ha videos från idag, menmen så kan det gå. Tyckte hon gjorde bra ifrån sig så med lite mer träning har vi nog snart en fin 120 runda med oss i bagaget ;)


Råttan ;)

/Louise




16 April 2011

Pajaz

Idag blev det en runda ut på 40min. Red han på tredelat bett idag, han blev väldigt stark. Så jobbade väldigt mycket med övergångar från trav till skritt osv.
Då blev det mycket bättre :)

Noki

Idag fick Noki vila.

gammal bild

//Elin

15 April 2011 (13 video)

Satte ihop en video från träningen i onsdags med Pajaz, blev inte så bra ihopsatt... Men den visar iallafall lite av sakerna vi jobbade med, ni kan läsa inlägget som jag skrev om träningen häär! :)



//Elin

Ridpass

Torsdag
Råttan fick vila vi hade mysigt i stallet med allt folk ;)

Fredag
Red ut en bit med Elin, mest skritt men lite trav.


Råttan

/Louise

15 April 2011

Fredag

Pajaz

Idag red jag ut med Lousie en runda på ungefär 45min. Med mycket skritt och lite trav. Det blev en ganska lugn ridtur :P
Hästarna tyckte det var skönt iallafall ;)haha

Noki

Jag red i paddocken idag för första gången sedan han blev sjuk idag, men som vanligt blev det bara i skritt och i ungefär 20min eftersom han inte får anstränga sig för mycket.
Det roliga var att det inte kändes som om han hade tappat så mycket, han var riktigt fin! :)
Lite bilder från idag när jag red Noki :)
//Elin

roligt...?

Kolla hur våra ridsport så ut när vi hämtade den i brevlådan igår^^
Det hade var så mycket reklam så dom hade bara tryckt ner tidningen i brevlådan....
Tur att det bara var första sidan :P
//Elin

13 April 2011

Idag var det dressyrträning för Jim med Pajaz. Det gick riktigt bra:)
Han var lite spänd ibörjan, men slappnade sedan av. Det som vi tränade mycket idag var skänkelvinkningar, slutor som en sax.
Det menas att du börjar flytta hästen undan t.ex. vänsterskänkel, när hästen har flyttat sig några steg så ställer du över och flyttar för högerskänkel. och så fortsätter man så.
Det är ganska krävande för hästen eftersom hästen blir tvingad att använda båda sidorna ungefär lika mycket, och blir då tröttare snabbare.
Denna övningen är jätte bra för att få hästen liksidig. Efter som den tvingar hästen men också dig själv att jobba med båda sidorna,och att tänka rätt.
Efter det tränade vi på ökningar snett igenom, vilket kan vara väldigt svår ibland med Pajaz eftersom han stressar upp sig ganska lätt. Men när vi hade gjort det några gånger så gjorde han det riktigt bra :)

Video kommer upp imorgon!



//Elin

Tillbaks på rätt väg igen :)

Efter en dålig dag och en dag med skritt red jag på volten idag och hon var jättefin. Mjuk i sidorna, följsam, lyssnade på hjälperna, hon är alltid lika rolig när man säger "Brr" hon typ tvärnitar, haha. Det gäller att vara med med skänkeln om man inte vill att hon ska stanna ;) Red ganska länge för att hon var så härlig, blev runt 1 timma och 15 minuter.



/Louise

Veckans video

Kolla på denna video, där en häst hoppar hopprep. Man kan tydligen lära dom det med! ;)
Klicka på länken nedan...

http://video.se.msn.com/watch/video/har-hoppar-hasten-hopprep/1jshxznjq?src=v5:share:v5:share:permalink&from=sharepermalink-v5:share:permalink
// Elin

Bättre dag idag?

Idag var det inget fel med Råttan, men vädret är ju inget att hurra för. Var ute i 40 minuter och klättertränade, jobbade henne ingenting alls hon skulle haft vilodag idag men den får hon senare i veckan istället ;)



/Louise

12 April 2011

Idag har det verkligen varit skit väder. Det har regnat exakt hela dagen.

Pajaz

Idag fick Pajaz en runda ut på 35min. Ganska mycket trav, och lite galopp. Jag hade hackamore även idag, så lät honom ha den formen som han själv ville ha.
Noki

Noki fick vila idag.
Nuggi tycker inte heller om regn ;)
//Elin

11 April 2011

Pajaz

Det blev en runda på ungfär 45-50min. Red ut med Louise och Zanna :)
Jag hade hackamore på honom idag, så han kunde vila munnen lite från bett.
Jag tycker det är jätte bra när man varierar bett, för då får man oftast större reaktion av betten i själva (den reaktionen man vill ha).
ex. När jag rider ut Pinokio så har jag ett tvådelat bett smalt, medans när jag hopptränar så har jag ett raktbett.
När jag rider ut eller ibland i paddocken så har jag ett tredelat bett eller möjligtvis hackamore, medans när jag tränar dressyr har jag ofta kandar.
Noki

Idag fick Noki en runda på ungefär 30min. Lät han bara skritt med långa tyglar,utan att jobba/kräva för mycket av honom.
Pajaz i somras^^
Noki i somars^^
// Elin

Tröööött

Idag är Louise trött, gick inte så bra att rida Nuggi var jobbig. Hon slängde med huvudet hela tiden superirriterande. Hoppas på en bättre dag imorgon.



/Louise

10 April 2011

Idag red jag i paddocken. Solen sken som bara den idag! :D
Red där i kanske 45min - en timma. Ibörjan hittade han på sina små trix men när han var klar så blev han jätte fin. Väldigt mycket framåt men helt okej. Jobbade mycket med lugn takt och låg nacke.
Efter det så passade jag på att putsa dressyrsadlen, vilken skillnad det gjorde :) dum som jag är tog jag inte några kort idag, men mamma filmade lite när jag red så det kanske kommer upp^^
//Elin

Pigg häst

Råttan fick en uteritt idag på 40 minuter, hon var nästan för mycket framåt, hon är ju pigg men idag blev det nästan jobbigt :P haha, nee ska inte klaga ;) Red på en väg som hon brukar gå lite konstigt på men jag tänkte på annat så funkade det :)



/Louise

Hoppning

Hoppade Råttan idag, blev lite hoppning på en någonting likt en åtta hon kändes fin, så därför vågade jag höja upp ett hinder lite idag för att se vad hon kan eller inte kan ;) Räcket hamnade på 135, sen tyckte jag att det inte behövde höjas mer, det var supervarmt och jag hade haft problem när jag började rida med ett vanligt rakt bett, men det bytte jag snabbt mot ett pelham, mycket bättre. Red i drygt en timma.





/Louise

9 April 2011

Idag har jag haft fullt upp hela dagen...
En del saker kan jag inte berätta än här på bloggen, men berättar när det är mer klart :)

Idag red jag och mamma ut en sväng med Noki och Pajaz, var en lugn runda. Så de fick komma ut lite.
Vi var ute ungefär 40min.

Mamma har även Påskpyntat i stallet :)





//Elin

Hänt i hästvärlden

Linda Heed vann Gold Tour, tidshoppning 1,45 -hoppning i Arezzo. Hon har tack vare det också kvalat  till helgens Grand Prix. Andra som också har gjort det är Peder Fredricson och Svante Johansson.


//Elin

Rolf-Göran Bengtsson fyra på världsrankingen

Rolf-Göran Bengtsson och Malin Baryard Johnsson är bland de hundra bästa i världen när världsrankingpoängen räknas ihop i december. Henrik von Eckermann närmar sig 100-bästalistan och är på 102 plats.

Aktuell världsranking hoppning 2011-01-01
1) Kevin Staut, Frankrike 3578
2) Eric Lamaze, Kanada 3440
3) Marcus Ehning, Tyskland 3275
4) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige 3165
5) Pius Schwizer, Schweiz 3133
6) McLain Ward, USA 3093
7) Billy Twomey, Irland 2830
8) Edwina Alexander, Australien 2742
9) Denis Lynch, Irland 2835
10) Steve Guerdat, Schweiz 2696
72) Malin Baryard-Johnsson, Sverige 1225
102) Henrik von Eckermann, Sverige 815


Rolf-Göran Bengtsson är fyra på världsrankingen när nya hoppåret börjar.
Källa: TDB


RGB och Casall La Silla ;)

/Louise


Mamma red igår

Jag har haft fullt upp i skolan i tre dagara då vi varit på ett FN - rollspel i marks gymnasieskola! Så därför fick Råttan vila onsdag och torsdag men igår hann mamma att rida henne och det händer inte varje dag :P Hon red ut en sväng och det gick jättebra :)


mamma och råttan (för länge sedan :P)

/Louise

Veckan citat

- Ridning är som ett förhållande. Det går upp och det går ner- och man måste kämpa!
-Emelie Brolin


// Elin


8 April 2011

Idag fick hästarna vila. Passade på att ta av Noki täcket en stund eftersom det solen har varit framme hela dagen :)
bild från i somras
//Elin

7 April 2011 Torsdag

Idag har Maja och Jenny skrittat ut på Pajaz och Noki. Jag följde med, fast jag gick med Nelly och Opus (två hundar)
//Elin

Vilodag igen

Nuggi fick vila idag igen, jag han  inte med att rida för mamma skulle iväg så det belv en snabbis ner till stallet. Fast jag skrev på tavlan att nån fick rida Nuggi om dem ville så hon kanske blir riden iaf. :)


RGB och Ninja får piffa till detta inlägget idag :D

/Louise

Capaill = Bloglovin'

Nu kan ni följa Capaill via bloglovin'! klicka på länken som finns i den vänstra spalten :)

<-----------

Plus att vi har uppdaterat bloggen, så om man vill kan man översätta den till ett annat språk :)

// Elin & Louise

7 April 2011

Igår
Var det dressyr träning för Jim med Pajaz. Träningen gick jätte bra. Även om Pajaz hade en "rädd för allt dag".
Vi tränade mycket på att hålla honom i en väldigt lågform och få honom stadig där.
Anledningen till att vi jobbar mycket med att få honom i en så lågform som möjligt är för att, Pajaz får ett mycket lugnare steg. Han rör sig nästan helt annorlunda.
Vi jobbade också mot slutet med att han skulle länga steget. Och komma upp i mot en mer ökad trav.

Jag fick också en "läxa" till nästa gång som jag ska jobba med. Det är att jag får honom stadig i den lågaformen så att jag, när jag tränar nästa gång får plocka upp honom istället. :)

Noki fick vila.
Jag planerar att jag ska skritta honom varannan/var tredje dag. Efter som jag inte ska anstränga honom för mycket, utan det handlar om att han ska få röra på sig lite.


En liten video på Pajaz från igår.

// Elin

Onsdag 6 april

Nuggi fick vila idag, var bara nere hos henne en snabbis för att fixa allt och kolla så hon mådde bra :)


Råttan

/Louise

Hoppning och uteritt i regnet

Man måste bara älska Borås vädret, det är sant man måste det annars går det ite att ha häst på detta stället. Det regnar mer eller mindre konstant. Bara man ler lite och får ont i kindmusklerna försvinner tankarna om dåligt väder ganska snabbt :P

Nuggi fick hoppa lite, jag ställde upp en trekombination på 50 cm och höjde hindret i mitten alleftersom, och som uppvärmning gjorde jag mycket sidoförflyttningar på både rakt och böjt spår och när jag började hoppa hoppade jag en åttvolt snett över hindrena. Ska försöka rita en bild eller något :P

När jag väl hoppade kombinationen gick det bra inga konstigheter, Elin hjälpte mig lite och jag satte upp henne på Nuggi sen för den lilla hoppryttaren har inte hoppat på 5 månader :( Men nu blev hon glad :D Elin har inte hoppat Nuggi på flera år och för att heller inte hoppat på så länge gick det väldigt bra, tror hon tog ett räck på 110 - 120 i slutet :)

Pajaz skrittade jag ut med på 40 minuter tillsammans med Elin och Noki ;)


Sessis (min gamla ponny) och Pajaz

/Louise

3 April 2011

Idag fick jag rida Nuggi en liten stund, hoppade lite i paddocken. Shit vad roligt det var! har inte hoppat på ca 5 månader...

Juste ja, dagens stora nyhet!!
..... NOKI får börjas skrittas! :D äntligen
Efter ca 4 månader^^
Jag (på Noki) och Lousie (på Pajaz) skrittade ut en liten runda (i regnet) på ca 40min.

Även om jag vet att det inte är i närheten av att få sätta igång honom på riktigt.. men det känns iallafall bra, att vi äntligen kommer igång.

bild från när vi var ute idag :)

//Elin

Gårdagens ridpass

Nuggi
Fick en lugn uteritt med skritt och trav på 25 minuter, skulle tagit hackamoret men det glömde jag så det blev tränset. Idag ska hon få gymnastik hoppa på volten.

Pajaz
Fick en uteritt på hackamore i bara skritt i ca 30 minuter. Han gick på bra och gjorde inga bus ;P Det var min sista bestämda måndag med honom, för Elin har slutat jobba på måndagar så nu framöver kommer jag nog rida han nån gång ibland :(

Sen red jag Mimmi, en häst som också står i stallet. Eller red och red jag hoppade upp skrittade några varv, travade lite och sen hoppade jag nått skutt ^^


jag och Råttan när vi tränade NH en stund i fredags :P

/Louise

Jag fyller år idag!

Måste ta och gratta mig själv, skoja bara, men idag fyller jag år så mina fantastiska klasskompisar hade gjort en jättefin tårta till mig. Det var till och med en skulptur på som föreställde mig och Nuggi :) Släkten kom hit och firade mig i lördags så idag blir det ganska lugnt.


Jag och Nuggi på tårtan! :)


fick ett påskägg också med lite goda grejjer i, frukterna är til Råttan ;P


Detta har jag fått som är hästrelaterat, pikeur strumpor, hästgodis med mintsmak och pannband från Capriole från Elin ♥ Glen Gordonstrumpor och Kingsland strumpor från mamma och pappa ;)

Ni undrar säkert varför jag fått en massa strumpor men jag har gjort hål i nästan alla mina när jag drar upp dragkedjan på ridstövlarna, så kan det gå :P

/Louise

Träning för Emma Emanuelsson

Idag var det träning i ridhuset för Emma, jag har inte tränat för henne innan bara hennes syster Anna, och det var rikitgt kul. Mycket bra träning, i början red vi fram jättelänge ungefär så länge som ett markarbets pass hemma på volten är, så jag blev lite orolig att Nuggi inte skulle orka hoppa men det var inga problem.

Uppvärmningen var super,några steg fram -några tillbaks, sidoförflyttningar, öppnor, serpentiner, halter, åttvolter. Det gorde vi i ca 30-40 minuter tror jag. Efter det travhoppade vi någon gång på ett räck och sen hoppade vi några linjer i taget som sedan blev en lite omhoppningsbana och sen blev allt en bana.

Nuggi kändes fin och fick mycket beröm av både Emma, som sa att jag hade en fin liten häst och hoppar som en katt ;), och dem som jag brukar träna och tävla med sa att dem aldrig sett Nuggi så fin på länge. Jag antar att det är bra :P

Lägger upp en video, men det går ju inte zooma med iPod så vet inte hur mycket man ser men det är ju något iallafall ;)



/Louise


3 April 2011

Idag red jag i Paddocken med Pajaz.
Man kan sammanfatta det med en mening...
Han var riktigt fin i början, sedan kom han in i sitt "jag vill inte" stadie, och mot slutet blev han jätte fin :) haha

Okej, lite mer detaljerat...
Ibörjan av passet så lätt jag honom få sträcka på sig och komma igång, så han blev varm i kroppen. Därefter började jag jobba honom med att länga och korta steget, utan att stressa upp sig.
När jag sedan hade jobbat en stund i galoppen, så tänkte jag träna honom på förvänd galopp, och det ville han inte idag...
Eller ja, det gick jätte bra när jag kom ur hörnet och tog sedan snett igenom men sedan tog det stopp. Men efter många om och men lossnade poletten, och jag kunde fortsätta.
Det roligaste var att han kändes som en helt annan häst efter det. Tänk som det kan bli ibland ;) haha

Pajaz

//Elin

Nyttiga sanningar

Jag satt och läste i Equipage och såg dessa Nyttig sanningar om hästar.De hade gjort en lista som jag var bara tvungen att dela med mig här :)

♦ Hästar är flyktdjur, blir dom rädda för något vill dom gärna springa därifrån så fort det bara går.

♦ Där kunskapen tar slut, tar våldet vid!

♦ Det finns en lag som säger att alla hästar i Sverige har rätt att röra sig i en hage stor nog att galoppera i, varje dag.

♦ Kom ihåg grunden! Lyssnar hästen för skänkel? Tar den halvhalterna?

♦ Sväng för ytterhjälperna.

♦ Det ska vara kul att rida - både för dig och för hästen!

♦ Ju mer du skyddar din häst från att se "farliga" saker, desto större blir reaktionen när något dyker upp.

♦ Hästar är stora djur på 600kg. Det är alltså ingen knähund...

♦ kom ihåg den dagliga visitationen. Den kan avslöja mycket om din hästs status.

♦ Våga ta hjälp! Alla behöver vi hjälp emellanåt.

♦ Dåligt samvete tar dig inte vidare!

♦ Rid så att du inte får dåligt samvete över ditt sätt.

♦ Behandla andras hästar som om det är din egen, lär dig deras personligheter och var uppmärksam för förändringar.

♦ Ibland måste man kompromissa!

♦ Glöm inte bort den viktiga uppvärmningen. Att kräva för mycket av en kall häst leder bara till problem.

♦ Kan missförstånd vara orsaken till att hästen inte gör som du vill?

♦ Renodla hjälperna, använd en i taget!

- Equipage


//Elin

OS-laget finns inte mer

Nu har alla hästar som deltog i det vinnande laget i OS i Atlanta 1996 lämnat oss.


Jus de Pommes från Ulrich Kirchhoff dog strax efter hemkomsten från OS, men dom övriga hästarna Ratina Z (Ludger Beerbaum), For Pleasure (Lars Nieberg) och Joli Coeur (Franke Sloothaak) har alla lämnat oss nu inom loppet av bara ett par månader.

28år gammal, den 22 december, fick Ratina Z somna in hemma hos Ludger Beerbaum där hon gått som pensionär sina sista år i livet. Joli Coeur drabbdes i sin tur av kolik och blev avlivad den 11 januari, 25 år gammal.

Kvar var då bara den 25-åriga For Pleasure som tackade för sig den 18 Februari hemma på gården hos Marcus Ehning, där han tillbringade sina pensionärsår i hagen tillsammans med ponnyn Max.

Artikel från Equipage

For Pleasure

// Elin

 


Veckans citat

"- Ibland kan jag vara självmordskandidat och hoppa ett litet kryss!"
- Patrik Kittel


2 April 2011

Idag så fick jag rida Nuggi eftersom Lousie skulle iväg.
Det blev en runda ut på 30-40min med mamma som fick rida Pajaz som också skulle ridas ut idag :)

Det var länge sedan jag red Nuggi nu. Hon har verkligen ändrats! Louise har verkligen lagt ner energi på henne och det märks! :)

Ibörjan av ridturen var hon lite tittig och vill helst gå på Pajaz för att vara säker på att inte stenarna eller något liknade skulle äta upp henne. haha
Men efter vi fick trava lite, och lite galopp, så brydde hon sig inte längre utan jobbade på fint :)


//Elin

Mental träning

Idag var jag inne i ridhuset på mental träning för Jim Thuresson, han var där för inte alls länge sedan men idag var det mer inriktad mot tävling eller vad man ska säga. Orkar inte skriva ner det just nu men jag tog kort på lite saker så kan ni själva läsa om ni vill.









Skriver om det senare.

/Louise

AprilApril :D

Jag vet att jag lurade ganska många angående att jag skulle åka ner till Schockemöhle i sommar men april på er! ;) Elin blev skitsur på mig, hon fattade inte att jag ljög :P Så himla kul, fösrta gången jag lyckats lura några på rikitgt, kan också säga att jag fick samtal från andra ;) Men Louise ska inte åka till Tyskland i sommar, men om jag hade försökt att komma dit och skulle få åka ner hade jag inte sagt nej.



/Louise

Film

Jag tycker att det är kul att klippa ihop lite filmer och sånt inte för jag är bra på det men det kan vara kul att fördriva tiden ibland. Jag tänkte dela med mig av en liten film jag gjorde häromdan hur dålig som helst och den blev ganska sorglig, vet inte varför haha, det var inte alls meningen att den skulle bli det:P



haha, dålig på alla sätt, "rubriken" är nog värst ;P

/Louise

Veterinär och Hovslagare

På förmiddagen idag fick de tre pållarna nya skor och sen på eftermiddagen åkte jag och mamma till veterinären. Han raspade nån tand och kollade igenom henne allmänt lyssnade på hjärtat, "mätte" andningen, kände på ryggen, kollade en galla som inte var en galla utan den hade nått annat namn. Som tur var är den lilla Råttan jättefrisk så det är bara att köra på som vanligt ;)

Innan vi åkte till veterinären hann jag att NH träna lite på volten. Jag hade henne lös och lekte en stund och kallade sedan in henne och så gjorde jag så några gånger :) Hon kom till mig och var så glad så :P



/Louise


Schockemöhle

Åh, jag är så j***a glad, fick precis reda på att jag kommer att få åka ner till Tyskland i sommar och jobba hos Schockemöhle! Det kommer att bli riktigt kul, ser fram emot detta otroligt mycket! Fem veckor kommer jag att vara där och då ska jag träna och tävla några av alla 250 hästar som är där! Nu vill jag ha sommar!!!! :D








/Louise

RSS 2.0