Noki

Eftersom besöks nivån har ökat nästan dubbel så mycket nu de senaste (jätte roligt!) Så tänkte jag att jag skulle förklara lite bättre vad det är som har hänt/händer med Noki... Som ni kanske redan har märkt så har jag inte skrivit lika mycket om honom som jag gör med Pajaz, har även fått frågor kring detta så tänkt att jag skulle förklara :)

I början av November 2010, så märkte jag att det var något som inte stämde. Han var helt enkelt inte sig själv.
Men det var inte förrän när jag var med på en tävling, där han skulle hoppa några högre klasser som jag märkte att något verkligen inte stämde. Vi vägrade ut oss i båda klasserna.

Nu kanske ni tänker, -Det är väl inte så konstigt, det finns ju hästar som vägrar ut sig hela tiden?? Men saken är den att Noki är en väldigt ärlig häst och litar fullt på ryttaren. Så oftast när något sådant skulle händer så är det mitt fel. Men jag kände redan mot första hindret att det inte alls var samma bjudning/ positiva inställning som han brukar ha.

Vi gick direkt efter första klassen och kollade honom hos veterinären, men han sa att allt lät bra. Så vi bestämde oss för att starta nästa klass med. Vilket fick samma resultat. Där han tog trekombinationen på 1,20 jättebra men sedan bara sa det stopp igen på 8 hindret.
Jag kände även i denna klassen att något inte stämde, bjudningen och den positiva inställningen fanns inte där. Så då gick jag direkt igen till veterinären och bad han verkligen lyssna och undersöka honom igen.

Veterinären sa då att han hörde något luftstrupen, men det kunde lika väl inte vara något. Men Jag tyckte att det var lika bra att verkligen undersöka honom. Så vi åkte några dagar efter till Svenljungas Veterinärstation, där vi tog massor av prover på honom. Där kom vi fram till att vi ville åka till en specialist eftersom vi inte riktigt kunde hitta vad det var som var fel...

Så då åkte vi till Husaby Hästklinik. Där gick vi igenom hela honom. Vi röntgade, gick ner med slangar i halsen, tog massor av prover på honom osv. Det visade sig att det inte vara något annat än snor som Veterinären hade hört på tävlingen. Men det var såpass mycket, så att vi fick med sig mediciner hem.

Han fick även stå på Åby i ca 10dagar för att få penicillin morgon+kväll. Anledningen till att han inte kunde få det hemma var för att han inte tål penicillin, och då behövde han få det i en mindre mängd och ha en kanyl i halsen..

Dessa mediciner hjälpte och snoret blev tunnare och genomskinligt . Men av medicinen fick han hosta istället.
En månad senare var vi tillbaka och kollade upp honom igen. Då fick vi nya mediciner, som han skulle ha i en månad. Då försvann hostan.
Och nu för en månad sedan var vi tillbaka igen, då fanns det fortfarande kvar lite snor. Men de sa att det var mycket bättre. Denna gången fick vi inga mediciner som han skulle ha, utan vi skulle istället gå till Equistro på mässan i Göteborg och köpa Vitaminer som hjälpter till att bygga upp immunförsvaret.

Nu har det gått ungefär tre veckor, sedan vi köpte de vitaminerna och jag ser verkligen en skillnad i till och med pälsen, de är mest från E-Vitaminen. Dessa vitaminerna luktar till och med Godis. Så det finns inget ju att klaga på, och hästarna verkar älska dom :)

Så nu idag får han ingen medicin, utan får bara vitaminerna. Vi ska tillbaka på ett återbesök om ca en och en halv vecka så får vi se om de har hjälpt till att bygga upp hans immunförsvar.

Juste ja, glömde skriva att under dessa fyra månader så har jag inte fått anstränga honom, utan han har bara fått gå i hagen.
Tänk vilken förändring det måste han blivit för honom, han måste ha undrat vad det är som har hänt... Från att ha varit och tränat varje vecka och tävlat varje/varannan helg till att bara gå i hagen!

Men nu håller jag tummarna på att det ska gå åt rätt håll. Längtar så tills jag kan börja sätta igång han igen och komma ut och träna/tävla. ♥
Jag hoppas att ni har fått svar på era frågor om detta, om inte så är det bara att fråga på! :)


Vitaminerna






Mamma och Noki (färdig knoppad och allt)


Fina Noki ♥

// Elin

Kommentarer
Postat av: majahorse - En stolt unghäst´s ägare

tack! vad fina hästar ni har =)

2011-03-25 @ 19:39:45
URL: http://majahorse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0